UUTISET

28.04.2024

VIERASVOITOT JATKUVAT VÄLIERISSÄ

2247 katsojaa oli katsomassa neljättä välierää lauantaina IKH Areenassa (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket oli hakenut kaksi voittoa Kisahallista ja johti välieräsarjaa Helsinki Seagullseja vastaan lukemin 2-1, ennen lauantain neljättä välierää. Kaikki kolme ensimmäistä ottelua olivat päättyneet vierasvoittoihin, mutta kauhajokiset lähtivät hakemaan kolmatta voitto kotona IKH Areenassa.

Gulls tiesi, että kaivaisivat itselleen ison kuopan, jos Karhubasket voittaisi lauantain ottelun. Helsinkiläiset varmasti tunsivat myös paineen niskassaan ennen ottelun alkua. Vieraat saivat kuitenkin otteluun unelma alun. Kolmessa minuutissa IKH Areenan tulostauluilla olivat lukemat 0-8 ja sentteri Chuba Ohams (17/12/2 riistoa) oli nostanut kuusi pistettä. Kotijoukkue sai kuparisen rikki, mutta runsaan viiden minuutin jälkeen Okko Järven (10/3) kolmonen muokkasi lukemiksi 2-13, joten Janne Koskimies kutsui oranssipaidat aikalisälle. Pari minuuttia ennen avauskympin loppua lukemat olivat 5-19, mutta Shawn Hopkins (2/1) ja Eero Innamaa (2/8/2) päättivät neljänneksen neljällä onnistuneella vaparilla, joten lukemat olivat 10 minuutin jälkeen 9-19.

Sentteri Chuba Ohams teki tupla-tuplan ja antoi vieraille lentävän lähdön peliin (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasketin illan ainoat ilonaiheet tulivat toisella kympillä, kun kotijoukkue tuli seitsemän minuutin kohdalla kahden pisteen etäisyydelle Samme Givensin (9/4/4) kakkosella. IKH Areenan uusi yleisöennätys koripallopelissä kirjattiin lukemalla 2247, mökä oli kova ja aallot kiersivät areenan lehtereillä. Fiilis pysyi hyvänä taukoon saakka, jolle lähdettiin lukemista 28-32.

Shavon Coleman pussitti 10 pistettä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Ottelu ratkaistiin kolmannen neljänneksen alussa. Kauhajokiset menettivät pallon seitsemän kertaa kuuden minuutin aikana ja saivat aikaan vain yhden pisteen, joten vieraat karkasivat 16 pisteen etumatkalle (29-45). Kotijoukkueen aikalisän jälkeen tahti ei muuttunut, vaan oranssipaidat kolistelivat heitoilla rautoja, joten koko kympillä Karhubasket sai tehtyä vain viisi pistettä ja päätösneljännekselle lähdettiin lukemista 33-48.

Viimeinen kymppi oli enää muodollisuus ja Seagulls tasoitti välieräsarjan lukemiin 2-2 50-67 voitolla. 50 tehtyä pistettä kauhajokisilta on kotijoukkueen pienin lukema yhdessä ottelussa IKH Areenassa. Viime kevään finaaleissa Seagulls jätti kauhajokiset 54 pisteeseen ensimmäisessä finaalissa.

Seagulls piti Karhubasketin kurissa ja nuhteessa. Kauhajokiset upottivat kakkoset 32,3 ja kolmoset 19,4 prosentin tarkkuudella. Menetyksiä tuli 17 kappaletta, joista helsinkiläiset rokottivat 28 pistettä. Ei vieraiden pelikään silmiä hivellyt, mutta jos pitää vastustajan 50 pisteessä, niin yleensä ottelut voittaa.

Kristian Sjolund (12/3) palkittiin kotijoukkueen parhaana (kuva: Janne Yli-Korhonen)

-Emme todellakaan olleet valmiita toteuttamaan hyökkäyspäässä, sillä tasolla kuin olisi pitänyt, päävalmentaja Janne Koskimies harmitteli pelin jälkeen. Gulls oli todella fiksu ja kova puolustuksessa. Kun saamme pallon, niin meidän pitää olla valmiina heittämään tai ajamaan korille. Meillä oli liikaa empimistä, liian moni pelaaja pysäytti liikkeen, joten Seagullsin tasoista joukkuetta vastaan se johtaa siihen, että liike lakkaa ja joudumme viimeisten sekuntien vaikeisiin heittoihin. Meidän pitää lisäksi oppia pelin aikana niistä virheistä mitä teemme. Toistimme toisella puoliajalla samoja virheitä ja puskimme väkisin. Korostimme jo ensimmäisellä puoliajalla, että meidän pitää pelata joukkueena. Pudotuspeleissä ei tule vihellyksiä pienistä kontakteista kolmensekunninalueella. En tiedä oliko se jännitystä tai yliyrittämistä, mutta tämä ei ole voittava kaava. Omaan piikkiin pitää ottaa muutos, jonka teimme puoliajalla hyökkäämiseen. Se ei toiminut olleenkaan kolmannella neljänneksellä. Meidän pitää miettiä kuinka olemme hyökkäyksellisesti vaarallisempia maanantaina. Puolustuksessa ei mikään huippupeli, mutta kun vastustaja tekee 28 pistettä meidän menetyksistä 67 kokonaissaldosta, niin annoimme puolustuksella itsellemme mahdollisuuden voittaa peli, Koskimies totesi.

Viides finaali pelataan maanantaina Kisahallissa kello 18.30. Matkaan lähtee fanibussi, joka tulee oranssipaitoja läpi ottelun. Jos fanibussiin ei ehdi mukaan, niin ottelua voi katsella IKH Areenan VIP-ravintolan kisakatsomossa, joka on avoinna kello 18-21.

Varmaa on myös se, että kuudes välierä pelataan IKH Areenassa torstaina 2. toukokuuta kello 18.30. Lipunmyynti aukeaa maanantaina osoitteessa Lippu.fi.