UUTISET

11.07.2024

SUOMEN U20 MAAJOUKKUE VALMIINA EM-KISOIHIN

Suomen U20 maajoukkue valmistautuu Romaniassa pelattaviin B-tason EM-kisoihin. Suomen joukkueessa pelaavat Karhubaskettia tulevalla kaudella edustavat Juuso Salmi ja Oliver Kandén.

U20 maajoukkue pelasi ennen EM-kisoja harjoitusotteluita. Tampereella lauantaina 6. heinäkuuta pelatussa ottelussa Suomi voitti Iso-Britannian lukemin 100-91. Takamies Juuso Salmi oli avausviisikossa ja teki hieman vajaassa 18 minuutissa yhden pisteen, poimi kolme levypalloa ja jakoi kaksi syöttöä. Korisliigan viime kauden tulokkaana palkittu Oliver Kandén pelasi suomalaisista toiseksi isommat minuutit. Vajaassa 25 minuutissa pisteitä syntyi 15, jonka lisäksi Oliver poimi neljä levyriä ja jakoi kolme syöttöä. Pisteet syntyivät kaikki kolmosilla, jotka upposivat 56 prosentin tarkkuudella (5/9).

Joukkueet kohtasivat myös perjantaina 5. heinäkuuta Tampereella. Suomi oli myös tuossa kohtaamisessa parempi pistein 87-77. Juuso Salmi pelasi vajaat 20 minuuttia ja teki viisi pistettä, poimi kolme levypalloa ja jakoi kolme syöttöä. Oliver Kandén pelasi isommat minuutit ja vajaassa 24 minuutissa tilastoihin tuli rivi 11 pinnaa, neljä levypalloa ja yksi syöttöä.

U20 maajoukkueen kesän ottelut alkoivat 30. kesäkuuta, kun Suomi kohtasi Ruotsissa Islannin. Islanti oli lopulta parempi pistein 85-79. Juuso Salmi teki 29 minuutin peliajalla kuusi pistettä, poimi viisi levypalloa ja jakoi kuusi syöttöä. Oliver Kandén teki 26 minuutissa 18 pistettä ja poimi kolme levypalloa.

EM-karsinnat käynnistyvät Romaniassa 12.7. Suomen ohjelma on seuraava:

12.7. kello 15.30 Suomi – Slovakia

13.7. kello 13.00 Suomi – Sveitsi

14.7. kello 20.30 Suomi – Latvia

16.7. kello 20.30 Suomi – Kroatia