UUTISET

22.05.2024

KALLE KOIVUNEN SIIRTYY KAUHAJOELLE

Päättyneellä Korisliigakaudella pronssia voittanut ja samalla mitaliputken kuuteen kauteen kasvattanut Kauhajoen Karhubasket on solminut kaksivuotisen sopimuksen Kalle Koivunen kanssa.

21-vuotias Koivunen siirtyy Kauhajoelle Lahdesta, jossa hän pelasi juuri päättyneen kauden 7,2 pisteen ja 1,3 levyrin keskiarvoilla. Heittävän takamies Koivunen on Äänekosken Huiman kasvatti ja mittaa on 190 senttiä. Ennen ensimmäistä kautta Korisliigassa Koivunen pelasi kolme kautta divari A:ta Jyväskylässä JBA:n paidassa. Viimeisellä divarikaudella 2022-2023 hän teki keskiarvoiksi 31 ottelussa 16 pistettä, 2,9 levypalloa ja 1,9 syöttöä. Koivusella on pelattuna 34 nuorten maaottelua U16, U18 ja U20 ikäluokissa. Niissä pisteitä on syntynyt 6,9 pisteen keskiarvolla.

-Erittäin hyvillä ja odottavaisilla fiiliksillä tulossa Kauhajoelle, Koivunen kertoo omista fiiliksistä. Valmennus, organisaatio ja puitteet ovat huippuluokkaa, jonka takia koin, että Kauhajoki olisi paras ympäristö seuraavan stepin ottamiselle. Myös faneista olen kuullut paljon hyvää ja innolla odotankin jo ensi kauden alkua. Nähdään Areenalla!

-Kalle tilanne on hyvä, sillä hänellä on alla kokemusta Korisliigasta Lahdesta, päävalmentaja Janne Koskimies aloittaa. Hän tuntee siten tason, millä pelataan ja uskon, että hän on meille hyödyllinen pelaaja, varsinkin jos pelaamme viisi ulkona systeemillä. Hän on dynaaminen pelaaja pystyen heittämään myös liikkeestä. Kalle ja Oliver pelaavat paikoilla kaksi sekä kolme, joten meillä on nyt noilla pelipaikoilla hyvät heittäjät ensi kauden joukkueessa. Isoimmat kehityskohteet ovat puolustuspäässä. Kalle treenaa kesän Jyväskylässä ja sitä kautta hän tulee olemaan ensi kaudella parempi puolustuksessa. Siihen varmasti keskitymme ensi kaudella Kauhajoella, Koskimies ennakoi.