UUTISET

25.05.2024

KARHUBASKETIN TOPIAS PALMI VUODEN PELAAJA JA OLIVER KANDÉN VUODEN TULOKAS

Karhubasketin kapteeni Topias Palmi palkittiin Korisliigan vuoden pelaajana lauantain päätösgaalassa Helsingissä. Vuoden pelaaja tuli Korisliigan valmentajien ja kapteenien äänestyksessä. Palkinto on Palmille toinen, sillä hän oli vuoden pelaaja myös kaudella 2018-2019.

Palmi teki keskiarvoiksi 40 Korisliigakamppailuissa, hieman vajaan 29 minuutin peliajalla 17 pistettä, 4,1 levypalloa ja 1,2 syöttöä. Palmi upotti kolmoset 36 ja kakkoset 55,6 prosentin tarkkuudella. Palmi pelasi Karhubasketin kanssa myös kuusi FIBA Europe Cupin ottelua ja niissä keskiarvot olivat 18,7 pistettä ja 3 levyriä. Europeleissä Palmin tarkkuus kolmosissa oli erinomainen 45,8 prosenttia. Palmi oli Korisliigan korintekijätilaston seitsemäs ja samalla paras suomalainen.

Oliver Kandén palkittiin Korisliigan vuoden tulokkaana. Kandén pelasi ensimmäisellä pääsarjakaudella 42 ottelua ja runsaat 17 minuuttia ottelua kohden. pisteitä syntyi 4,9 ottelua kohden, jonka lisäksi hän poimi 1,4 levypalloa. Kandén siirtyi Kauhajoelle viime kesänä Jyväskylän JBA:sta, jossa hän pelasi divari A:ta kahden kauden ajan. Kandén on Loimaan Korikonkarien kasvatti.

Karhubasket palkittiin jo kolmannen kerran peräkkäin Framin pytyllä eli Korisliigan Fair Play-palkinnolla. Karhubasket päätti kauden pronssimitaleihin, joilla mitaliputki kasvoi kuuden kauden mittaiseksi.