UUTISET

09.07.2024

KORISLIIGAN OTTELUOHJELMA KAUDELLE 2024-2025 ON VALMIS

Korisliigan otteluohjelma tulevalle kaudelle on valmis. Ennen kauden virallista alkua, Karhubasket pelaa kotona IKH Areenassa kaksi harjoitusottelua. Perjantaina 6. syyskuuta IKH Areenaan saapuu viime kauden Suomen mestari ja BCL-karsintoihin valmistautuva BC Nokia. Toinen harjoitusottelu on viikkoa ennen h-hetkeä, kun Kauhajoelle saapuu Tampereen Pyrintö perjantaina 27. syyskuuta. Molemmat ottelut alkavat kello 18.30.

Harjoituspeleihin on vapaa sisäänpääsy kausikorteilla. Ennen molempia harjoitusotteluita myydään IKH Areenan aulassa kausikortteja. Muille pääsyliput maksavat 10 euroa. Kausikortit tulevat myyntiin Lippu.fi sivustolle sunnuntaina 1. syyskuuta kello 12. Vanhat kausikorttipaikat pysyvät varattuna ja ne voi uusia lähettämällä sähköpostia osoitteeseen lippu@karhubasket.fi tai elokuussa IKH Areenalla järjestettävissä kausilipputapahtumissa. Niiden tarkemmat aikataulut ilmoitetaan myöhemmin.

Korisliigan runkosarja käynnistyy perjantaina 4. lokakuuta, kun Karhubasket matkustaa puolustavan Suomen mestarin, BC Nokian vieraaksi uuteen Nokian palloiluareenaan. Oranssipaitojen kotiavaus pelataan keskiviikkona 9. lokakuuta, kun IKH Areenaan saapuu vieraaksi viime kauden hopeajoukkue Helsinki Seagulls.

Korisliigan runkosarja muodostuu 22 ottelusta, joissa jokainen joukkue kohtaa toisensa kotona ja vieraissa. Karhubasketilla on mielenkiintoinen joulukuu, kun IKH Areenalle saapuvat BC Nokia (ke 4.12.), Kobrat (la 14.12.) ja Salon Vilpas (la 21.12.). Välipäivinä kauhajokiset kohtaavat vieraissa Kouvot (la 28.12.) ja IKH Areenassa KTP:n (ma 30.12.). Runkosarja huipentuu päätöskierroksella lauantaina 18. tammikuuta kello 17, kun Karhubasket matkaa Pyrinnön vieraaksi Pyynikille.

Runkosarjan jälkeen 12 joukkuetta jaetaan ylempään ja alempaan loppusarjaan, joissa molemmissa on kuusi joukkuetta. Loppusarjat alkavat lauantaina 25. tammikuuta ja päättyvät keskiviikkona 19. maaliskuuta. Loppusarjoissa kaikille joukkueille tulee viisi koti- ja vieraspeliä.

Kaikki kuusi ylemmän loppusarjan joukkuetta pääsevät pudotuspeleihin, jonne selviytyy myös alemman loppusarjan kaksi parasta joukkuetta. Lauantaina 22.3. alkavissa puolivälierissä ylemmän loppusarjan voittaja kohtaa alemman loppusarjan kakkosen ja ylemmän loppusarjan nelonen, jolla on hallussaan viimeinen kotietupaikka pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle, kohtaa ylemmän loppusarjan vitosen. Nämä neljä joukkuetta ovat pudotuspelikaavion omalla puolella, joten toinen finaalijoukkue tulee näistä neljästä joukkueesta.

Pudotuspelikaavion toisella puolella ovat ylemmän loppusarjan kakkonen, joka kohtaa alemman loppusarjan voittajan, sekä ylemmän loppusarjan kolmonen, joka kohtaa ylemmän loppusarjan kuutosen. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa. Välieristä finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa. Välierien häviäjät kohtaavat pronssipelissä, joka pelataan loppusarjassa paremmin sijoittuneen joukkueen kotikentällä. Finaaleissa Suomen mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa. Mestari on selvillä viimeistään torstaina 15. toukokuuta 2025, jolle päivälle on merkitty finaalien game 7.

Runkosarjaan tulee pieni katkos 18. – 26.11., jolloin pelataan maaottelutauon aikana paikasta EM-kisoihin.  Maaottelutauko katkaisee myös loppusarjat, kun pelit ovat tauolla 17. – 25.2. Kauden 2024-2025 aikana pelataan myös Suomen Cup, jonka formaatti julkistetaan myöhemmin, mutta Cupin huipennukselle on varattu lauantaina 15.2. ja sunnuntaina 16.2., juuri maaottelutauon kynnyksellä.

Karhubasketin otteluohjelma löytyy nettisivuilta ja sinne pääsee TÄSTÄ linkistä. Nettisivuilta löytyy myös yksittäisten pääsylippujen sekä kausilippujen hinnasto. Info lipuista löytyy TÄSTÄ linkistä.