UUTISET

30.04.2024

KOTIKIROUS OHI – SEAGULLS VOITTI VIIDENNEN VÄLIERÄN KISAHALLISSA

(kuva: Janne Yli-Korhonen)

Viime lauantaina vain 50 pisteeseen kotona IKH Areenassa jäänyt Karhubasket taisteli maanantaina paljon paremmalla ilmeellä Kisahallissa. Oranssipaidat taistelivat, eivätkä olleet peloissaan, mutta Seagulls oli askeleen tai pari edellä läpi ottelun, joten välieräsarjassa nähtiin vihdoin myös kotivoitto.

Puolustuspäässä muutamat merkkausvirheet jättivät Okko Järvelle (23/3) tarvittavat tilat bonuskaaren taakse. Nämä paikat Järvi käytti ja upotti kuusi kolmosta 60 prosentin tarkkuudella. Lopussa Vesa Vertio löysi penkiltä vähälle peliajalle jääneen Ricky Waxlaxin (6/1/1), joka kiitti vastuusta ja heitti kaksi kolmosta pohjaan päätösneljänneksen alkupuolella. Jälkimmäinen vei kotijoukkueen 71-64 johtoon, eivätkä vieraat enää siitä nousseet.

Sentteri Chuba Ohams (17/9/8) pisteli palloja koriin korkealta ja flirttaili tripla-tuplan kanssa, jääden siitä vain yhden levypallon ja kahden syötön päähän. Vahvan pelin pelannut Rene Rougeau (21/8/2) pääsi nostelemaan takaovileikkauksista helppoja koreja ja keräsi 21 pisteen saaliin.

Ehkäpä kotijoukkueen kovin työmyyrä oli kuitenkin Shavon Coleman (6/7/3), joka oli Karhubasketin kapteeni Topias Palmissa (5/5/1) kiinni kuin takiainen, eikä Palmi saanut tilaa senttiäkään ollessaan kentällä. Coleman kirjasi isäntien kovimman lukeman +/-tilastoon, kun saldo oli +15, vaikka pistemäärä jäi vain viiteen.

Okko Järvi upottamassa kuuluisaa viimeistä niittiä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Ratkaisuhetkillä Gullsien takamies Lassi Nikkarinen (4/4/6) pääsi romuttamaan oranssipaitojen puolustuksen ajoillaan ja tarkat syötöt löysivät heittäjät tekopaikoista. Nelisen minuuttia ennen loppua Järvi kiitti Nikkarista syötöstä ja upotti kolmosen, joka teki tilanteeksi 77-68. Isossa roolissa olivat myös vapaaheitot, sillä kauhajokiset sutivat kahdeksan vaparia ohi ja saivat vain yhdeksän heittoa sisään 17 yrityksestä. Helsinkiläisen onnistumisprosentti oli myös 17 yrityksellä 76 prosenttia.

Levypallot tasattiin 37-37, mutta Gulls teki yhdeksästä hyökkäyslevypallosta 16 pistettä. Edellisessä ottelussa kauhajokiset menettivät pallon usein ja Gulls rokotti niistä 30 pistettä. Nyt menetyksiä tuli 11 kappaletta ja niistä vastustaja rankaisi vain seitsemällä pisteellä. Ratkaisu oli kaukoheittopelissä. Gulls upotti kolmoset 38 prosentin tarkkuudella, kun Karhubasketin osumatarkkuus bonuskaaren takaa jäi vain 23 prosenttiin.

Kauhajokista esillä olivat Samme Givens (11/2/7) ja Junior Madut (13/4/5), mutta ansaitusti Karhubasketin parhaana palkittiin Shawn Hopkins (18/2/1), joka aukaisi pistetilinsä ottelussa näyttävällä donkilla ja pelasi erinomaisen ottelun sen jälkeen.

Shawn Hopkins donkkaa pallon koriin (kuva: Janne Koskimies)

Seagulls nappasi välieräsarjan ensimmäisen kotivoiton lukemin 81-76 ja siirtyi ottelusarjassa 3-2 johtoon. Korisliigan finaaleihin selviää neljällä voitolla.

-Seagulls heitti tänään kaukaa paremmin, Janne Koskimies kertoi pelin jälkeen. Olimme myös huonoja vapariviivalla. Se mikä minua sapettaa tässä tappiossa on se, että viisi pelaajaa ei vie 24 sekunnin puolustusta loppuun asti ja siitä maksamme kovaa hintaa. Ensimmäisen puoliajan loppu oli siitä hyvä esimerkki, kun kotijoukkueen pelaaja pääsi hakemaan levypallon ja tekemään korin. Emme ansainneet voittaa peliä tänään. Tarvitsemme kaikkien viiden kentällä olevan pelaajan panosta puolustuspäähän koko 24 sekunnin ajaksi. Sitä pitää parantaa ja nämä ovat kovia pelejä, eikä tämä vain riitä, Koskimies painotti.

IKH Areenassa pelataan kuuden välierä torstaina 2. toukokuuta. Ottelu alkaa kello 18.30 ja liput otteluun ovat myynnissä osoitteessa Lippu.fi.

Kauhajokisten otteet olivat maanantaina lupauksia herättäviä, sillä ilme oli täysin toinen edelliseen kotiotteluun verraten. Jos oranssipaidat jäivät neljännessä välierässä kotona vain 50 pisteeseen, niin nyt 50 pisteen rajapyykki ohitettiin jo 27 minuutilla Shawn Hopkinsin kakkosella.

Karhubasket pelaa torstaina selkä seinää vastaan, sillä tappio tietää unelman finaaleista päättyvän ja silloin kaudesta olisi jäljellä vain pronssipeli. Voitolla edessä oli ratkaiseva seitsemäs välierä, joka pelataan tarvittaessa lauantaina Kisahallissa.

Pääsylippuja kuudenteen välierään voi ostaa myös IKH Areenan fanimyymälästä ennakkohinnoin keskiviikkona 1.5. ja torstaina 2.5. kello 9-12. IKH Areenan lipunmyynti avautuu torstaina kello 16.30.