UUTISET

22.05.2024

AAMOS LAAVAINEN SOPIMUKSEEN KARHUBASKETIN KANSSA

Aamos Laavainen on espoolaisen Tapiolan Hongan kasvatti. 204 senttinen Laavainen pelasi kaudella 2022-2023 Hongassa Korisliigaa ja pelipaikkana oli sentteri. Kyseisellä kaudella Laavainen teki keskiarvoksi Hongassa 34 ottelussa 3,4 pistettä ja 1,8 levypalloa. Ennen tuota Korisliigakautta Laavainen pelasi Hongassa divari A:ta kahden kauden ajan ja kaudella 2021-2022 hän teki divarissa 33 ottelussa keskiarvoiksi 10,1 pistettä ja 6,2 levyriä. Lisäksi Laavainen jakoi 1,8 syöttöä, rosvosi palloja yhden riiston keskiarvolla ja torjui 0,8 vastustajan heittoa per ottelu. Laavainen on pelannut 40 maaottelua U16, U18 ja U20 joukkueissa ja tehnyt niissä pisteitä neljän pinnan keskiarvolla.

Juuri päättyneen kauden Laavainen pelasi USA:aan NCAA yliopistosarjaa Fresno Pacificin joukkueessa. Sillä otteluita kertyi 28 kappaletta ja runsaan 12 minuutin peliajalla keskiarvoiksi tuli 2,1 pistettä ja 2,1 levyriä. Fresnossa pelasi Laavaisen lisäksi muitakin suomalaisia pelaajia, sillä kokoonpanossa olivat Eric Muhonen ja Alvar Peltoniemi.

-Myös Aamokselta löytyy kokemusta Korisliigasta, kun hän oli Hongassa. Sillä kaudella hän oli Hongan kapteeni, mikä kertoo siitä, että häneen luotetaan. Uskon, että hänestä kehittyy meille isonpään luottopelaaja seuraavien kausien aikana. Erittäin fiksu nuorimies. Puhuimme hänen kanssa jo viime kesänä, mutta silloin hän oli tehnyt päätöksen, että lähteen Yhdysvaltoihin pelaamaan. Nyt hän päätti palata Eurooppaan ja hän oli itse yhteydessä, sekä ilmoitta kiinnostuksensa tulla pelaamaan Kauhajoelle. On tosi tärkeä joukkueelle, että saamme mukaan pelaajia, joilla on näyttöhaluja. Tällaisia pelaajia pistäisi saada mukaan joka kaudelle, niin silloin saamme kokoonpanoon oikeanlaista muutosta, Koskimies kertoo.

-Erinomaisilla fiiliksillä tulen Kauhajoelle, Aamos Laavainen pukee sanoiksi omia tuntojaan sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen. Innolla odotan ensi kautta, upea päästä pelaamaan Karhufanien edessä, pelata jälleen yhdessä junnumaajoukkueista tuttujen Eemin, Oliverin ja Kalle kanssa sekä päästä mukaan loistavaan ja vaativaan valmennukseen. Itselläni on kova halu kehittyä pelaajana eteenpäin ja olen varma, että Karhubasket ympäristönä tulee tarjoamaan siihen erinomaiset mahdollisuudet. Tulen itse antamaan kaikkeni joukkueen menestyksen eteen ensi kaudella. Tavoitteena tietenkin pelata voittavaa koripalloa ja ottaa pelaajana seuraava kehitysaskel, Laavainen toivoo.

Kauhajoen Karhubasketilla on nyt Kalle Koivusen ja Aamos Laavaisen lisäksi voimassaolevat pelaajasopimuksen ensi kaudeksi Oliver Kandénin, Joona Hakamaan, Eemi Luukkosen ja Nate Pollardin kanssa. Valmennuksessa jatkavat tutut nimet Janne Koskimies, Risto-Matti Rousku ja Raimo Stefanov.