UUTISET

14.06.2024

KARHUBASKET JA JUUSO SALMI SOLMIVAT PELAAJASOPIMUKSEN

Karhubasket ja Juuso Salmi ovat solmineet kahden vuoden mittaisen pelaajasopimuksen. Salmi on 20-vuotias Äänekosken Huiman kasvatti ja hän pelasi kaksi edellistä kautta Jyväskylässä Divaria A:ta JBA:n paidassa. Viime kaudella 20-vuotias takamies teki keskiarvoiksi 26 ottelussa 9,6 pistettä, 5,2 levypalloa ja 4,5 syöttöä.

Ennen kahta JBA-kautta Salmi pelasi kauden 2021-2022 Divari A:ta kasvattajaseura Huimassa ja äänekoskelaisten paidassa vierähti ennen sitä kolme kautta Divari B:ssä. Salmi on pelannut 37 nuorten maaottelua U16, U18 ja U20 ikäluokissa, tehden niissä pisteitä kahdeksan pinnan keskiarvolla.

-Todella hyvillä fiiliksillä siirryn ensi kaudeksi Kauhajoelle, maajoukkueleiritykseen valmistautuva Salmi kertoo verkkotoimitukselle. Valmennus, organisaatio ja puitteet ovat huippuluokkaa, jonka takia koin, että Kauhajoki olisi paras ympäristö ottaa seuraava steppi uralla. Myös joukkueen aktiivinen pelitapa molemmissa kenttäpäädyissä auttoi päätöksen teossa. Odotan jo innolla, että pääsen pelaamaan oranssien fanien eteen, Salmi sanelee.

-Juuso on ollut avainpelaaja kahdesti peräkkäin Divari A:n finaaleihin edenneessä JBA:ssa, joten siirtyminen Korisliigaan on luonnollinen askel eteenpäin, päävalmentaja Janne Koskimies aloitta-. Hän pelaa ikäisekseen kypsästi ja takamiehelle tärkeä kyky saada muut pelaajat onnistumaan ympärillään, on hänen vahvuutensa. JBA:n valmennuksen kädenjälki näkyy hänenkin pelaamisessaan, eikä Jyväskylästä tulevien pelaajien sopeutumiskykyä Korisliigan tarvitse jännittää. Haluamme nähdä Juusolta kuten koko nuorelta joukkueeltamme ennakkoluulotonta tekemistä heti elokuusta lähtien.

-Isossa kuvassa on hienoa nähdä, että panostukset olosuhteisiin ja laajalla rotaatiolla pelaaminen ovat kasvattaneet kiinnostusta suomalaispelaajien silmissä Karhubasketia kohtaan.

-Olemme määrätietoisesti kehittäneet Kauhajoelle harjoitusympäristöä, jossa joukkueen menestymisen lisäksi tulevaisuudessa ulkomaalaisvahvistuksina pelaamista tavoittelevat suomalaiset pelaajat ovat pystyneet ottamaan tarvittavia kehitysaskelia. Okko Järvi, Severi Kaukiainen, Henri Kantonen ja Daniel Dolenc ovat omalta osaltaan olleet näyttämässä yhden väylän edetä urallaan Korisliigan kautta myös sellaisille pelaajille, jotka eivät välttämättä olleet aikanaan ikäluokkansa suurimpia juniorilupauksia, Koskimies kertoo.

Karhubasketilla on nyt voimassa olevat pelaajasopimukset Andre Gustavsonin, Eemi Luukkosen, Oliver Kandénin, Jussi Ikkelän, Nate Pollardin, Joona Hakamaan, Kalle Koivusen, Aamos Laavaisen ja Juuso Salmen kanssa. Valmennuskolmikkona jatkavat Janne Koskimies, Risto-Matti Rousku ja Raimo Stefanov.

Koripallokauden 2024-2025 kausiliput tulevat myyntiin keskiviikkona 19. kesäkuuta, kun IKH Areenalla järjestetään tapahtuma, jossa voi ostaa kausilippujen lisäksi fanclubin jäsenyyksiä, Karhubasketin fanituotteita tai herkutella Erjan herkullisilla vohveleilla. Lähestyvään juhannukseen voi ostaa coach Koskimiehen saaristolaisleipää tai fanipäällikkö Pertsan raparperipiirakkaa. IKH Areenan ovet ovat avoinna keskiviikkona 19.6. kello 17-19.