UUTISET

22.04.2024

​SEAGULLS TASOITTI VÄLIERÄSARJAN

Taitelu oli tiukkaa, eikä tilaa vastustajalle jätetty korin läisyydessä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket lähti maanantaina hakemaan välieräsarjassa tukevaa 2-0 johtoasemaan, kun välierien avauksessa viime torstaina kauhajokiset voittivat runko- ja jatkosarjan ykkösen Helsinki Seagullsit Kisahallissa lukemin 81-88. Gulls oli latautunut toiseen otteluun Kuortaneella hyvin ja tasoittivat otteluvoitot lukemiin 1-1 73-80 (38-31) tulleella voitolla. Helsinkiläisten voittoa oli todistamassa IKH Areenassa maanantaina 1905 katsojaa.

Gulls aloitti hyvin ja voitti avausneljänneksen 14-19. Shavon Coleman (27/2/2) oli tarkalla heittopäällä ja pussitti jo ennen puoliaikaa 11 pistettä. Karhubasket iski takaisin toisella kympillä Nate Pollardin (15/15/3) ja Junior Madutin (13/6/3) johdolla. Oranssipaidat voittivat toisen kympin 24-12 ja ennen taukoa tullut 8-0 jakso vei isännät puoliajalle 38-31 johtoasemassa.

Nate Pollard oli 15 pisteellä ja 15 levypallolla kauhajokisten näkyvimpiä pelaajia (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Heti tauon jälkeen isännät kasvattivat eron suurimmilleen 10 pisteeseen onnistuneella kolmosella. Gulls kuitenkin vastasi 0-9 jaksolla, kun Rene Rougeau (18/6/4) otti pelin haltuun. Eero Innamaa (6/1/4) pisti kolmosella hanttiin, mutta kun Coleman jatkoi tarkkaa heittopeliä ja Chuba Ohams (19/20/1 torjunta) nosti kakkosen sisään, niin vieraat ottivat johtopaikan tilanteessa 44-45. Rougeau nosti vielä kakkosen, ennen kuin Janne Koskimies kutsui joukkueensa aikalisälle. Timo Heinonen (7/3) johdatti Lokit päätöskympille 51-56 johtoasemassa.

Oliver Kandén pelasi tehokkaan pätkän päätösneljänneksen alussa (kuva: Janne Yli-Korhonen)
Ja pääsi tuulettamaan onnistunut kolmosta kotiyleisön kanssa (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Oliver Kandén (8/1) teki viimeisen neljänneksen alkuun kahdeksan pistettä ja palautti oranssipaidat 59-58 johtoon, kun jäljellä oli vajaat kahdeksan minuuttia. Karhubasket tuli kolme kertaa pisteen etäisyydelle, Pollardin, Innamaan ja Topias Palmin 10/2) onnistumisten myötä, mutta runsas minuutti ennen loppusummeria uponnut Colemanin kolmonen oli viimeinen niitti. Lopussa Gulls upotti vaparit pussiin ja ottivat vierasvoiton lukemin 73-80.

Gulls pääsi vapariviivalle 26 kertaa ja onnistu18 heitossa. Lassi Nikkarinen (3/3/5) teki kaikkipisteensä vapareilla (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Levypallot tasattiin lukemin 44-44, mutta Gulls haki 16 hyökkäyslevypalloa, joista he tekivät 25 pistettä. Helsinkiläiset olivat tehneet läksynsä hyvin ja pitivät pelivälineestä huolta, joten menetyksiä ei tullut kuin kahdeksan. Avausottelussa niitä tuli 14 kappaletta. Vieraat liikuttivat palloa hyvin, joten tulikuuman heittokäden kanssa operoinut Coleman upotti kuusi kolmosta 54,5 prosentin tarkkuudella. Karhubasketin kolmoset upposivat vain 30,6 prosentin tarkkuudella ja kun kotojoukkue pääsi vapariviivalle vain neljä kertaa, niin tappio oli selvä. Gulls oli vaparilla 26 kertaa, eikä keskinkertainen osumatarkkuus 69,2 prosenttia voittoa estänyt.

​-Seagulls liikutti palloa nyt kurinalaisemmin kuin ensimmäisessä ottelussa, Janne Koskimies kertoi pelin jälkeen. Meidän pitää olla puolustuksen rotaatiossa kurinalaisia, mutta se vähän petti. Heittoja pitää olla pikkuisen aikaisemmin haastamassa, eikä saa hävitä ajotilanteita, mitä tapahtui toisella puoliajalla. En ole tyytyväinen moneen asiaan tässä pelissä ja 49 annettua pistettä toisella puolikkaalla on aivan liikaa. Hyökkäyspäässä saimme tarpeeksi laadukkaita heittopaikkoja ja syöttöjä tuli 20 kappaletta. Levypallopelaamista pitää myös tutkia, sillä Gulls teki 25 pistettä niistä. Ohams haki seitsemän hyökkäyspään levyriä ja siinä meidän pitää olla parempia, ettei hän pysty niistä hallitsemaan peliä, Koskimies painotti.

Seuraava välierä pelataan Kisahallissa jo keskiviikkona, joten joukkueilla ei ole aikaa paljoa huilata. Palautuminen toisesta ottelusta on avainasemassa. Kotietu on nyt Gullseilla, joten jos kauhajokiset mielivät edetä finaaleihin, niin toinen voitto pitäisi Kisahallista hakea.