UUTISET

30.03.2024

KARHUBASKET JÄI ILMAN KOTIETUA – PUOLIVÄLIERISSÄ VASTAAN VILPAS

Korinteko oli oranssipaidoille todella hankalaa (kuva; Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket pelasi lauantaina Korisliigan ylemmän loppusarjan päätöskierroksella Uudessakaupungissa. Panoksena oli kotietu noin viikon päästä alkaviin pudotuspeleihin. Korihailla oli samat panokset eli vain voitolla kotietu olisi varma. Panokset näkyivät myös katsomossa ja Uusikaupunki areenalla oli hyvä tunnelma. Valitettavasti parasta kauhajokisista tarjosi vain kahdella bussilla peliin saapuneet fanit.

Lauantain ottelu oli ohitse jo ennen puoliaikaa. Hait tulivat peliin hyvällä sykkeellä, eivätkä kauhajokiset saaneet sentteri Javion Ogunyemiä (18/7) kuriin millään. Ogunyemi teki pisteensä 89 prosentin kakkosilla. Pari virhettä veivät sentterin hetkeksi penkille, mutta sitten harvinaisen tripla-tuplan askarrellut Jalen Jackson (15/14/10) heitti kolmoset pohjaan. Jackson myös riisti kolmesti ja torjui neljä heittoa.

Shawn Hopkins upottamassa kolmosta (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Hait venyttivät johtoaseman parhaimmillaan 23 pisteeseen, eikä kotivoitto ollut missään vaiheessa uhattuna. Kauhajokiset linkosivat 35 kolmosta kohti koria, mutta vain kahdeksan löysi tiensä sukkaan, mikä antaa onnistumisprosentiksi vaatimattoman 23. Shawn Hopkins (12/6) ja Nate Pollard väläyttelivät ajoittain, mutta parhaan maun jätti suuhun Jussi Ikkelän (3) kolme onnistunutta vaparia. Kristian Sjolund (4/2) ja Samme Givens (4/4/2) olivat kaukana parhaastaan.

Aloittavana takamiehenä pelannut Thomas Vehmanen (13/2 syöttöä) tylytti vieraita kolmosillaan (3/3, 100 %) ja puoliaikahaastattelussa. Hait tekivät 50 pistettä kauhajokisten korin läheisyydestä ja upottivat kakkoset 60 prosentin tarkkuudella. Travis Jocelyn (16/4) upotti kaikki viisi kakkostaan. Jobinpostia Haille tuli, kun Bojan Sarcevic (11/4/2) loukkasi jalkansa ja joutui kentältä sivuun. Toivottavasti Bojan on kunnossa, kun pudotuspelit Katajaa vastaan alkavat ensi viikolla.

Kauhajokiset onnistuivat leikkaamaan eron kolmannella neljänneksellä 11 pisteeseen, mutta hetkessä ero kasvoi taas 20 pisteeseen. Loppunumerot 89-72 eivät jättäneet kysymysmerkkejä paremmasta joukkueesta.

-Ihan suvereeni peli Korihailta, Janne Koskimies aloitti pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa. Hait olivat kuin kotonaan tuossa pelissä. Epäonnistuimme valmistautumisessa, koska pyrimme pelaamaan nopeasti, mutta meillä ei ollut siinä järkeä mukana. Kotijoukkue pelasi seitsemän pelaajan rotaatiolla ja meillä oli käytössä oikeastaan yhdeksän. Koitimme saada tempon ja intensiteetin korkealle, mutta me osui meitä omaan nilkkaan, sillä Hait puolustivat todella fiksusti. Olimme todella hermostuneita hyökkäyspäässä, kuten edellisestä kohtaamisessa Kauhajoella. Silloin pysyimme mukana puolustuksella ensimmäisellä puoliajalla ja pystyimme kääntämään ottelun toisella puoliajalla. Tänään ei siihen pystytty. Ensimmäisen puolikkaan yksi vastaan yksi puolustus oli todella heikkoa, kun vastustajan pelaajat ajelivat korille. Tilastot kertovat sen, että he saivat pelattua palloa sinne, missä ovat vahvoilla. Jos pelaamme näin huonosti, niin on sama mikä joukkue tulee vastaan pudotuspeleissä. Meidän pitää oppia tästä pelistä ja pelata joukkueena tai pudotuspelikeväästä tulee lyhyt. Meidän pitää tulla oikealla asenteella peleihin ja toteuttaa pelisuunnitelmaa. On hyvä, että tänään oli hyvä tunnelma ja panosta oli, mikä toivottavasti auttaa valmistautumisessa pudotuspeleihin, Koskimies pohti.

Junior Madut teki 15 pistettä, otti 7 levyriä ja jakoi 4 syöttöä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Kauhajokisilla oli käpälissä kotietu, mutta kapteeni Topias Palmin loukkaantuminen sekoitti pelin. Niin helposti käy mille joukkueelle tahansa, kun paras pistemies on poissa pelistä. Karhubasket tarpoi loppusarjan viimeiset viisi peliä saldolla neljä tappiota ja vain yksi voitto, joten pudotuspelit aloitetaan vieraissa.

Pudotuspelien vastustaja on tuttu, sillä Salon Vilpas kiilasi sarjataulukon neljänneksi voittamalla päätöskierroksella Katajan vieraissa pistein 84-90. Salolaiset johtivat puoliajalla 36-46 ja johtivat hieman ennen kolmannen kympin puoliväliä 23 pisteellä (38-61). Kataja kavensi eron 11 pisteeseen, kun joukkueet vaihtoivat päätöskympille.

Kataja tuli pisteen etäisyydelle, mutta kokenut Mikko Koivisto naulasi pari kolmosta pohjaan, jotka ratkaisivat pelin Vilppaalle. Vilpas upotti 12 kolmosta 35 prosentin tarkkuudella. Pallo liikkui hyvin, josta kertoo salolaisten 27 syöttöä. Vilpas voitti levypallot 31-40 ja salolaisista kaikki 10 pelaajaa pääsivät pisteiden makuun. Viisi pelaajaa teki yli 10 pinnaa ja ahkerimmin korisukkaa heiluttivat DeAndre Dishman (16/9/4) ja Jamison Overton (14/8/5).

Karhubasket voitti Vilppaan runko- ja loppusarjan aikana kolme kertaa, mutta joukkueiden viimeisimmän kohtaamisen voitti Vilpas, joka oli Salohallissa parempi maaliskuun 22. päivä lukemin 81-77. Salolaisten loppusarjan viimeiset pelit eivät olleet yhtä juhlaa, mutta viimeisistä viidestä pelistä Vilpas voitti kaksi, joka riitti kotietuun.

Pudotuspelien ohjelma vahvistetaan maanantaina 1.4., jonka jälkeen Karhubasketin pudotuspelien lipunmyynti aukeaa osoitteessa Lippu.fi. Puolivälieristä pääsee välieriin kolmella voitolla.

Pudotuspelien otteluparit:

Seagulls (1.) – Kobrat (8.)

BC Nokia (2.) – Kouvot (7.)

Korihait (3.) – Kataja (6.)

Vilpas (4.) – Karhubasket (5.)

Joukkueet ovat jaettu kaavioon, jossa pari 1-8 ja 4-5 ovat samalla puolella ja parit 2-7 sekä 3-6 ovat samalla puolella. Otteluparien 1-8 ja 4-5 voittajat kohtaavat välierissä. Toisessa välieräsarjassa pelaavat voittajat pareista 2-7 ja 3-6.

Lahti jäi sarjassa viimeiseksi, joten se putoaa ensi kaudeksi divariin. Divarin pudotuspelien voittaja nousee Korisliigaan.