UUTISET

23.03.2024

VILPPAALLE KAUDEN AVAUSVOITTO KARHUBASKETISTA

(kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket lähti perjantaina Saloon vajaalla kokoonpanolla, kun sivussa olivat kapteeni Topias Palmin lisäksi flunssaiset Joona Hakamaa ja Jussi Ikkelä. Valmennuksella oli käytössä kahdeksan pelaajaa, mutta niillä taisteltiin. Tukena oli jälleen kerran täysi fanibussi, jotka kannustivat loistavasti omiaan läpi ottelun.

Salolaiset pitivät alussa 4-0 ja 7-4 johtoasemia hallussaan, mutta Karhubasket nousi rinnalle ja ohi. Vieraiden runsaan kolmen minuutin 0-10 jaksoa tahdittivat Samme Givensin (18/7/2) vahva korinaluspeli, Shawn Hopkinsin (9/2) kolmonen ja Oliver Kandenin (13/2) onnistumiset. Junior Madut (15/4/3) jatkoi kauhajokisten painostusta hyökkäyspäässä kolmosellaan ja avausneljännes päättyi lukemiin 11-20.

Samme Givens pyörähteli tehokkaasti maalatulla alueella (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Tavon King (26/3/2) herätteli isäntiä kiriin, mutta Vilpas jumittui 21 pisteeseen neljäksi minuutiksi. Karhubasket kasvatti etumatkansa 14 pisteeseen, kun Kandenin kolmonen sujahti sukkaan ja lukemat olivat 21-35. Karhubasketilla oli tuossa kohtaa mahdollisuus kasvattaa etumatkaa isommaksi eli ns. etsikkoaika, mutta se jäi haaveeksi. Viimeiset kolme minuuttia ennen puoliaikaa mentiin Vilppaan tahdilla ja Luukas Vaara (5/4), Jamison Overton (14/5/2) sekä King upottivat kolmoset, joten tauolle poistuttiin lukemissa 34-39. Kauhajokiset saivat toisen neljänneksen jälkipuoliskolla aikaan vain neljä pistettä.

Vilpas hiipi koko ajan lähemmäksi. Jacob Grandison (11/2/2) löysi heittovireen ja joukkueet vaihtelivat urakalla kolmosia kympin puolivälissä. Juho Nenosen (6/5/2) kaukoheiton jälkeen lukemat olivat 50-55. King ja Mikko Koivisto (2) tasoittivat lukemat, mutta Eero Innamaa (12/1/2) piti kauhajokisia edellä. Junior Madut päätti neljänneksen lukemiin 57-63 näyttävällä donkilla.

Oliver Kanden teki 13 pistettä 18 minuutissa (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket pinnisteli johtopaikalla aina päätöskympin puoliväliin, kunnes King siirsi salolaiset johtopaikalle, lukemien ollessa Salohallin valotauluilla 73-72. Innamaa kuittasi vielä vieraat johtoon, mutta Kingin vapari ja Karhubasketin menetyksen jälkeen tullut Grandisonin kolmonen tekivät tilanteeksi 77-74, kun peliaikaa oli alle kaksi minuuttia. Lopullisen niitin teki Overton, ajamalla korille ja kasvattamalla isäntien johtoaseman suurimmilleen eli neljään pisteeseen. Se jäi myös lopulliseksi eroksi, kun loppulukemat kirjoitettiin 81-77.

Ehkäpä lopun ratkaisuissa näkyi väsymisen merkkejä, kun ratkaisuja haettiin kolmosilla. Tämä olisi luonnollista, sillä muutamat kauhajokisista pelasivat lähemmän 30 minuuttia, johtuen vajaasta rosterista. Kotijoukkue Vilpas sai keskittyä vaihtelemaan viisikkoja vuorotellen, joten jalat pysyivät tuoreina lopun ratkaisuhetkiä varten ja salolaiset voittivat viimeisen kympin 24-14. Samme Givens teki 18 pistettä ja lopussa viidennen virheen saanut Junior Madut pussitti 15 pinnaa. Seitsemän kauhajokista pääsi pisteille ja vaikka Nate Pollard jäi ilman onnistuneita heittoja, niin hän tilastoi yhdeksän levyriä, seitsemän syöttöä ja kolme torjuntaa. Pollard oli myös joukkueensa paras +/-tilastossa lukemalla +9, runsaan 17 minuutin peliajalla.

Levypallot tasattiin 39-39 ja menetykset 12-12. Kauhajokisten kaukoheittomurheet ilman Palmia jatkuivat, sillä kolmoset upposivat vain 28 prosenttisesti (9/32). Ilahduttavaa oli 19 syöttöä, kun alla oli pari heikkoa peliä, joissa palloa ei saatu liikkeille. Vilpas upotti kolmoset 46 prosentin tarkkuudella, kun oli jäänyt edellisissä kauden kohtaamisissa alle 25 prosentin tarkkuuden. Nyt heittojyvä oli kohdallaan ja Vilpas otti kauden ensimmäisen voittonsa kauhajokisista samalla, kun juhlivat Salohallissa seuran 1000 pääsarjaottelun rajapyykkiä.

Perjantaina Korihait hävisivät Kisahallissa ja Kataja joutui lähtemään Nokialta ilman sarjapisteitä. Korisliigan ylemmän loppusarjan sarjataulukko näyttää tasaiselta, sillä Korihait, Karhubasket, Vilpas ja Kataja ovat kaikki 34 sarjapisteessä. Katajalla ja kauhajokisilla on jäljellä enää yksi ottelu, jotka pelataan päätöskierroksella 30.3. kello 17 alkaen.

Karhubasket kohtaa päätöskierroksella Korihait vieraissa. Voitto Uudessakaupungissa tuo kotiedun pudotuspelien avauskierrokselle, jollei Vilpas ja Hait voita molempia jäljellä olevia otteluitaan. Vilpas kohtaa tiistaina Salohallissa sarjakärki Gullsit ja Korihait matkaavat BC Nokian vieraaksi.

Shawn Hopkins upotti kaikki kolme kolmostaan (kuva: Janne Yli-Korhonen)