UUTISET

18.03.2024

KARHUBASKET VOITTI BC NOKIAN IKH AREENASSA

Junior Madut näytti suunnan kotijoukkueen pelaamiselle toisella puoliajalla (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Korisliigan ylemmän loppusarjan ottelu Karhubasketin ja BC Nokian välillä houkutteli IKH Areenaan runsaat 1770 katsojaa lauantaina. Kauhajokisilta puuttui kokoonpanosta kapteeni Topias Palmi, jonka harjoituksissa tullut käsivamma leikattiin perjantaina Helsingissä. Sarjassa kakkosena olevalta Nokialla oli enemmän poissaoloja. Takamies Fiifi Aidoo ja sentteri Patric Tapé olivat joutuneet sairastuvalle, sillä jo muutaman viikon olleen Thomas Murphyn seuraksi. Ottelun edetessä lauantaina, myös Niko Mattila joutui vetäytymään tositoimista toisen kympin alussa.

-Tämä viikko on ollut todella hankala poissaolojen takia, BC Nokia päävalmentaja Greg Gibson harmitteli pelin jälkeen. Mutta näille ei voi mitään ja meidän seuraavaan otteluun on melkein viikko, joten nyt keskitytään siihen.

BC Nokia otti alussa johtopaikan Hugo Bomanin (13/2) johdolla. Oranssipaidat ottivat komennon avauskympillä nykäisemällä 9-0 jakson, jonka päätteeksi IKH Areenan tulostaulut näyttivät lukemiksi 21-14. Sama tahti jatkui toisella neljänneksellä, jonka isännät voittivat 22-13, joten tauolle lähdettiin lukemista 46-31.

Nopea Both Gach päättämässä hyökkäystä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket venytti tauon jälkeen johtoasemansa suurimmilleen 21 pisteeseen. Kolmannen neljänneksen puolivälissä vieraat vastasivat Both Gachin (23/9/2 torjuntaa) johdolla 0-10 jaksolla, joten lukemat olivat 56-45. Päävalmentaja Janne Koskimies rauhoitteli tilannetta aikalisällä, jonka jälkeen kymppi päättyi lukemiin 61-47.

Päätösneljänneksellä kauhajokisilla ei enää ollut hätää voiton suhteen. Junior Madut (22/7/2) pisti pari tärkeää kolmosta oikeisiin hetkiin, Samme Givens (16/11/2) kääntyi, vääntyi ja nosteli tärkeitä koreja. Vieraista Tucker Richardson (10/5/6) lämpeni hieman lopussa ja Alvin Cannady (15/4) tuurasi Tapéta ja Murphyä sentterin tontilla. Lopussa mielenkiinto keskittyi oranssipaitojen voittomarginaaliin. Loppulukemat 90-71 tiesivät sitä, että kun molemmat joukkueet voittivat kauden neljästä kohtaamisesta kaksi, niin Karhubasket on joukkueiden keskinäisessä edellä korieron turvin, mikäli joukkueet päätyvät sarjan lopussa tasapisteisiin.

Joona Hakamaa (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Kauhajokisten puolustus piti nokialaisten kolmoset 19,2 prosentissa (5/26) ja tuotti heille 13 menetystä. Näistä menetyksistä kauhajokiset tekivät 16 pistettä. Karhubasketille tuli menetyksiä 11 ja levypallot voitettiin 42-36. 13 hyökkäyslevypallosta tehtiin 13 pinnaa. Karhubasket upotti kaukoheitot 29,4 prosentilla (10/34) ja vapaaheittoviivalle jätettiin paljon pisteitä (1p 10/17 58,8 %).

– ​Olemme kauden aikana joutuneet sopeutumaan niin moniin muutoksiin, joten Topiaksen harmittava poissaolo ei sinällään heilauttanut joukkuetta, Janne Koskimies aloitti pelin jälkeisen analyysin. Topiaksen poissaolo näkyi tänään hyökkäyspäässä, jossa olemme tottuneet tiettyihin juttuihin. Tänään tuli aika paljon pomputusta, josta kertoo vain 13 syöttöä. Saimme kovia henkilökohtaisia suorituksia oikeisiin paikkoihin, mutta joukkuepelin puolella jäi parantamisen varaa. Kun Aidoo oli Nokialta pois, niin saimme tuoda palloa vähän helpommin ylös, joten menetyksistä jäi osa pois. Meillä on tiivis ohjelma, kun Kataja tulee vieraaksi jo tiistaina ja perjantaina menemme Saloon, joten noin viikkoon kolme ottelua.

Matkaa loppusarjan päätökseen on kolme kierrosta. Karhubasket jatkaa taistelua pudotuspelien ensimmäisen kierroksen kotiedusta kotona IKH Areenassa jo tiistaina, kun vieraaksi saapuu Kataja Basket Joensuusta. Ottelu alkaa kello 18.30 ja lippuja voi ostaa ennakkoon osoitteesta Lippu.fi.

Tiistain kamppailu on samalla oranssipaitojen viimeinen kotiottelu ennen huhtikuun alussa alkavia pudotuspelejä. Jos oranssipaidat päätyvät sijoille 2. – 4. (nämä ovat mahdollisia), jatkuvat ottelut IKH Areenassa 5. tai 6. huhtikuuta. Jos lopullinen sarjasijoitus on viides tai kuudes, seuraava kotiottelu on 8. tai 9. huhtíkuuta.

Viisikkoon nostettu Shawn Hopkins teki 25 minuutisssa kuusi pistettä (kuva: Janne Yli-Korhonen)