UUTISET

19.03.2024

KATAJA HAKI VIERASVOITON KARHUBASKETISTA

(kuva: Janne Yli-Korhonen)

Kataja tuli Kauhajoelle IKH Areenaan tiistaina voitonkiilto silmissään. Voitolla Kataja pysyisi kiinni taistelussa Korisliigan huhtikuussa alkavien pudotuspelien ensimmäisen kierroksen kotietutaistelussa. Tappio olisi hyvin suurella todennäköisyydellä suistanut Katajan sijoille viisi tai kuusi, joilla pudotuspelit alkaisivat vieraissa.

Tätä näkyi kentällä ottelun alussa. Kataja meni kahdessa minuutissa 0-8 johtoon, kunnes Shawn Hopkins (6/4) teki oranssipaitojen avauspisteet. Se ei paljoa lohduttanut, sillä hetkeä myöhemmin lukemat olivat 2-15 ja Janne Koskimies pyrki herättelemään joukkuettaan aikalisällä. Tämäkään ei käännöstä tuonut, vaan vieraat jatkoivat 0-11 jaksoaan ja pitivät hallussaan 2-19 johtoasemaa. Avausneljännes päätyi lukemiin 13-32.

Meno jatkui samanlaisena toisella kympillä. Ottelun hahmo Richaud Pack (26/6/3), joka oli tehtaillut tammikuussa joukkueiden kohtaamisessa peräti 34 pistettä, oli isännille lähes pysäyttämätön este. Pack teki jo avauspuolikkaalla 18 pistettä ja oli kasvattamassa vieraiden johdon suurimmillaan 27 pisteeseen (21-48). Tauolle mentiin lukemista 27-51.

Kristian Sjolund palkittiin Karhubasketin parhaana (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Runsaat 1600 katsojaa IKH Areenan lehtereillä ei omiaan esityksestä huolimatta hyljännyt, vaan kannusti omiaan hurjasti. Karhubasketilla oli kolmannella kympillä kaikki mahdollisuudet kiriä eroa kiinni. Kataja sai aikaan vain kuusi pistettä, mutta kun kauhajokiset kolistelivat rautoja ja tekivät kolmannella neljänneksellä vain 11 pistettä, niin tilanne näytti toivottomalta ennen päätösneljännestä, kun lukemat olivat ennen sitä 38-57.

Kauhajokiset kuitenkin taistelivat. Kristian Sjolund (20/4) upotti kuusi kolmosta 85,7 prosentin tarkkuudella (6/7), joten ero kaventui silmissä. Nate Pollard (14/12/3) taisteli ja poimi levypalloja, mutta isäntien kiri jäi vajaaksi. Kataja korjasi voiton lopulta lukemin 62-69. Tappio on tappio, mutta seitsemän pisteen tappio oli avauspuoliskon esityksen jälkeen torjuntavoitto, sillä kun ero kaventui alle 10 pisteen, niin Karhubasket on edellä joukkueen keskinäisessä vertailussa. Kauden kaikki ottelut menivät 2-2 eli molemmat voittivat kaksi ottelua, mutta positiivinen koriero pitää kauhajokiset Katajan edellä sarjataulukossa, jos joukkueet päätyvät tasasarjapisteisiin.

Nate Pollard teki tupla-tuplan eli kirjautti tilastoihin 14 pistettä ja 12 levyriä. Ja oli kotijoukkueen paras +/-tilastossa lukemalla +7 (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Kataja oli ratkaisevasti tarkempi heittopelissään. Joensuulaiset upottivat kakkoset 45 ja kolmoset 33,3 prosentin tarkkuudella. Oranssipaitojen osumatarkkuudet olivat kakkosissa 34,2 ja kolmosissa 24,2 prosenttia. Levypallot menivät 46-47 ja menetykset 12-17, mutta molemmat joukkueet rokottivat toisiaan menetyksistä 17 pisteellä.

– ​Teimme kolmanteen neljännekseen vain 11 pistettä ja se oli meidän etsikkoaika, Janne Koskimies harmitteli pelin jälkeen. Olisimme siinä voineet saada eroa kiinni. Ensimmäinen puoliaika oli sellainen, että valmentajana olen siitä yhtä kysymysmerkkiä. Emme pystyneet vastaamaan Katajalle avauspuoliskolla, eikä meille tullut voittavia suorituksia kummassakaan päässä kenttää. Meillä on suht kokemattomia pelaajia ja yritämme pelata palloa nopeasti eteenpäin, niin tulee varmasti virheitä, mutta puolustuksella olimme Korihaita vastaan pelissä vastaavassa tilanteessa mukana. Nyt emme olleet. Avauspuoliskon puolustus oli karmaisevaa katseltavaa vaihtopenkiltä, mikä tuntuun hassulta, kun vastustaja tekee vain 69 pistettä, mutta avauspuoliskolla 51 pinnaa. Jatkosarjan viimeinen kotipeli ja näin huono puolustusesitys, niin ei oikein löydä hyvää. Toki koriero on meille positiivinen, mikä oli minimitavoite, Koskimies kertoi.

Karhubasket pelaa loput kaksi ylemmän loppusarjan otteluaan vieraissa. Ensimmäinen näistä kahdesta pelistä on perjantaina Salossa, eikä tuosta pelistä tule panosta puuttumaan. Voitolla kauhajokiset ovat erittäin lähellä kolmos- tai nelospaikkaa. Mahtavaa on se, että Salohallissa Karhubasket saa tukea omalta fanibussiltaan.