UUTISET

10.03.2024

SARJAKÄRKI SEAGULLS VOITTI KARHUBASKETIN

Lassi Nikkarinen heitti, ajoi ja syötti kotijoukkueen selvään voittoon (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Mukavassa kolmen ottelun voittoputkessa viilettänyt Karhubasket lähti lauantaina haastamaan Korisliigan ylemmän loppusarjan kärkijoukkue Helsinki Seagullsia. Kauhajokisten tukena oli bussilastillinen omia faneja, jotka toivat Kisahalliin tunnelmaa ja kannustivat omiaan totutusti läpi ottelun. Oranssipaitojen edellinen voitto Kisahallista tuli huhtikuun 21. päivä vuonna 2022, kun kauhajokiset hakivat välierissä voiton.

Haaveeksi voitto Kisahallissa jäi myös tällä vierailulla. Seagulls sai otteluunsa haluamansa alun, kun vapaat heittopaikat käytettiin Okko Järven (15/1 syöttö) johdolla tarkasti hyödyksi. Helsinkiläiset tekivät avausneljänneksellä peräti 30 pistettä, eikä vieraat saaneet puolustuspeliä toimimaan.

Eemi Luukkonen teki 11 pistettä ja jakoi kolme syöttöä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Ottelun hahmo oli 31 pistettä tehnyt kotijoukkueen takamies Lassi Nikkarinen (31/2/9). Nikkarinen upotti seitsemän kolmosta peräti 78 prosentin tarkkuudella (7/9). Jos kauhajokisten puolustus yritti ottaa takamiehen heitot pois, niin hän ajeli vastustamattomasti korille ja nosti helpot kakkoset sisään. Nikkarinen ehätti myös jakaa yhdeksän syöttöä. 31 pistettä on myös Nikkarisen uusi pelikohtainen piste-ennätys Korisliigassa.

Kauhajokisten paras jakso ottelussa alkoi hieman ennen kolmannen kympin puoliväliä, kun Junior Madut (17/2/3) upotti kolme perättäistä kolmosta. Ero leikkaantui 19 pisteestä (64-45) vajaassa neljässä minuutissa kuuteen pisteeseen (68-62). Kristian Sjolund (18/3) ja Nate Pollard (7/8/6) olivat myös kirivaiheessa isosti esillä. Gulls vastasi kuitenkin neljänneksen loppuun 12-0 jaksolla Nikkarisen johdolla, joten lukemat olivat ennen päätöskymppiä 80-62.

Junior Madut heittämässä kolmosta (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Viimeisellä neljänneksellä Karhubasket ei kyennyt kotijoukkueen voittoa haastamaan. Gullsien Shavon Coleman (18/6/5) näytti omaa heittotaitoaan ja 40 minuutin jälkeen Kisahallin tulostaululla olivat isäntien voittoa kertovat lukemat 104-84.

Seagulls upotti kakkoset hurjalla 75 prosentin tarkkuudella, eikä kolmosten tarkkuudessa ollut huomautettavaa, kun ne upotettiin 51 prosentilla sukkaan. Isäntien voittolukemat olisivat voineet olla isommatkin, sillä vaparit onnistuivat vain 50 prosentilla (8/16). Helsinkiläiset saivat pidettyä Topias Palmin (4/5/2) ilman kunnon heittopaikkoja. Karhubasket upotti kakkoset 62 prosentilla, mutta kolmosissa osumatarkkuus jäi 30 prosenttiin, joten 29-34 levypallovoitto oli laiha lohtu vieraille.

Topias Palmi pysyi helsinkiläisten tarkassa vartioinnissa (kuva: Janne Yli-Korhonen)

-Seagulls heitti tänään 18 kolmosta, päävalmentaja Janne Koskimies harmitteli ottelun jälkeen. Heille ei voi antaa noin hyviä heittopaikkoja. Lassi Nikkariselta huikea peli. Kolmosten lisäksi hän ajoi korille ja jakoi yhdeksän syöttöä. Emme onnistuneet hänen puolustuksessa tänään. Pelaamme laajemmalla rotaatiolla, mutta emme saaneet sillä otetta pelistä. Meidän pitää sopeutua tuomarilinjaan paremmin, sillä nyt joukkue virheet täyttyivät nopeasti. Jälleen tuntui, että olemme Kisahallissa askeleen tai kaksi vastustajaa perässä. Meidän pitää olla fyysisempiä ja kovempia, mutta tänään meillä ei ollut mahdollisuuksia, Koskimies harmitteli.

Tappiosta huolimatta Karhubasket piti hallussaan sarjataulukon nelospaikan, kun Salon Vilpas hävisi lauantaina ottelunsa Nokialla pistein 91-87. Karhubasket kohtaa seuraavaksi juuri sarjakakkosena olevan BC Nokian ensi lauantaina IKH Areenassa. Ottelu alkaa kello 18. Lippuja voi ostaa ennakkoon osoitteesta Lippu.fi.