UUTISET

06.03.2024

KARHUBASKET VOITTI KORIHAIT

(kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket sai keskiviikkona vieraaksi IKH Areenaan Korihait, jotka uivat Kauhajoelle mukavassa viiden ottelun voittoputkessa. Avauspuoliaika antoi viitteitä, että vieraiden voittoputki saattaisi jatkua, mutta oranssipaidat käänsivät pelin suunnan täysin toisella puolikkaalla.

Karhubasket menetti pallon avauspuolikkaalla peräti 15 kertaa, joista Hait rokottivat 10 pisteen edestä. Vieraat tekivät puoliaikaan mennessä 20 pistettä korin läheisyydestä. Lukema oli iso, kun miettii että Hait tekivät kaikkiaan 20 minuutin aikana 33 pistettä. Alussa sentteri Javion Ogunyemi (142/3) nosteli palloja koriin ja Wesley Person Jr (14/1/2) upotti kovia koreja.

Kotijoukkueen peli oli staattista, eikä liikettä koria kohden nähty, josta kertoo sekin, että vapariviivalle Karhubasket ei päässyt avauspuoliskolla kertaakaan. Kapteeni Topias Palmin (15/2) johdolla kotijoukkue upotti kolmoset 46,7 prosentin tarkkuudella ja teki niillä 25 pisteestä 21. Vain kaksi kakkosta saatiin koriin. Tilanne oli tauolla 25-33, mutta eroa olisi voinut olla enemmänkin, mutta onneksi puolustaminen piti eron siedettävänä.

Eikä kotijoukkueelta mennyt kauaakaan, kun peli saatiin tasoihin kolmannen kympin alussa. Onnistuneet kolmoset huudattivat kotiyleisöä ja tunnelma aaltoineen sekä iskevästi tanssineen maskotti Simon nousi loistavalle tasolle. Tuntui, että kaikki 1537 katsojaa nauttivat pelistä. Kristian Sjolund (14/5) ja Junior Madut (10/3) onnistuivat vuotellen. Shawn Hopkinsin onnistunut kolmonen ja vapari päälle tuntui olevan viimeinen niitti kotijoukkueen voitolle. Jokainen Karhubasketin 10 pelaajasta pääsi pisteiden makuun.

Kristian Sjolundin ja muiden kotijoukkueen pelaajien kolmoset käänsiväöt ottelun Karhubasketille (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Viimeiselle kympille kauhajokiset tekivät 30 pistettä, kasvattivat eron suurimmillaan pelin loppuhetkillä 19 pisteeseen (77-58) ja kirjasi voiton lopulta lukemin 77-63. Karhubasket voitti levypallot 45-34 Samme Givensin (11/6/10/4 riistoa/5 torjuntaa) johdolla. 12 hyökkäyslevypallosta tehtiin 16 pistettä ja Hait, joka on koko sarjan tarkin kakkosissa, jäi niissä vain 40,4 prosentin tarkkuuteen. Karhubasketin puolustus piti myös vieraiden kolmoset 23,8 prosentissa.

Samme Givens teki 11 pistettä, poimi kuusi levyriä ja jakoi 10 syöttöä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

-Jos vastustaja vaihtaa tuolla tavalla ja toteutus on noin heikkoa, niin kyllä valmennuksella on myös oma osuus siihen, että pelaaminen oli niin nihkeää, Janne Koskimies aloitti pelin kertaamisen. Puolustimme tänään läpi ottelun hyvin. Pystyimme olemaan pelissä mukana, huolimatta 15 avauspuoliajan menetyksestä ja tekemällä vain 25 pistettä. Eroa olisi voinut olla enemmän. Saimme eron kiinni nopeasti kolmannella kympillä ja jatkoimme puolustamista. Korihait puolustivat hyvin, mutta pääsimme nopeammin liikkeille ja väsytettyä vastustajaa, mikä oli iso asia. Jos pelaamme näin ja vastustaja näytti väsyneeltä päätöskympillä, niin tämä on se tapa mitä olemme edellisillä kausilla onnistuneet tekemään. Pudotuspelit lähestyvät, pelitahti kiihtyy, ja jos pystymme pitämään intensiteetin korkealla tasolla, niin saamme hyökkäyspäähän hyvän jakson kaukoheittojen avulla, niin voittoja tulee, Koskimies painotti.

– Kun IKH Areenaan saadaan sellainen hurmos, joka ottelussa oli toisella puoliajalla, niin siinä on vastustajankin vaikea pelata, Koskimies kiitteli kotiyleisöä.

Voitolla Karhubasket piti hallussaan sarjataulukon neljännen sijan, mutta nousi tasapisteisiin Korihaiden kanssa. Molemmilla on nyt koossa 32 sarjapistettä, kun pelaamatta on viisi kierrosta. Samoissa pisteissä on myös Vilpas. Kataja on kolmikkoa kaksi sarjapistettä eli yhden voiton päässä. Näiden neljän joukkueen sarjasijoitukset voidaan maaliskuun lopussa ratkoa keskinäisillä otteluilla, jotka tässä kohtaa ovat seuraavat:

Korihait – Karhubasket 2-1 (koriero Karhubasket +4)

Korihait – Vilpas 2-1 (koriero Hait +6)

Korihait – Kataja 1-2 (koriero Kataja +10)

Karhubasket – Vilpas 3-0

Karhubasket – Kataja 2-1 (koriero Karhubasket +11)

Vilpas – Kataja 3-0

Jos kaksi joukkuetta päätyy tasapisteisiin, niin keskinäiset ottelut ratkaisevat sarjasijoituksen. Jos kauden voitot ovat 2-2, niin sarjasijoituksen ratkaisee keskinäisten otteluiden koriero.

Jos kolme tai neljä joukkuetta päätyvät tasapisteisiin, muodostetaan näiden joukkueiden keskinäisistä otteluista oma sarjataulukko. Eniten voittoja eli sarjapisteitä keskinäisistä otteluista kerännyt joukkue sijoittuu parhaalle mahdolliselle sarjasijoitukselle. Jos joukkueet ovat yhä tasoissa keskinäisten otteluiden sarjataulukossa, ratkaisee tasapisteissä olevien joukkueiden koriero sarjasijoituksen.

Keskiviikkona Korisliigan ylemmän loppusarjan kaksi parasta joukkuetta kohtasivat Nokialla. Seagulls päätti kahden ottelun tappioputken 77-85 vierasvoittoon ja nousi yksinään sarjan kärkipaikalle. Karhubasket matkaa lauantaina Helsinkiin, jossa Seagulls isännöi kauhajokisia Kisahallissa.