UUTISET

03.03.2024

KARHUBASKET HAKI VOITON KATAJASTA

Karhubasketin fanit olivat jälleen tukemassa omiaan (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Kotijoukkue Kataja Basket joutui lauantaina antamaan liikaa tasoitusta vierasjoukkue Karhubasketille. Poissa kokoonpanosta olivat paras pistemies Richaud Pack, kauden avausta yhä odottava Hannes Pöllä ja viidennen vahvistuksen roolissa oleva Vatangoe Donzo. Lämmitellyssä peliryhmityksestä poistui vielä takamies Grant Singleton.

Poissaoloista huolimatta Kataja taisteli urheasti. Henri Permanto (15/5/4) upotti avauspuoliajalla viisi kolmosta ja piti isännät johtopaikalla aina toisen kympin puoliväliin saakka. Silloin Permanto tarjoili syötön sentteri Elijah Lufilelle (18/5), joka nosti lukemiksi 32-31. Seuraavat vajaat neljä minuuttia ratkaisi ottelun.

Kristian Sjolund upotti kolmosen ja joukkue tuulettaa (kuva: Janne Sjolund)

Kristian Sjolund (16/1/3) löi kauhajokisten 0-16 jaksolle ensitahdit kolmosellaan. Sitten vuorollaan onnistuivat Shawn Hopkins (12/5), Eero Innamaa (2/2) ja Joona Hakamaa (3/2/3), jonka onnekas kolmonen upposi levyn kautta koriin. Katajan valmentaja Petri Virtanen yritti kahdella aikalisällä pysäyttää oranssipaitojen virettä, mutta niin lukemat olivat 32-47, kun matkaa puoliaikaan oli puolitoista minuuttia. Vielä ennen taukoa Tuomas Hirvonen (10/2/9) kavensi kolmosella, mutta Topias Palmi (17/1/2) kuittasi sen heti takaisin omalla onnistuneella kaukoheitolla ja Nate Pollard (8/7/5/4 riistoa) teki taukolukemiksi 37-52.

Kolmannella neljänneksellä Junior Madut (24/5/3) kasvatti Karhubasketin etumatkan 20 pisteeseen (50-70). Vielä ennen kympin loppua etumatka kasvoi suurimmilleen, kun eroa oli 23 pinnaa. Kataja leikkasi tilanteeksi 60-78 Ville Karhun (9) kolmosella, kun joukkueet vaihtoivat viimeiselle kympille.

Topias Palmi korinteossa (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Isännät eivät missään kohtaa luovuttaneet, vaan kavensivat eron päätösneljänneksen lopussa kuuteen pisteeseen. Kapteeni Amanze Egekeze (16/4) näytti esimerkkiä, Karhu upotti heittopaikkansa ja Thomas Tumban (13/3) kolmonen vaihtoi Motonet areenan tulostauluille lukemat 84-90. Aika kuitenkin loppui kesken ja Madut upotti vaparit, jotka muokkasivat loppulukemiksi 84-92.

Karhubasket voitti levypallot 34-36, mutta teki 17 hyökkäyslevypallosta peräti 25 pistettä. Näistä hyökkäyspään kakkospalloista Samme Givens (8/8/5/3 torjuntaa) haki viisi. Joensuulaiset upottivat pelitilanne heittonsa tarkasti (2p 55 %, 3p 44 %), mutta 19 menetystä, joista vieraat tekivät 22 pistettä, olivat liikaa. Karhubasket menetti pallon 11 kertaa, upotti kakkoset 56 ja kolmoset 35 prosentin tarkkuudella.

-Teimme toisella neljänneksellä 37 pistettä, peli kulki ja saimme siinä johtoaseman, Janne Koskimies aloitti pelin jälkeisen analyysin. Kaikki meni sisään ja kolmosetkin levynkautta tarvittaessa. Saimme siinä revittyä eron ja pitämään sen loppuun saakka. Saimme toisella puoliajalla riittävästi onnistumisia, eikä Kataja päässyt lähelle lopun 11 pisteputkea lukuun ottamatta. Jouduimme alussa hieman muuttamaan puolustusta, kun emme olleet hereillä. Vieraspeleihin pitää pystyä tulemaan paremmalla jalalla. Annoimme myös vapaita heittopaikkoja, joista Kataja upotti hyvin. Näitä tilanteita pitää käydä läpi, Koskimies pohti.

Samme Givens Katajan puolustuksen ytimessä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Ylemmän loppusarjan sarjataulukko tiivistyi entisestään viikonlopun kierroksella. Salon Vilpas haki 79-91 vierasvoiton Seagullseista perjantaina ja lauantaina Korihait otti viidennen perättäisen voiton, kun BC Nokia joutui lähtemään kotimatkalle 94-91 tappion jälkeen. Korihait nousivat sarjataulukossa kolmanneksi 32 pisteellä. Ero kärkikaksikko Gulls – BC Nokiaan on kaventunut neljään pisteeseen eli kahteen voittoon. Karhubasket nousi neljänneksi, ollen tasapisteissä sekä Vilppaan että Katajan kanssa.

Karhubasket palaa IKH Areenalle keskiviikkona, kun vieraaksi saapuu sarjan kovakuntoisin joukkue Korihait. Legenda itse eli takamies Bojan Sarcevic johtaa uusikaupunkilaisten joukkoa, kun oranssipaidat yrittävät napata kauden ensimmäisen voiton Korihaista.

Keskiviikon ottelun alkaa kello 18.30 ja liput käydä ostamassa ennakkoon osoitteesta Lippu.fi tai R-Kioskeista kautta maan. IKH Areenan lipunmyynti aukeaa keskiviikkona kaksi tuntia ennen ottelun alkua eli kello 16.30.