UUTISET

23.02.2024

JANNE KOSKIMIES JATKAA KARHUBASKETIN PÄÄVALMENTAJANA

(kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket on solminut 2 + 1 mallisen jatkosopimuksen päävalmentaja Janne Koskimiehen kanssa. Koskimies jatkaa Kauhajoella koripallokaudet 2024-2025 ja 2025-2026, eikä sopimuksessa ole kahden seuraavan kauden aikana ulkomaanoptioita. Kaudesta 2026-2027 on alustava sopimus, jossa on molemmin puolinen optio, jonka käytöstä päätetään yhdessä kevään 2026 aikana. Sen lisäksi kesällä 2026 on Koskimiehellä sopimuksessaan ulkomaanoptio.

Huhtikuussa 36-vuotta täyttävä Janne Koskimies toimii Karhubasketin päävalmentajana viidettä kautta. Ensimmäinen kausi päättyi kesken koronan takia, mutta sen jälkeen oranssipaidat ovat saalistaneet Korisliigassa kaksi hopeaa ja yhden mestaruuden. Koskimies saapui Kauhajoelle kaudeksi 2017-2018, jolloin hän pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä mestaruutta apuvalmentajana. Sama rooli oli myös seuraavalla kaudella ja kausi päättyi toisen perättäisen mestaruuden juhlintaan.

Koskimies on valmentanut Korisliigassa 188 ottelua. Voittoja on tullut 141 ja tappioita 47, mikä antaa voittoprosentiksi 75. Yli 100 ottelua pääsarjassa valmentaneista löytyy vain kuusi henkilöä, joilla voittoprosentti on parempi. Pudotuspeleissä Koskimies on valmentanut kolmella kaudella yhteensä 41 ottelussa. Voittoja on kertynyt 29 ja tappioita 12, joka antaa voittoprosentiksi lukeman 70,7. 10 peliä pudotuspeleissä valmentaneista vain viidellä on kovempi voittoprosentti.

Viime kaudella eli kaudella 2022-2023 Koskimies valmensi Karhubasketin FIBA Europe Cupissa neljän parhaan joukkoon, jota voidaan pitää kovana suorituksena europelissä.

-Aloittaessani viimeisen sopimuskauden syksyllä, olin henkisesti valmistautunut jo ajatukseen, että tämä voi olla viimeinen kauteni Karhubasketin peräsimessä tällä erää, Janne Koskimies aloittaa. Alkukauden vaikeuksien keskellä meidän uusien suomalaispelaajien osoittaman vahvan sitoutumisen ja heidän ottamien kehitysaskeleiden myötä olen itsekin löytänyt uuden inspiraation jatkaa tämän projektin parissa. Seura osoitti selvästi haluavansa minun jatkavan täällä ja lisäksi uuden Areenan myötä olosuhteet harjoitteluun ja pelaamiseen ovat Kauhajoella Suomen parhaat.

Minulle tulee keväällä seitsemäs kausi (viides päävalmentajana) täyteen Karhubasketissa, joka alkaa olla nykypäivän ammattilaissarjoissa jo melko pitkä aika valmentajalle samassa organisaatiossa. Olemme kuitenkin pystyneet vuosien saatossa uusiutumaan ja yhdessä seurajohdon kanssa pyrkineet aina toimimaan tiiminä. Seurassa on vahva Etelä-Pohjalainen periksiantamattomuuden kulttuuri niin kentällä kuin katsomossakin, joka kantaa vaikeina aikoina, Koskimies kertoo.

Myös Seuran puheenjohtaja Petri Suokas oli päävalmentajan jatkosopimukseen tyytyväinen. – Luonnollisesti Janne oli meille selkeä ykkösvaihtoehto. Hänen johdollaan joukkue on ollut mitalipelissä joka kausi, joten näyttöä osaamisesta on. Lisäksi alkukauden vaikeuksien aikana Janne on osoittanut todellisen luonteensa, kun painetta tuli varmasti riittävästi joka suunnasta, mutta siitä huolimatta muutoksi pelaajistoon ja pelitapaan tehtiin. Vain jäätävät jampat pystyvät täysin kääntämään kurssinsa tuossa tilanteessa. Olemme todella tyytyväisiä, että Janne pysyy Kauhajoella ainakin seuraavat kaksi kautta, Suokas sanoo tyytyväisenä.

Korisliiga on parhaillaan maaottelutauolla. Pelit jatkuvat lauantaina 2. maaliskuuta Joensuussa, jossa pudotuspelien ensimmäisen kierroksen kotietua ylemmässä loppusarjassa tavoitteleva Karhubasket kohtaa Katajan.

Karhubasketin seuraava kotiottelu on vuorossa keskiviikkona 6. maaliskuuta, joilloin IKH Areenaan saapuu vieraaksi Bojan Sarcevicin tähdittämä Korihait. Kello 18.30 alkavaan otteluun voi ostaa lippuja osoitteesta Lippu.fi.