UUTISET

15.02.2024

KARHUBASKET HÄVISI NOKIALLA

Karhubasketin fanit saivat tuulettaa alussa, mutta lopussa oli Booth Gachin tuuletuksen vuoro (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Keskiviikkona nähtiin Nokialla kaksiosainen näytelmä. Puoliaikaan saakka näytelmän pääosissa olivat vierasjoukkueen pelaajat, jotka omien fanien tukemana hankkivat 10 pisteen taukojohdon. Toisella puolikkaalla osat vaihtuivat ja kotijoukkue dominoi estradia kahden päätähden johdolla, sanellen näytelmän juonen, eikä vieraille jäänyt kuin kuiskaajan rooli jäljelle.

Karhubasket rynni voimalla avauspuoliskolla kohti BC Nokian puolustamaan koria. Tästä kertovat ennen puoliaikaa hankitut vaparit, joita kertyi taukoon mennessä 17 kappaletta. Niistä 15 heitettiin koriin ja koko ottelussa kauhajokisten vaparitarkkuus oli erinomainen 92 prosenttia (22/24). Eero Innamaa (4/2) teki Karhubasketin avauspisteet ja Eemi Luukkonen (6/2/2) kasvatti etumatkaa kulmakolmosella. Avausneljänneksen lopussa Samme Givensin (10/3/7) kaksi vaparia tekivät lukemiksi 15-21, mutta Tomas Murphy (8) ja Kahros Ross (14/4/3) päättivät kympin lukemiin 19-21.

Joona Hakamaa upottaa kolmosen (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Toisella neljänneksellä joukkueet vaihtelivat koreja, mutta juuri ennen kympin puoliväliä Kristian Sjolund (14/6) ja Junior Madut (15/7/2) veivät vieraat 26-33 johtoon. Joona Hakamaan (5/1/4) kolmonen piti kauhajokiset yhdeksän pisteen etumatkalla, mutta Tucker Richardson (23/8/10) ja Both Gach (24/6/3) leikkasivat eron viitteen, kun avauspuoliskon viimeinen minuutti käynnistyi. Shawn Hopkins (2/2) teki tilanteeksi 38-45 ja kun summeri soi, niin Sjolund paiskasi kolmosen toisesta päästä kenttää, joten Karhubasket johti tauolla 38-48.

Topias Palmi (13/3) ja Madut veivät kauhajokiset kolmannen neljänneksen alussa 13 pisteen johtoon, mutta sitten osat vaihtuivat. Karhubasketin heitot kolisivat rautoihin, menetyksiä tuli ja Patrick Tapé (6/2/3) pääsi pari kertaa donkkaamaan täysin vapaasti. Fiifi Aidoo (12/5/2), joka kirjasi runsaan 31 minuutin peliajalla +/-tilastoon lukeman +17, päätti kympin vapareilla tilanteeseen 59-64.

Tucker Richardson pääsi lopussa ajamaan täysin vapaasti korille (kuva: Janne Yli-Korhonen)

BC Nokian meno vain yltyi päätösneljänneksellä. Tehokaksikko Richardson – Gach olivat pääosissa, kun nokialaiset veivät päätöskympin pistein 33-19. Nokialta oli tippunut kokoonpanosta sentterit Murphy ja Tapé, mutta kauhajokiset ottivat vikalla kympillä 10 kolmosta ja vain kuusi kakkosta, keskittyen kaukoheittoihin. Richardson – Gach rynnivät korille ja muut kotijoukkueen pelaajat noudattivat heidän esimerkkiään, joten BC Nokia teki peräti 50 pistettä korin läheisyydestä ja upotti kakkoset 70 prosentin tarkkuudella. Ja kun rymistelee korille, niin tilaa tulee myös kolmenpisteenviivalle. Koko pelissä BC Nokia osui kolmosissa 26 prosentilla, mutta päätösneljänneksellä ne upposivat 43 prosentin tarkkuudella.

Nokia myös hankaloitti kauhajokisten pelintekoa, laittamalla takamiehen painostamaan ja hidastamaan Karhubasketin pelintekijöitä, joita ovat Luukkonen, Givens ja Nate Pollard (11/7/2). Näistä tuli mm. muutama menetys, joista kaksi päätösneljänneksellä ja yksi EU-virhe. Vaikka Karhubasket voitti levypallot 35-38 ja teki 11 hyökkäyslevypallosta 10 pistettä, niin nämä eivät lohduttaneet, sillä BC Nokia otti voiton lukemin 92-83 ja piti sarjapisteet itsellään.

Fiifi Aidoo laittamassa painetta kauhajokisten puolustukselle (kuva: Janne Yli-Korhonen)

-Olen suht tyytyväinen ensimmäiseen puoliaikaan, Janne Koskimies aloitti pelin jälkeisen analyysin. Nokia teki vain kaksi pistettä meidän menetyksistä. Sitä painotettiin ennen ottelua. Toisesta puoliajasta pitää nostaa Nokialle hattua. He pelasivat erittäin hyvän puolikkaan ja saivat meidät näyttämään huonolta. He laittoivat meidän palloon painetta ja tekivät meidän menetyksistä 10 pistettä. Aikaisemmissa otteluissa olemme löytäneet lääkkeet hyökkäyspäähän ja pelaamaan palloa korin läheisyyteen, mutta tänään emme siihen pystyneet. Toteutus oli heikolla tasolla, mikä oli pettymys. Tästä pitää ottaa oppia molempiin kenttäpäätyihin, Koskimies pohti.

Keskiviikkona Korihait hakivat vierasvoiton Salohallista ja nousivat ylemmän loppusarjan sijalle kolme, kun Kataja hävisi Seagullsien vieraana Kisahallissa. Hait, Vilpas ja Kataja ovat tasapisteissä, kun niillä on 28 sarjapistettä. Karhubasket on sijalla kuusi 26 pisteellään, mutta sijaan kolme on matkaa vai tuo kaksi sarjapistettä.

Karhubasket voi kiilata Salon Vilppaan ohi jo tulevana lauantaina, kun salolaiset saapuvat vierailulle IKH Areenaan. Ottelu alkaa kello 18 ja ennakkoon lippuja saa osoitteesta Lippu.fi. IKH Areenan ovet avautuvat lauantaina kello 16 ja samalla käynnistyy myös lipunmyynti aulassa. Kello 16 avaavat ovensa myös IKH Areenan ravintolat.

Lauantaina IKH Areenassa tapahtuu myös pelin jälkeen. Välittömästi lehdistötilaisuuden jälkeen on ohjelmassa Sporttibaarissa Karhu Korneri, jossa on haastateltavana kaksi Karhubasketin pelaajaa. Kornerin jälkeen on vuorossa Urheilun Sedän eli Tapio Suomisen pitämä Sporttivisa. Tervetuloa visailemaan ja nauttimaan samalla kylmiä juomia. Samalla kuulet Urheilun Sedän tarinoita urheilun takahuoneista.