UUTISET

18.02.2024

KARHUBASKET OTTI KOLMANNEN VOITTONSA VILPPAASTA

(kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket ja Salon Vilpas esittivät tasaisen näytöksen lauantaina IKH Areenassa.  Molemmilla joukkueilla oli hetkensä. Salolaiset käväisivät ensimmäisellä neljänneksellä viiden pisteen etumatkalla, mutta kotijoukkue kiri sen umpeen ja meni muutaman pisteen johtoon. Tauolla eroa oli piste ja ennen päätösneljännestä kaksi.

Vilpas otti vajaassa minuutissa 0-5 johtopaikan DeAndre Dishman (10/11) kakkosella ja Mikko Koiviston (6) kolmosella. Samme Givens (12/6/3) avasi oranssipaitojen pistehanat, mutta avauskymppi eteni vieraiden tahdittamana. Jamison Overton (28/9) teki parhaansa, jotta Vilpas olisi päässyt karkumatkalle, mutta isännät sinnittelivät mukana Kristian Sjolundin (5/2) ja Junior Madutin (7/2/3) koreilla. Aivan neljänneksen lopussa Overton muokkasi lukemiksi 21-24, mutta Eero Innamaa (17/5) kavensi eron kahteen.

Junior Madut (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Huippupelin pelannut Innamaa johdatti Karhubasketin johtopaikalle toisen kympin alussa, tekemällä seitsemän pistettä putkeen. Innamaa saalisti ottelussa kauden parhaan pistesaaliin, 17 pistettä. Innamaan Korisliigaennätys on 22 pistettä. Nyt tuntui, että saloalaiset roikkuivat mukana Riku Laineen (5/6) tahdonvoimalla. Oliver Kandén (9/4) ja Nate Pollard (4/3/2) veivät Karhubasketin 36-30 johtopaikalle. Kotijoukkue piti muutaman pisteen etumatkaa aina taukoon saakka, mutta juuri ennen puoliaikaa Overton kavensi lukemiksi 42-41.

Eero Innamaa (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket aloitti kolmannen neljänneksen hyvin. Innamaa jatkoi hyviä suorituksia, Eemi Luukkonen (10/1) laittoi palloa koriin ja Topias Palmin (9/8) kakkonen siirsi videotaulujen näytöt lukemiin 49-41. Hetkeä myöhemmin Vilpas oli 51-52 johtoasemassa, kun Tavon King ajeli korille. King ja Overton yrittivät väkisin hankkia vieraille etumatkaa päätösneljännekselle, mutta onneksi kauhajokisilla oli Innamaa, joten viimeiselle kympille lähdettiin lukemista 61-63.

Vilppaalla meni kolme ja puoli minuuttia tehdä pisteitä päätösneljänneksellä. Mutta kauhajokiset eivät päässeet karkuun. Givens teki lukemiksi 70-67 kolmisen minuuttia ennen loppua ja minuuttia myöhemmin hänen seuraava kakkonen antoi isännille viiden pisteen keulan. Palmi liittyi ottelun ratkaisuhetkien talkoisiin, joten isännät kasvattivat pistesaldonsa 77 pisteenseen, mikä riitti voittoon, koska Vilpas teki viimeisellä kempillä vain seitsemän pistettä ja koko ottelussa 70 pinnaa.

Vilpas voitti levypallot 43-44 ja haki 15 hyökkäyslevyriä. Näistä Vilpas teki 17 pistettä. Vieraille tilastoitiin vain viisi syöttöä ja kolmosten osumatarkkuus jäi 22 prosenttiin (8/37). – Emme olisi tänään osuneet edes veneestä järveen, harmitteli Vilppaan päävalmentaja Jussi Savolainen heittopeliä ottelun jälkeen. Karhubasket onnistui kolmosissa 32, kakkosissa 50 ja vapareissa 78 prosenttisesti, ja kokonaisuudessaan isäntien piirun verran parempi heittopeli ratkaisi voiton, kun menetykset tasattiin lukemin kahdeksan – kahdeksan.

Eemi Luukkonen (kuva: Janne Yli-Korhonen)

– Emme ole sellainen joukkue, joka menee hyökkäyslevypalloihin ja puolustaa intensiivisesti koko kentällä, kuin meidän pitäisi olla, Janne Koskimies harmitteli pelin jälkeen. Meidän pitää harjoitella hyvin ja kehittyä joukkueena. Olemme pienikokoinen joukkue, eikä seisovilla jaloilla puolustaminen riitä. Meidän pitää pystyä olla intensiivisempi kaikessa tekemisessä. Vilpas tuli kovaa hand-off -tilanteisiin, emmekä päässeet niistä heittopaikkoihin. Siinä pitäisi olla malttia jatkaa hyökkäämistä. Meillä ei ollut malttia, vaan rupesimme pakottamaan ratkaisuja. Joukkue pelaaminen ei ollut tänään korkealla tasolla, mutta annoimme viimeisellä kympillä vain seitsemän pistettä. Keskiviikkona Nokialla annoimme 33 pinnaa, joten siinä se ero oli. Saimme lopussa tärkeitä stoppeja lopussa, joilla voitimme. Nyt laitetaan apuvalmentajat kylmäaltaaseen ja sitten ajatukset pois koripallosta, keskiviikkona palaamme harjoituksiin, Koskimies paljasti maaottelutauon suunnitelmista.

 

Lauantaina Kataja voitti kotonaan BC Nokian 81-73 ja Korihait kaatoi kotonaan Gullsit 78-66, joten joensuulaiset löytyvät nyt Korisliigan ylemmän loppusarjan sijalta kolme ja Hait sijalta neljä. Ero kärkikaksikko Gulls – BC Nokia on kutistunut kuuteen pisteeseen eli kolmeen voittoon. Matkaa loppusarjan päätökseen on seitsemän ottelua.

Karhubasket otti kauden kolmannen voittonsa Vilppaasta, mikä pitää sen aina tasasarjapisteissä salolaisten edellä. Lisäksi voitolla kauhajokiset ohittivat Vilppaan ja kipusivat sijalle viisi. Eroa Kataja – Hait kaksikkoon on kaksi sarjapistettä eli yksi voitto. Ja ero edellä menevään kaksikkoon voidaan imeä kiinni jo seuraavalla kierroksella, kun kauhajokiset matkaavat Katajan vieraaksi.

Seuraavaa peliä saadaan kuitenkin odotella tovi, sillä Korisliiga hiljenee maajoukkuetauon ajaksi. Pelit jatkuvat perjantaina 1. maaliskuuta ja Karhubasketin vierasottelu Joensuussa on ohjelmassa lauantaina 2. maaliskuuta. Peli alkaa Motonet areenassa kello 17 ja on katsottavissa Ruudun välityksellä.

Karhubasketin seuraava kotiottelu IKH Areenassa on keskiviikkona 6. maaliskuuta, jolloin kello 18.30 alkavaan otteluun saapuu vieraaksi Bojan Sarcevicin tähdittämä Korihait. Liput ovat myynnissä osoitteessa Lippu.fi.