UUTISET

18.01.2024

KOBRILLE TUPLA-JATKOAIKAVOITTO KARHUBASKETISTA

(kuva: Janne Yli-Korhonen)

Tiistaina pelattiin Korisliigan kauden toinen paikallisottelu IKH Areenassa, kun Lapuan Kobrat saapuivat taistelemaan tärkeistä Korisliigan sarjapisteistä. Sekä Karhubasket että Kobrat taistelevat tiukasti sijoituksesta kuuden parhaan joukkoon eli ylemmän loppusarjan paikasta.

Kobrien Anthony Roberson teki 21 pistettä ja vei vieraat selkeään johtoon ottelun alussa (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Ehkäpä ottelun tärkeys näkyi kotijoukkueen pelaajissa, sillä lapualaiset ottivat Anthony Robersonin (21/10/2) johdolla neljässä minuutissa 4-15 johtoaseman. Janne Koskimies yritti herätellä kotijoukkuetta aikalisällä, mutta sentteri Theo Akwuba (19/12) ja Joona Tuomaala (8/6) kasvattivat vieraiden etumatkan 15 pisteeseen, kun lukemat olivat 5-20. Kauhajokiset päättivät avauskympin kolmeen perättäiseen kolmoseen, kun Topias Palmi (29/6) onnistui kertaalleen ja Sammy Givens (33/11/4 riistoa) kahdesti bonuskaaren takaa.

Toinen neljännes pyörähti käyntiin lukemista 18-22. Nate Pollard (13/10/5) piti isäntiä Kobrien tuntumassa ja kympin puolivälissä Shawn Hopkinsin (11/4/3) kolmonen vei oranssipaidat 28-27 johtoon. Puoliajalle lähdettiin lukemista 35-38.

Shawn Hopkins upottaa yhden kolmesta kolmosestaan (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Kobrat pitivät muutaman pisteen etumatkaa läpi kolmannen neljänneksen. Aivan kympin lopussa Karhubasket tuli pisteen etäisyydelle, mutta kuin merkkinä tulevasta Taz Sherman (35/3/9) upotti kolmosen ja Kobrat johtivat 56-60. Eero Innamaa (5/6/3) upotti vielä oman kolmosensa, joten lukemista 59-60 vaihdettiin päätöskympille.

Kauhajokiset pitivät mukavaa neljän pisteen johtoasemaa hallussaan, kun jäljellä oli vajaat neljä minuuttia. Kobrat iskivät Shermanin johdolla takaisin ja alle 20 sekuntia ennen päätössummeria Sherman onnistui jälleen kolmosella, joten lapualaiset johtivat 74-77. Karhubasket piti aikalisän ja pallo pelattiin Topias Palmin käsiin, jonka kolmonen upposi, joten edessä oli jatkoaika.

Topias Palmin kolmonen vei ottelun jatkoajalle (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Ensimmäisen jatkoajan lopulla isännillä oli kaksi voittoheittoa ilmassa, mutta ne eivät onnistuneet, joten ratkaisua lähdettiin hakemaan toiselta viiden minuutin jatkoajalta. Palmin kaksi kolmosta antoivat isännille 96-93 johtoaseman, mutta Kobrat tulivat tasoihin. Yksi kotijoukkueen monista menetyksistä päättyi Robersonin helppoon koriin. Givens tasoitti pelin vapariviivalta, mutta Robersonin vaparin jälkeen Sherman riisti pelivälineen ja kävi tekemässä tilanteeksi 98-101. Givens vielä kutisti eron pisteeseen, mutta Antto Nikkarinen (9/2/4) upotti loppulukemat 100-103 vapaaheittoviivalta.

Karhubasket voitti levypallot 51-43, mutta menetti pallon 18 kertaa. Näistä menetyksistä Kobrat tekivät 21 pistettä ja näistä neljä toisen jatkoajan ratkaisuhetkillä. Jossitella voi myös vapaaheitoilla, sillä ne oranssipaidat saivat sisään vain 60 prosentin tarkkuudella (15/25). Mutta tasaisessa pelissä yleensä joku ottaa ratkaisijanviitan harteilleen ja tiistaina se oli Taz Sherman. Sherman teki 35 pistettä ja ehti vielä jakaa yhdeksän syöttöä. Shermanin pisteistä 11 tuli neljännellä kympillä ja 11 jatkoajoilla.

Ottelun tähti oli Taz Sherman 35 pisteellä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

-Meidän otteluvalmius oli heikko ja sitä valmennuksen pitää tutkia, sillä seuraava peli on samalla tavalla puolentoista viikon tauon jälkeen Kotkassa, päävalmentaja Janne Koskimies harmitteli pelin jälkeen. Pelasimme heikoin peli, mitä olemme tällä ryhmityksellä pelattu. Olen erittäin pettynyt tulokseen ja meidän esitykseen. Ratkaisuna tänään oli se, että Kobrat tekivät meidän menetyksistä 21 pistettä. Me saimme heidän menetyksistä nolla pistettä. Sherman heitti kovia heittoja. Kävimme läpi, että millä saamme hänet ajamaan, mutta en tiedä oliko sitten väsymys vai mikä, mutta annoimme silti vähän tilaa heittää. Lisäksi vapaaheitot varsinkin viimeisellä neljänneksellä eivät onnistuneet. Kobrat olivat tänään parempia, vaikka eivät vajaamiehisinä pelanneet parasta peliään, mutta ansaitsivat voittonsa.

-Emme ole harjoituksissa pystyneet kehittämään meidän peliä niin kuin olisimme halunneet. Kristian (Sjolund) pitää saada mukaan paremmin ja vielä yhtä pelaajaa haetaan mukaan. Oliverilla (Kandén) on pieni loukkaantuminen, joten meillä on vain kahdeksan pelaajaa harjoituksissa, kun Jussi (Ikkelä) saatiin tänään armeijasta mukaan peliin, mutta hän ei ole ollut harjoituksissa, Koskimies kertoi.

Kobrien kauden toinen voitto Karhubasketista nosti lapualaiset sarjataulukossa kuudennelle sijalle eli viimeiselle ylemmän loppusarjan paikalle. Kun kaikilla joukkueilla on runkosarjaa pelaamatta kaksi ottelua, niin taistelu sijoituksista kuuden parhaan joukkoon käy kiivaana.

Kobrat, Kauhajoki ja Kouvot ovat nyt tasapisteissä sijoilla kuusi – kahdeksan. Kobrat ovat voittaneet kauhajokiset kahdesti, mutta kauhajokiset ovat voittaneet kahdesti Kouvot. Kouvot ja Kobrat ovat molemmat voittaneet yhden keskinäisistä otteluista ja koriero on plussalle Kouvoille. Jos nämä kolme joukkuetta ovat runkosarjan päättyessä tasapisteissä, niin järjestys on sama kuin nyt, sillä Kobrilla on näiden kolmen joukkueen keskinäisistä otteluista kolme, Kauhajoella kaksi ja Kouvoilla yksi voitto.

Karhubasketilla on runkosarjassa kaksi ottelua jäljellä. Ensi viikon perjantaina se kohtaa KTP:n Kotkassa ja päätöskierroksella 3. helmikuuta IKH Areenaan saapuu Tampereen Pyrintö. Verkkotoimituksen laskujen mukaan, Karhubasket pääsee varmuudella ylempään loppusarjaan kahdella voitolla, mutta laskuissa saattaa olla virheitä.