UUTISET

29.12.2023

KARHUBASKET JATKOI VOITTOPUTKEA

(kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket sai torstaina vieraaksi IKH Areenaan Kouvolan Kouvot. Parketilla nähtiin huima taistelu tärkeistä sarjapisteitä, sillä molemmat joukkueet taistelevat ylemmän loppusarjan kuudesta paikasta.

Illan tähtiä eivät kuitenkaan olleet pelaajat, vaan valitettavan sairaskohtauksen jälkeen katsomoon rientäneet pelastusalan ammattilaiset. Todella vakavalta näyttänyt tilanne saatiin käännettyä ammattitaidolla parempaan suuntaan ja sairaskohtauksen saanut henkilö toimitettiin jatkohoitoon. Iso kiitos auttamaan rientäneille, katsomossa lähimmäisestä välittäneelle henkilöille ja tilanteen hienosti hoitaneelle tuomaristolle, järjestysmiehille ja muille osallistuneille. Karhubasketin ajatuksen ovat sairaskohtauksen saaneen luona ja koko Karhubasket lähettää isot terveiset, toivoen onnellista päätöstä valitettavalle tapahtumalle.

​-Henkisesti ja fyysisesti aika uuvuttava ilta, Karhubasketin päävalmentaja Janne Koskimies aloitti pelin jälkeisen lehdistötilaisuuden. Henkisesti oli tuollaisen tapahtuman jälkeen vaikea jatkaa peliä. Molempien joukkueiden pelaajat kokosivat itsensä vaikeassa tilanteessa. Meidän ajatukset ovat meidän kannattajan luona, joka sai sairaskohtauksen. Koriksessa puhutaan, että pelaajilla tai valmentajilla on painetta, mutta ne jotka tänään toimivat tuolla kentän reunalla, heillä oli paine. He toimivat todella upeasti ja kannattaja saatiin elvytettyä. Todella upeaa toimintaa, Koskimies sanoi liikuttuneena.

Myös Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen aloitti tärkeimmästä asiasta. – Tärkein asia alkuun. Toivotaan, että sairaskohtauksen saaneella on kaikki hyvin ja hän palautuu 100 prosenttiseen kuntoon. Todella ikävä tilanne ja koriksesta puhuminen on tässä kohtaa turhaa, Lehtonen tiivisti ajatuksensa.

Ottelussa Karhubasket otti toisella ja kolmannella neljänneksellä johtopaikan. Topias Palmi (25/5/2) oli tutun tehokas, Samme Givens (16/9/6) jatkoi monipuolista pelaamista ja Eemi Luukkonen (9/5/2) kirjasi runsaassa 25 minuutissa kotijoukkueen parhaan +/-lukeman +18. Ero oli parhaimmillaan kotijoukkueelle 12 pistettä, kun lukemat olivat 79-67.

Kouvot tulivat voittotaisteluun viimeisellä kympillä, jonka vieraat voittivat 15-23. Läpi ottelun vahvasti pelannut Ricardo Lindo (24/9) runttasi palloa koriin vahvasti ja Joel Mäntynen (17/7/4) teki puoliajan jälkeen kahdeksan pistettä. Ensimmäisen Korisliigan ottelunsa tällä kaudella pelannut Thomas Gipson III (13/6) hankki Givensille virhetilin täyteen ja Quanterrius Jackson (13/7/2) luikerteli ajoillaan kotijoukkueen etumatkaa kiinni. Kyle Lofton (11/4) toi kouvolalaiset pisteen etäisyydelle, kun jäljellä oli kaksi minuuttia. Gipson tasoitti lukemiksi 89-89, mutta Vincent Sanfordin (10) kolmonen ja Shawn Hopkinsin (14/4) ratkaisivat oranssipaidoille viidennen perättäisen voiton.

Voitolla Karhubasket kiilasi sarjataulukossa neljänneksi, kun Kataja kärsi vierastappion Nokialla. Kauhajokisten voittoputki joutuu kovimpaan mahdolliseen testiin jo lauantaina, kun kauhajokiset matkaavat Kisahalliin sarjakärki Seagullsin vieraaksi. Helsinkiläiset ovat ylivoimaisessa sarjakärjessä, kun rasitteena on ainoastaan yksi tappio. Kotona Gulls on voittanut kaikki seitsemän otteluaan.

Karhubasketin ohjelma on vuodenvaihteessa tiivis. Lauantaina pelataan Helsingissä, mutta heti vuoden 2024 puolella keskiviikkona matka jatkuu Joensuuhun Katajan vieraaksi. Vuoden ensimmäinen viikko päättyy perjantaina 5. päivä, kun Loimaa Bisons saapuu kauhajokisten vieraaksi IKH Areenaan.