UUTISET

07.01.2024

​KARHUBASKET VOITTI BIISONIT IKH AREENASSA

Oliver Kandén oli perjantaina illan hahmo ja hänen kolmosensa saivat kotijoukkueen koneet käyntiin (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Kahdesta perättäisestä tappiosta huolimatta Korisliigan ylemmän loppusarjan paikassa kiinni oleva Karhubasket nappasi viime perjantaina 89-69 (53-36) voiton Bisons Loimaasta, jotka olivat tulleet haastamaan isäntiä IKH Areenaan.

Bisons antoi liikaa tasoitusta, sillä jenkki DeVante Brooks oli sivussa alavartalovamman takia. Tämä poissaolo kavensi vieraiden rotaatiota. Siitä huolimatta takamies Devon Goodman (18/3) ja kolme kolmosta 75 prosentin tarkkuudella heittänyt Eemeli Hollo (9) pitivät vieraita mukana ensimmäisellä kympillä.

Toisella neljänneksellä Oliver Kandén (18/2) jatkoi hurjaa heittovirettä ja Topias Palmi (19/2) sai pelinsä rullaamaan, joten kauhajokiset purjehtivat 53-36 taukojohtoon.

Bisons ei lähtenyt estelemään Nate Pollardin donkkia (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Toisella puoliajalla voitosta ei suurempaa taistelua käyty. Biisoneiden sentteri Dylan Painter (14/12/3) nosteli palloja koriin ja laituri Isaac Davidson (15/4) pääsi myös yli 10 pisteen, vaikkei kolmosissa onnistunut. Karhubasket voitti levypallot 48-39 ja haki 17 hyökkäyspään kakkospalloa, joista tehtiin21 pistettä. Biisoneiden heittoprosentit pidettiin tiiviillä puolustuksella matalina (2p 43 %, 3p 23 %) ja omat heittopaikat käytettiin riittävällä tarkkuudella hyväksi (2p 56 %, 3p 34 %). Karhubasket kirjasi peräti 28 syöttöä, joilla sahattiin vieraiden väläyttämä paikkapuolustus halki, joten heittopaikat saatiin hyville apajille.

Nate Pollard (12/7/4) ja Shawn Hopkins (9/6/2) pelasivat kotijoukkueelta hyvin ja Eemi Luukkonen (11/6/3) voidaan laskea muun joukkueen kanssa samaan kategoriaan. Loppulukemat olivat IKH Areenassa 89-69.

Eemi Luukkonen nostamassa koria (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Biisoneiden valmentaja Juri Heinämäki harmitteli omia ratkaisuja pelin jälkeen. – Otan tappiosta aika paljon omaan piikkiin. Oli minun päätös lähteä kikkailemaan paikalla, mikä kadotti meiltä energiaa, joka oli ensimmäisellä vitosella hyvällä tasolla. Emme saanee sitä energiaa takaisin. Kun meiltä katosi puolustuksen intensiteetti, niin emme pysyneet mukana ja kun kotijoukkueella on Givens sekä Pollard pallonkäsittelijöinä, niin puolustaminen on erilaista. Oliver Kanden ja Topias Palmi rokottivat meitä vapaista heittopaikoista. Kauhajoen joukkuepelaaminen ja pallonliike on aivan eri tasolla, kuin kauden ensimmäisessä kohtaamisessa.

​Kuusi kolmosta 55 prosentin tarkkuudella upottanut Oliver Kandén kehui isäntien peliin valmistautumista. – Pelin ratkaisu oli se, että olimme valmiita vastustajan paikkapuolustukseen. Olimme harjoitelleet pelaamista sitä vastaan. Alussa se hieman yllätti, mutta sitten pääsimme siihen käsiksi. Paransimme myös levypallopelaamista pelin kuluessa. Oma heittopeli oli tänään ihan hyvin kohdallaan.

-Alku oli meiltä tahmea, valmentaja Risto-Matti Rousku aloitti pelin jälkeisen analyysin. Saimme muutamia heittopaikkoja, mutta ne menivät ohi ja vastustaja rokotti puolustuspään nukahduksista. Paikkaa vastaan liikutimme palloa hyvin, löysimme kaarelta vapaat heittopaikat ja jos heitot menivät ohi, niin menimme tänään hyvin hyökkäyslevypalloihin. Olimme tänään paljon parempia palloskriinipuolustuksessa, kuin keskiviikkona Joensuussa. Meidän isot pelaajat näyttäytyivät, joten ajopaikkoja korille ei tullut. Myös apupuolustus oli hereillä, kun vastustajan sentteri alkoi lähestyä koria. Pari viime viikkoa on ollut tiivis ohjelma, joten nyt huilataan viikonloppu ja sitten palataan maanantaina harjoituksiin, Rousku paljasti viikonlopun suunnitelmat.

Kun Karhubasket palaa harjoituksiin, niin alkaa valmistautuminen tiistaina 16. tammikuuta pelattavaan herkulliseen paikallisotteluun Kobria vastaan. Kauhajokisilla oli perjantaina areenassa uusi pelaaja, sillä juuri sopimuksen allekirjoittanut Kristian Sjölund saapui Saksasta seuraamaan uuden joukkueensa peliä. Sjölundin paperiasiat ovat kunnossa, joten mies nähdään IKH Areenan parketilla paikallisottelussa.

Kristian Sjolund oli tutkimassa IKH Areenaa perjantaina (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Ja panosta Karhubasket – Kobrat ottelussa riittää. Oranssipaidat yrittävät varmistaa ylemmän loppusarjan paikkansa eli sijoituksen kuuden parhaan joukkoon. Ylempään loppusarjaan tähyää myös Kobrat, mutta heidän tiensä sinne vaatii pelkkiä voittoja viimeisistä neljästä ottelusta tai minimissään lapualaisten on voitettava kolme neljästä, ja toivottava suotuisia lopputuloksia muista otteluista. Karhubasket – Kobrat tiistaina 16. tammikuuta IKH Areenassa kello 18.30. Liput ennakkoon osoitteesta Lippu.fi.