UUTISET

04.02.2024

KARHUBASKET VOITOLLA YLEMPÄÄN LOPPUSARJAAN

(kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket oli lauantaina pakkovoiton edessä, kun Korisliigan runkosarjan päätöskierroksen kamppailuun oli vieraaksi saapunut Tampereen Pyrintö. Voitto veisi joukkueen kuuden parhaan joukkoon ja varmistaisi samalla pudotuspelipaikan, mutta tappio tiputtaisi kauhajokiset alempaan loppusarjaan.

Vieraat nappasivat 0-3 johtopaikan, mutta oranssipaidat tekivät seuraavat yhdeksän pistettä. Toisen neljänneksen alussa kotijoukkueen etumatka oli jo 13 pistettä (25-12), mutta tamperelaiset kairasivat eroa kiinni. Luther Muhammad (23/3/4) johdatti vieraat 0-8 jaksolla takaisin peliin. Pyrinnön sentteri Nighael Ceaser (15/17/2 torjuntaa) poimi levypalloja molemmissa päädyissä, joten tauolle lähdettiin lukemista 36-30.

Junior Madut (7/6/3) esiintyi ensimmäisen kerran kotiyleisön edessä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Kun tauolla silmäili muiden pelien tuloksia, niin asetelma pakkovoitosta vain vahvistui, sillä Kouvot oli murskaamassa Biisoneita ja Kobrat johtivat Salossa. IKH Areenaan saapunut kauden ennätysyleisö 2108 katsojaa näki toisella puolikkaalla taistelevat Karhubasketin.

Eemi Luukkonen palkittiin Karhubasketin parhaana (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Eemi Luukkonen (14/2/2 torjuntaa) ja Eero Innamaa (13/6/2 riistoa) pelasivat jälleen loistavasti. Puolustus ei päästänyt Pyrintöä rakentelemaan tilanteita ja vieraille tuli 15 menetystä, joista oranssipaidat rokottivat 23 pistettä. Isännille menetyksiä tuli vain viisi.

Eero Innamaa pelasi loistavan ottelun (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Päätösneljänneksen alkupuolella Karhubasket kasvatti etumatkansa yli 20 pisteen. Myös Nate Pollard (12/6/4) ja Topias Palmi (10/2/2) pääsivät yli 10 pisteen, mutta kaikki kotijoukkueesta pääsivät pisteiden makuun. Loppunumeroiksi kirjattiin 84-66.

-Olimme perässä tulijoita molemmissa kenttäpäädyissä, eikä meillä ollut ottelussa mitään palaa. Kauhajoki pelasi kovempaa, voitti kaikki kamppailutilanteet ja olimme myöhässä koko ajan, Pyrinnön valmentaja Tero Vassell kiteytti asiat pelin jälkeen.

-Kaikki varmasti tiedostivat pelin merkityksen, joten emme siitä puhuneet ennen peliä. Saimme alle hyvän harjoitusviikon, kun pääsimme harjoittelemaan viidellä viittä vastaan, mikä näkyi tänään ehjänä tekemisenä. Annoimme paljon hyökkäyslevypalloja, mutta mikä oli hyvää, niin meillä vain viisi menetystä ja vastustajalla 15, mikä on valtava ero. Tämä lukema on ollut monessa pelissä toisinpäin. Vastustaja teki 66 pistettä, mikä kertoo, että meidän puolustaminen on toiminut. Parasta valmistautumista pudotuspeleihin on se, että pääsemme pelaamaan parhaita joukkueita vastaan. Kaksi parasta on karussa, mutta neljä muuta joukkuetta taistelevat kotiedusta. Nyt on kaksi kuukautta aikaa saada peli sellaiseen kuosiin, että pelaamme keväällä Suomen mestaruudesta, Karhubasketin päävalmentaja Janne Koskimies puntaroi.

Voitolla Karhubasket varmisti paikkansa kuuden parhaan joukkoon. Kun Vilpas voitti lopulta Kobrat ja Korihaiden varmistettua oman paikkansa ylempään loppusarjaan voitolla Gullseista, niin kauhajokiset lähtevät 10 ottelun jatkosarjaan sijalta kuusi. Haiden, Vilppaan ja Karhubasketin lisäksi kuuden parhaan joukossa ovat runkosarjan voittanut Seagulls, BC Nokia ja kolmanneksi sijoittunut Kataja.

Karhubasket avaa ylemmän loppusarjan kotona IKH Areenassa lauantaina 10. helmikuuta, kun vieraaksi saapuu Seagulls. Ottelu alkaa kello 18 ja IKH Areenan ovet avautuvat kello 16. Jatkosarjojen ohjelmat varmistuvat maanantaina ja kun pelipäivät sekä alkamisajat on lukittu, niin lippujen myynti aukeaa osoitteessa Lippu.fi.

Kausikortit ovat voimassa jatkosarjassa. Karhubasket suosittelee, että liput ostetaan ennakkoon osoitteesta Lippu.fi, sillä kuten lauantaina huomattiin, niin areenan lipunmyynti voi ruuhkautua.

Isäntien puolustus ei antanut tilaa tai aikaa Pyrinnölle (kuva: Janne Yli-Korhonen)