UUTISET

04.01.2024

KARHUBASKET ON TEHNYT UUDEN PELAAJASOPIMUKSEN

Karhubasket on solminut loppukauden kattavan pelaajasopimuksen 24-vuotiaan Kristian Sjolundin kanssa. Sopimus sisältää seuran option seuraavasta kaudesta.

Sjolund on 203 senttinen ja 95 kiloinen laituri ja hänellä on sekä Norjan että USA:n passit. Alkukauden Sjolund on pelannut Saksassa pro A:ssa eli kakkostasolla Medi Bayreuth joukkueessa. Siellä tilastoihin tuli 13 ottelussa 7,5 pistettä ja 2,2 levypalloa. Hän oli kahdessa ottelussa avausviisikossa ja peliaikaa kertyi runsaat 16 minuuttia ottelua kohden. Sjolund oli vielä tiistaina Medi Bayreuthin kokoonpanossa, kun joukkue kärsi 70-83 tappion. Bayreuth on Saksan pro A:ssa sijalla kahdeksan, kerättyään 15 ottelusta kahdeksan voittoa ja seitsemän tappiota.

Sjolundilla on menossaan ensimmäinen ammattilaiskausi. Koti sijaitsee Houstonissa, mutta yliopistoura tuli päätökseen viime kaudella Portlandissa, jossa tilastoihin tuli 33 ottelussa ja runsaan 24 minuutin peliajalla 11,7 pistettä, 4,6 levypalloa ja 1,1 syöttöä. Kolmoset upposivat 38 prosentin tarkkuudella. Sjolund pelasi Portlandissa kaudet 2022-2023 ja 2021-2022. Sitä ennen meni kausi UTEP:ssa ja yliopistoura alkoi Georgia Techissa.

-Kristianilla on varmasti paljon näyttöhaluja, kun rooli Bayreuthissa jäi melko pieneksi. Hän tuo meidän isoon päähän lisää kaukoheittovoimaa ja sitä kautta taas lisää monipuolisuutta. Uskon hänen sopeutuvan joukkueeseen hyvin ja meillä on tammikuussa hyvin harjoitusaikaa tuoda uusi pelaaja mukaan, Janne Koskimies kommentoi uutta sopimusta.

Sjolund saapuu Kauhajoella torstaina ja on perjantaina seuraamassa IKH Areenassa Karhubasketin ottelua Loimaa Bisonsia vastaan. Perjantain ottelu alkaa kello 18.30 ja lippuja saa ennakkoon osoitteesta Lippu.fi. Pelaavaan kokoonpanoon Sjolund liittyy heti, kun paperiasiat saadaan kuntoon.