UUTISET

03.01.2024

KARHUBASKETILLE TAPPIO JOENSUUSSA

Richaud Pack oli ottelun hahmo 34 pisteellä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket teki keskiviikkona pitkän 465 kilometrin matkan Joensuuhun. Keli bussimatkailuun oli kirpeän rapea, kun Viitalan bussin mittari näytti tasaisesti -30 asteen lukemia.

Pitkä bussimatka tai kylmyys ei kauhajokisten jaloissa näkynyt, sillä fanejaan hyvillä otteluiden aluilla ilahduttanut joukkue otti avauskympillä 15-28 johtoaseman. Avauskympin puolivälissä oranssipaidat johtivat 6-14, kun Topias Palmi (18/1) oli tehnyt seitsemän pistettä. Hyökkäyspään onnistumisia tuli laajalla rintamalla, mutta Nate Pollardin (17/8/5) viiden pisteen putken jälkeen eroa oli vieraiden hyväksi 12 pistettä. Shawn Hopkinsin (14/4/2) kolmonen kasvatti etumatkan 15 pisteeseen, mutta Katajan hahmo Richaud Pack (34/3/2) kavensi. Kympin päätöslukemat tuli Eemi Luukkosen (9/2/2) and1 suorituksen jälkeen.

Nate Pollard teki 17 minuutissa 17 pistettä, repi 8 levyriä ja jakoi 5 syöttöä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Kataja avasi toisen kympin 6-0 jaksolla runsaassa minuutissa, joten Janne Koskimies kutsui joukkueensa aikalisälle. Shawn Hopkins tuntui olevan kaikki kaikessa vieraiden hyökkäyspäässä, mutta joensuulaiset kuroivat eron neljään pisteeseen. Karhubasket venytti eron uudelleen yli 10 pisteen Vincent Sanfordin (6/4) ja Joona Hakamaan (2) koreilla. Lopulta puoliajalle lähdettiin lukemissa 32-41.

Kolmannella neljänneksellä kauhajokiset pitelivät pitkään noin 10 pisteen etumatkaa. Kympin lopussa Henri Permanto (13/5) ja Tuomas Hirvonen (10/3/6) kavensivat eron kuuteen pisteeseen, joten päätösneljännekselle lähdettiin lukemista 53-59.

Samme Givensin tasoituskolmonen ei loppuhetkillä uponnut (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Viimeisen viiteen ensimmäiseen viiteen minuuttiin Pack nakutti 10 pistettä ja vei vieraat 67-66 johtoon. Kympin alussa Hopkins upotti kolmosen, mutta sitten isännät veivät neljän minuutin pätkän 14-4. Palmi ja Pollard nostivat oranssipaidat uudelleen neljän pisteen johtopaikalle, mutta Kataja hyödynsi vieraiden menetykset ja poimi levypallot, joten Packin tärkeän and1 suorituksen isännät johtivat vajaa minuutti ennen loppua 76-73. Sammy Givens (7/8/4) sai vielä tasoituskolmosen ilmaan, mutta se ei uponnut, joten Permanto viimeisteli vapariviivalta loppulukemat 78-73.

Kataja voitti levypallot 44-36 ja haki 15 hyökkäyspään levypalloa. Näistä joensuulaiset tekivät 18 pistettä. Kauhajokisille tuli 11 menetystä ja niistä Kataja rankaisi 11 pisteellä. Karhubasket teki Katajan seitsemästä menetyksestä vain kolme pistettä ja seitsemästä hyökkäyspään kakkospallosta kuusi pinnaa. Vieraat olivat tarkempia pelitilanneheitoissa (KB 2p 51 %, 3p 35 %, Kataja 2p 46 %, 3p 26 %), mutta menetysten ja hyökkäyslevypallojen avulla kotijoukkue sai ilmaan 12 heittoa enemmän. Katajan ehdoton hahmo ja ratkaisupelaaja oli Richaud Pack, joka teki 60 prosentin kolmosilla ja 67 prosentin kakkosilla peräti 34 pistettä. Kauhajokiset eivät löytäneet mitään lääkettä hänen pysäyttämiseksi.

Shawn Hopkins torjumassa Elijah Lufilen (11/9) donkkia (kuva: Janne Yli-Korhonen)

-Onnittelut Katajalle voitosta, Janne Koskimies aloitti pelin jälkeisen lehdistötilaisuuden. Tässä pelissä oli paljon samaa, kuin Seagullseja vastaan. Tänään johdimme runsaat 35 minuuttia. Viimeisen neljänneksen hävisimme 25-14. Otan sen omaan piikkiin, että kun Kataja vähän muutti yhtä palloskriinikuviota hyökkäyspäässä ja alkoivat sitä juoksemaan, tehden useita koreja, emmekä saaneet sitä pysäytettyä. Koitimme vaihtaa puolustusta, mutta emme siinä onnistuneet. Kataja myös puolusti hyvin. Meidän heittopaikat tulivat vaikeisiin paikkoihin, mikä vaan korostui pelin edetessä. Kun pelaat vieraissa, eikä saa helppoja heittoja ja vastustaja niistä rokottaa, niin tässä on lopputulos. Joukkue peli on parempaa, mutta koko ajan pitää kehittyä ja vastustajat pääsevät koko ajan enemmän näkemään meidän pelaamista, joten pelityylillä saatu etu häviää, Koskimies posti.

Voitolla Kataja nousi sarjataulukossa sijalle kolme. Joensuulaisilla on kasassa 17 ottelusta 10 voittoa, kuten myös ottelun vähemmän pelanneella Korihailla. Karhubasket on nyt toisen peräkkäisen tappion jälkeen sarjataulukossa sijalla viisi, kerättyään 18 ottelusta yhdeksän voittoa ja yhdeksän tappiota. Vilpas on kauhajokisten kanssa tasapisteissä, mutta salolaisilla on pelattuna ottelu oranssipaitoja vähemmän.

Ennuste on, että yläloppusarja paikaan vaaditaan 12 voittoa, joten neljästä viimeisestä ottelusta kauhajokisten on voitettava kolme. Ja nämä kolme voittoa voidaan napata kotona IKH Areenassa, jonne saapuvat vielä Loimaa Bisons, Lapuan Kobrat ja Tampereen Pyrintö. Jäljellä olevassa vierasottelussa kauhajokiset kohtaavat KTP:n Kotkassa.

Seuraavaa kotiottelua ei tarvitse kauaa odotella, sillä Bisons saapuu IKH Areenaan tulevana perjantaina. Ottelu alkaa loppiaisen aattona kello 18.30 ja lippuja saa ennakkoon osoitteesta Lippu.fi. IKH Areenan ovet avautuvat perjantaina kello 16.30 ja samalla käynnistyy lipunmyynti areenalla.