UUTISET

06.02.2024

KORISLIIGAN YLEMMÄN LOPPUSARJAN OTTELUOHJELMA

(kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket selvitti tiensä Korisliigan ylempään loppusarjaan voittamalla viime lauantaina IKH Areenassa Tampereen Pyrinnön. Ratkaiseva ottelu houkutti IKH Areenaan kauden ennätysyleisön, kun ottelua oli seuraamassa 2108 katsojaa, joka oli kauden ennätysyleisö. Tunnelma areenassa oli huikea.

Karhubasket päätyi 22 ottelun runkosarjassa sijalle kuusi. Korihait päätyivät myös 24 sarjapisteeseen, mutta koska uusikaupunkilaiset voittivat runkosarjan molemmat kohtaamiset, niin Hait olivat sarjataulukossa pykälän ylempänä. Vilpas varmisti paikkansa ylemmässä loppusarjassa voittamalla päätösottelussa Salohallissa Kobrat, joten salolaiset keräsivät 13 voitolla 26 sarjapistettä ja olivat lopulta neljäs. Runkosarjan voitti Helsinki Seagulls, mutta BC Nokia kiri loppusuoralla tasapisteisiin, joten molemmat joukkueet päätyivät 34 pisteeseen. Gulls oli ykkönen keskinäisten otteluiden vertailussa. Kataja oli kolmas, kun joensuulaiset voittivat 14 ottelua, joten saaliina oli 28 sarjapistettä.

Kouvot jäivät alempaan loppusarjaan 12 voitolla ja 24 sarjapisteellä. Kouvolalaiset päätyivät tasapisteisiin Karhubasketin ja Korihaiden kanssa, mutta kolmen joukkueen keskinäisessä vertailussa paikka ylempään loppusarjaan jäi haaveeksi. Ylemmän loppusarjan kuusi joukkuetta varmistivat samalla paikkansa kevään pudotuspeleissä. Alemman loppusarjan kaksi parasta joukkuetta pääsevät myös pudotuspeleihin. 10 loppusarjan pelin jälkeen alemman loppusarjan voittaja kohtaa ylemmän loppusarjan kakkosen ja kakkonen kohtaa ylemmän loppusarjan voittajan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Pudotuspelipaikoille tähyää Kouvojen lisäksi Kobrat (20), KTP (18) ja Pyrintö (16). Kouvoja saastava kolmikko on neljän sarjapisteen sisällä.

Ylemmän loppusarjan asetelmat näyttävät selkeältä ennen 10 viimeistä peliä. Gulls ja BC Nokia pelaavat sijoista yksi ja kaksi, mutta Kataja, Vilpas, Hait ja Karhubasket ovat neljän pisteen sisällä, joten sijoista kolme ja neljä tulee kiivas kamppailu. Nämä sijat toisivat kotiedun pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle.

Karhubasket aloittaa ylemmän loppusarjan kotiottelulla IKH Areenassa tuleva lauantaina eli 10. helmikuuta kello 18 Helsinki Seagullsit. Runkosarjan ykkönen saapuu Kauhajoelle Rene Rougeaun ja Okko Järven johdolla. Lipunmyynti on avoinna osoitteessa Lippu.fi. IKH Areenan ovet avautuvat pelipäivinä kaksi tuntia ennen ottelun alkua eli lauantaina kello 16. Samalla käynnistyy lipunmyynti myös areenalla ja areenan ravintolat palvelevat kello 16 alkaen.

La 10.2. klo 18 IKH Areena Karhubasket – Helsinki Seagulls

La 17.2. klo 18 IKH Areena Karhubasket – Salon Vilpas

Ke 6.3. klo 18.30 IKH Areena Karhubasket – Korihait

La 16.3. klo 18 IKH Areena Karhubasket – BC Nokia

Ti 19.3. klo 18.30 IKH Areena Karhubasket – Kataja Basket

Lipunmyynti muihin Karhubasketin ylemmän loppusarjan peleihin aukeaa alkuviikosta.

Karhubasketin kotiotteluihin saa myös VIP-lippuja, jotka voi ostaa TÄSTÄ linkistä tai osoitteesta Lippu.fi. VIP-lipuissa on käynnissä kamppis, jossa VIP-lipun ostaja saa veloituksetta kaksi drinkkilippua (pieni olut/siideri/lonkero tai 16cl talonviini pun/valk), kun lipun ostaja saapuu areenan VIP-tiloihin.

Lauantaina IKH Areenan ravintoloissa on Happy Hour kello 16-17, jolloin olut/siideri/lonkero maksavat 5 euroa kpl. Lisäksi lauantaina IKH Areenan ravintoloissa 1000 ensimmäistä asiakasta, jotka ostavat juoman, saavat kaupan päälle veloituksetta sipsipussin.

Karhubasketin päävalmentaja Janne Koskimies kertaa runkosarjaa ja kertoo tunnelmista joukkueen sisällä:

-Tällä kertaa lähdemme jatkosarjaan hyvin erilaisista asemista kuin kahdella edellisellä kaudella, jolloin voitimme Runkosarjan. Ensimmäisen ottelukierroksen päättyessä joulukuun alussa olimme hyvin kaukana ylempään jatkosarjaan vaadittavasta tahdista 4 voitolla ja 7 tappiolla.

-Käänteentekevä hetki tapahtui vierasottelussa BC Nokiaa vastaan, johon lähdimme loukkaantumisten ja kokoonpanomuutosten jälkeen vain kahdeksan pelaajan voimin (seitsemän suomalaispelaajamme ja Samme Givens). Nokialla kuitenkin asiat loksahtivat todellakin paikoilleen niin pelillisesti kuin joukkueen kemiankin puolesta ja viiden ottelun voittoputki auttoi meidät takaisin taisteluun paikasta kuuden joukkoon. Lopulta toisen ottelukierroksen saldomme 8-3 ja keskimäärin 90,5 tehtyä / 79,5 päästettyä pistettä ottelua kohden kertovat suunnan olevan nyt oikea. Suorituksen arvoa nostaa omissa silmissäni se, että olemme pelanneet koko toisen kierroksen neljän suomalaispelaajan aloitusviisikolla.

-Menetimme kesällä suomalaisosastolta kolme viime vuoden helmikuun maajoukkueikkunassa Susijengin paidassa pelannut avainpelaajaa, mutta uudet pelaajamme Topias, Shawn, Eemi, Oliver ja Jussi ovat varmasti yllättäneet monet Korisliigakatsojat samalla kun Eero ja Joona ovat todistaneet olevansa valmiita myös isomman roolin pelaajiksi. Tähän asiaan olen vaikeasta alkukaudesta huolimatta erittäin tyytyväinen. Karhubasketista on viime vuosina siirtynyt pelaajia ulkomaiden sarjoihin ja uskon saman jatkuvan myös tulevaisuudessa. Meidän on pystyttävä kehittämään seuraavista pelaajista uusia runkopelaajia, jotta pystymme kilpailemaan kärkisijoista.

-Tavoitteemme loppusarjaan on olla joukkue, joka pystyy eniten kehittämään peliään pudotuspelien alkuun mennessä ja sitä kautta nousta myös kotietuun oikeuttaville sijoille 3.-4.

-Lopuksi haluan kiittää upeaa kannattajajoukkoamme, joka on seisonut joukkueen takana vaikeina hetkinä ja koti- ja vierasotteluissa. Nämä vaikeammat hetket, kun ovat siitä mielenkiintoisia, että ne tuovat usein ihmisten todellisen luonteen esiin. Nousu ylempään loppusarjaan ei olisi tapahtunut ilman tukeanne ja kun lopulta pystyimme viimeisellä kierroksella paikan varmistamaan, on se mahtava palkinto myös sinne suuntaan.

-Kun pysähdymme tammikuisella vieraspelimatkalla ja yhtäkkiä huoltoaseman pihalle tulee linja-autosta 50 oranssipaitaista hyvällä fiiliksellä matkassa olevaa fania, niin kyllä se joukkueenkin tunnelmat nostaa ihan eri tasolle. Karhubasket merkitsee Kauhajoella ihmisille todella paljon ja se tekee tästä meille pelaajille ja valmentajillekin erityistä.

-Viime lauantaina IKH-Areenalla oli jo pudotuspeleihin verrattavissa olevaa tunnelmaa yli 2100 katsojan pitäessä meteliä IKH-Areenalla. Annetaan vauhdin kiihtyä tästä kohti pudotuspelejä mentäessä. Oranssi on Meidän!

Karhubasketin koko ohjelma Korisliigan ylempään loppusarjaan:

La 10.2. klo 18 IKH Areena Karhubasket – Helsinki Seagulls

Ke 14.2. klo 18.30 BC Nokia – Karhubasket

La 17.2. klo 18 IKH Areena Karhubasket – Salon Vilpas

La 2.3. klo 17 Kataja – Karhubasket

Ke 6.3. klo 18.30 IKH Areena Karhubasket – Korihait

La 9.3. klo 17 Seagulls – Karhubasket

La 16.3. klo 18 IKH Areena Karhubasket – BC Nokia

Ti 18.3. klo 18.30 IKH Areena Karhubasket – Kataja

Pe 22.3. Klo 18.30 Vilpas – Karhubasket

La 30.3. klo 17 Korihait – Karhubasket

Karhubasketin Fanclub järjestää fanibusseja oranssipaitojen vieraspeleihin. Ensimmäinen fanibussi Nokialle keskiviikkona 14. helmikuuta on täynnä, joten nyt vain seuraamaan Karhubasketin ja Fanclubin some-tilejä, jotta ennätät ilmoittautua seuraaviin fanireissuihin mukaan.