UUTISET

21.01.2024

JUNIOR MADUT LIITTYY KARHUBASKETIN JOUKKUEESEEN

Tiukasti Korisliigan ylemmän loppusarjan paikasta taisteleva Karhubasket on solminut kauden 2023-2024 loppuun saakka ulottuvan pelaajasopimuksen 26-vuotiaan Junior Madutin kanssa. 198 senttinen ja 79 kiloinen Madut pelaa takamiehenä. Madutin pitäisi liittyä oranssipaitojen harjoitusvahvuuteen alkuviikosta.

Junior Madut omaa sekä Australian että Etelä-Sudanin passit. Suomeen hän lähti Australian Melbournesta, joten noin vuorokauden lentojen jälkeen jalat eivät ihan heti ole treenikunnossa. Yliopistokorista Madut pelasi USA:ssa kausilla 2017-2019 Eastern Florida State Collegessa (NJCAA DI), jossa kahden kauden aikana tilastoihin tuli keskiarvoiksi 6,8 pistettä, 4,2 levyriä ja 1,7 syöttöä yhteensä 70 ottelussa, joissa 36 hän oli avausviisikossa.

Kaudet 2020-2021 ja 2021-2022 Madut pelasi yliopistokoripalloa NCAA:n Havaijissa, jossa pisteitä syntyi 10,6 keskiarvolla. Lisäksi levyreitä tuli 4,3 ja syöttöjä 1,9 ottelua kohden, joita kertyi yhteensä 49 kahden kauden aikana.

Yliopiston jälkeen Junior Madut siirtyi ammattilaiskentille. Ura alkoi kovassa Australian NBL:ssä ja joukkueena oli kaudella 2022-2023 South East Melbourne. 28 ottelua, joissa Madut oli avausviisikossa 11 ottelussa ja minuutteja oli 15,1 ottelua kohden. Tilastoihin kirjattiin rivi 4 pistettä ja 2,3 levypalloa. Täksi kaudeksi joukkueeksi vaihtui samassa NBL-liigassa Tasmania, jossa 11 ottelussa peliaikaa tuli 7 minuuttia ja tilastoihin 1,6 pinnaa ja 1,2 levyriä.

-Junior on energinen, urheilullinen ja kookas takakentän pelaaja, jolta odotamme vahvistusta erityisesti puolustuspäähän, päävalmentaja Janne Koskimies kertoo. Hän on pelannut Kuanyn kanssa yhdessä Etelä-Sudanin maajoukkueessa ja saimmekin sieltä suunnalta rekrytoinnissa tärkeää tietoa. Junior liittyy joukkueen vahvuuteen Kobrat-ottelun jälkeen ja meillä on taas hyvin aikaa saada hänet mukaan kuvioihin ennen 26.1 pelattavaa KTP-peliä.

Samalla Karhubasket tiedottaa, että Vincent Sanfordin kuluvaa kautta koskenut pelaajasopimus on purettu molempien osapuolten yhteisymmärryksessä. Aloite sopimuksen purkamiseen tuli pelaajalta. Sanford on jo lähtenyt Suomesta kotiin Ranskaan perheensä luo. Karhubasket kiittää Vincentiä hänen panoksestaan joukkueen eteen ja toivottaa onnea tulevaan!

Runkosarjan päätöskierroksella Karhubasket kohtaa kotona IKH Areenassa Tampereen Pyrinnön. Lauantaina 3. helmikuuta ratkeaa viimeistään ylemmän loppusarjan paikka. Karhubasket – Pyrintö ottelu alkaa kello 17 ja lippuja voi ostaa ennakkoon osoitteesta Lippu.fi.