UUTISET

05.05.2023

SEAGULLS JYRÄÄ – KARHUBASKET ON KÖYSISSÄ

Gulls on hallinnut kahta ensimmäistä finaaliottelua (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Korisliigan toisessa finaalissa Töölön Kisahallissa oli samanlainen käsikirjoitus, kun finaalisarjan avausnäytöksessä. Tällä kertaa kauhajokiset olivat mukana puoliaikaan saakka, kun viime tiistaina Seagulls meni menojaan avauskympin jälkeen.

Pääosa oli jälleen kirjoitettu Rene Rougeaulle (17/7/6/2 riisto/2 torjuntaa), joka teki avauspuoliskolla kahdeksan pistettä ja poimi kaksi levypalloa. Lisäksi Rougeau riisti kahdesti ja torjui myös kaksi heittoa. Avaushetkillä Gullseja piti pystyssä sentteri Zena Edosomwan (12/11), joka poimi irtopallot käsiinsä ja paiskoi ne koriin.

Karhubasketin materiaalia pidettiin ennen finaaleja laajempana, mutta nyt avauspuoliskolla kotijoukkueen penkkimiehet Trey Hall (5/1), lajilegenda Timo Heinonen (15/6/2 torjuntaa) ja Antti Kanervo (4/3/1) olivat ainoat pelaajat, jotka olivat +/-tilastossa plussalla.

Cameron Jones (11/5/3) oli vieraiden parhaimmistoa (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Avauskymppi tasattiin lukemin 20-20, mutta Karhubasket vei toisen neljänneksen 15-18 ja piteli tauolla 35-38 johtoasemaa. Lee Skinner (10/6/3) teki puoliaikaan mennessä 10 pistettä ja Severi Kaukiainen (8/1/3) upotti pari maistuvaa kolmosta. Vaaran merkit olivat kuitenkin taas ilmassa, sillä kolmosten tarkkuus oli avauspuoliskolla 28 prosenttia ja vaparit upotettiin vain 60 prosentin tarkkuudella.

Kolmannen neljänneksen alkuun helsinkiläisiltä meni vain minuutti ja he ottivat johtopaikan 5-0 aloituksella. Lassi Nikkarinen (10/1/7) upotti kolmosen ja vieraiden menetyksen jälkeen Edosomwan donkkasi lukemiksi 40-38. Karhubasket roikkui mukana kovien korien ansiosta ja tahtipuikkoa heilutti Henri Kantonen (12/6/5). Nikkarisen kolmonen päätti kympin lukemiin 63-57.

Neljännen kympin ensimmäiset neljä minuuttia paketoivat pelin. Gulls nykäisi 12-0 jaksolla eron 18 pisteeseen, eikä vieraat enää elätelleet toiveita finaalisarjan tasoittamisesta. Valmentaja Janne Koskimies yritti ratkaisuhetkillä herätellä joukkuetta kahdella aikalisällä, mutta se ei juonta muuttanut. Jos pääosissa oli avauspelin tapaan Rougeau, niin sivuosapalkinto meni Timo Heinoselle. Heinonen teki uransa 971:ssä pääsarjaottelussa 15 pistettä, poimi kuusi levypalloa ja torjui kahdesti. Viimeiset kuusi minuuttia olivat enää muodollisuus ja niiden jälkeen täysi Kisahalli sai katsella tulostaululta lukemia 84-64.

Henri Kantonen piti oranssipaitoja mukana voittotaistelussa (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket upotti kakkoset 46 ja kolmoset vain 20 prosentin tarkkuudella. Kaukoheittopelin on lähdettävä kulkemaan kolmannessa finaalissa tai kauhajokisten asema muuttuu tukalasta katastrofaaliseksi. Gulls vei levypallot 42-40. Viimeinen niitti oli menetykset, joita oranssipaidoille tuli 16 kappaletta ja niistä 10 tuli toisella puoliajalla, kun peli karkasi käpälistä. Fakta on ollut se, että Seagulls on ollut finaalisarjassa parempi molemmissa kenttäpäädyissä. Hyökkäyspäässä pallo liikkuu ja heittopaikat tulevat paremmille paikoille, joten osumatarkkuus on selkeästi kauhajokisia parempi kautta linjan. Puolustuksessa Gulls on ollut vielä paljon, siis paljon parempi kuin Karhubasket, jonka oli ennakkoasemoinnissa tällä sektorilla vahvempi.

-Päällimmäisenä pelin jälkeen mielessä on viimeisen neljänneksen alku ja se hurmos, jonka Seagulls sai siinä päälle, Janne Koskimies aloitti pelin jälkeisen analyysin. Menetimme palloa, emmekä käyttäneet virheitä, vaikka meillä olisi ollut siihen mahdollisuus siirtymäpuolustuksessa. Gulls pääsi sitten heittämään sisältä ulos syötöistä kolmosia, mitä emme missään nimessä heille halua antaa. Se alku oli meiltä todella surkea ja siihen peli tänään ratkesi. Meidän pitää nostaa tekemisen tasoa ja tasaisuutta. Seagulls on ollut kahdessa ensimmäisessä ottelussa tasapainoisempi ja pelannut läpi koko 40 minuuttiset. Meillä oli tänään avauspuoliskolla ihan hyviä asioita, mutta ne ei riitä mihinkään, kun pelataan voitoista.

Finaalisarjan kolmas ottelu pelataan maanantaina IKH Areenalla. Ottelu alkaa kello 18.30 ja liput ovat myynnissä osoitteessa Lippu.fi. Karhubasket on tappiolla otteluvoitoin 0-2, joten nyt jos koskaan on sen kuuluisan pakkovoiton paikka. Mestaruuteen tarvitaan neljä voittoa. 0-2 kuulostaa pahalta, mutta voittamalla maanantaina kotona, ottelusarja kaventuu ja torstaina nähtäisiin Kisahallissa todella mielenkiintoinen ottelu. Jos Gulls hakee maanantaina toisen voiton IKH Areenasta, torstaina tunnelma voi Kisahallissa olla kauhajokisten kannalta aivan toinen.