UUTISET

14.04.2023

KARHUBASKET AVASI VÄLIERÄSARJAN KOTIVOITOLLA

Lee Skinner johdatti oranssipaidat 1-0 johtoo välieräsarjassa (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Korisliigan välierät käynnistettiin perjantaina IKH Areenalla, kun Karhubasketin vieraaksi oli saapunut Salon Vilpas. Päivien pidentyminen, lämpö ja valo, sekä Salon Vilpas ovat Kauhajoella tuttuja kevään merkkejä.

Karhubasket ratkaisi avauspuoliskolla ottelun itselleen. Vilpas kiri 0-6 jaksolla tilanteeksi avauskympillä 10-11, mutta ensimmäisen neljänneksen lopun kauhajokiset veivät 13-4. Toisella kympillä oranssipaitojen puolustuksen intensiteetti oli tutun korkealla tasolla ja salolaiset olivat vaikeuksissa. Kun vieraat vielä menettivät pallon avauspuoliskolla 13 kertaa ja Karhubasket rokotti niistä 14 pistettä, sekä 12 hyökkäyslevypallosta tehtiin 11 pistettä, niin 44-27 taukojohto oli ansaittu.

Jeffrey Crockett oli välillä omissa korkeuksissaan (kuva: Janne Yli-Korhonen)

-Meillä on ollut tapana antaa vastustajalle alussa siimaa, mutta Kauhajoen tasoita joukkuetta vastaan niin ei voi tehdä, Vilppaan paras pistemies Juho Nenonen (15/3) pohti ottelun jälkeen. Jotta voimme kilpailla Kauhajoen kanssa, niin meidän pitää pelata ehjä 40 minuuttinen, Nenonen painotti. Karhubasketin hyökkäyspeliä johti avauspuoliskolla Daniel Dolenc (12/4/3), joka teki kaikki pisteensä taukoon mennessä.

Kauhajokiset nostivat hieman toisella puoliskolla jalkaa kaasulta. Kun puolustus ei ollut enää yhtä aggressiivista, niin Vilpas käytti saamansa heittopaikat Nenonen, Roope Ahosen (6/1/2) ja joukkueen parhaimpiin kuuluneen Riku Laineen (5/3/1) johdolla. Vilpas nosti kolmosten osumatarkkuuden 38,1 prosenttiin, kun kotijoukkueen oli tyytyminen 30,3 prosentin tarkkuuteen kolmosissa.

Karhubasket voitti kolmannen neljänneksen 20-16 ja Vilpas viimeisen samoin lukemin, joten päätössummerin soidessa IKH Areenan taululla olivat loppulukemat 80-63. Karhubasket voitti levypallot 39-32, ja haki yhteensä 18 hyökkäyslevyriä. Menetykset kirjattiin 11-19, kun oranssipaidat hukkasivat viimeisellä kympillä pallon peräti kahdeksan kertaa. Vilppaasta ei Nenosen lisäksi löytynyt muita 10 pisteen ylittäneitä, mutta Karhubasketin pisteykköseksi nousi Jeffrey Crockett (14/9). Myös Lee Skinner (13/7) pelasi hyvän ottelun, tuuraten Dolencia sentterin paikalla.

Severi Kaukiainen (9/1/3) upottamassa kakkosta (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Vilppaan sentterikaksikko Ira Lee (8/8/3) ja Keyshawn Feazell (2/4) jäivät pienille tehoille, mutta varmaa on, että Vilpas haluaa heille lisää tekopaikkoja maanantain toisella välierässä. Sillä tavoin kauhajokisten puolustusta voisi murtaa ja saada tilaa heittäjille. – Helpottaisi paljon, jos meidän ei tarvitsisi ottaa joka kerta palloa sukasta, Vilppaan päävalmentaja Jussi Savolainen toivoi pelin jälkeen. – Tarvitsemme stoppeja, jotta Kauhajoki ei ehdi asettaa prässäävää puolustusta, mikä hidastaa meidän hyökkäykseen lähtöä ja tuo menetyksiä, Savolainen jatkoi.

-Voitimme ensimmäisellä puoliajalla pisteet hyökkäyslevypalloista ja menetyksistä 25-6, josta tuli mieleen viime kevään ensimmäinen finaali, kun Vilpas menetti palloja, Janne Koskimies avasi oman osuutensa pelin jälkeisessä lehdistössä. Toki silloin hävisimme toisen pelin rumasti Salossa, ja sekin on mielessä kaikilla. Avauspuoliskolla näki, että me halusimme levypalloja ja olimme terävämpiä. Meille tuli vain kolme menetystä 30 minuuttiin. Sitten viimeisellä neljänneksellä menetimme kahdeksan kertaa, eikä peliä pitäisi noin lopettaa. Ymmärrän, että ihan paras fokus oli lopussa poissa, mutta peli ei saisi näyttää tuolta. Tulos ratkaisee, mutta maanantaina Salossa on varmasti luvassa ihan erilainen peli. Saimme Pyrintösarjan jälkeen viikon huilata, mikä tuli tarpeeseen, Koskimies päätti.

Välieräsarja on avausottelun jälkeen lukemissa 1-0, mutta finaalipaikka on vielä kaukana, sillä siihen vaaditaan neljä voittoa. Joukkueet kohtaavat maanantaina Salohallissa, missä nähdään varmasti eri-ilmeinen salolaisryhmä. Karhubaskettia lähtee tukemaan bussillinen faneja, jotka ovat uskollisesti olleet tukemassa omiaan lähes jokaisessa ottelussa.

Seuraava ottelu IKH Areenalla pelataan torstaina 20. huhtikuuta kello 18.30, kun ohjelmassa on kolmas välierä. Liput tuohon otteluun ovat myynnissä osoitteessa Lippu.fi