UUTISET

03.05.2023

SEAGULLSIN BIG STEAL SIIRSI KOTIEDUN HELSINKILÄISILLE

Lokit liitelivät voittoon 2096 katsojan edessä IKH Areenassa (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Korisliigan finaalit alkoivat Kauhajoella tiistaina, kun kauden kiistatta kaksi parasta joukkuetta kohtasivat ensimmäisessä finaalissa. 2096 katsojaa saivat nähdä IKH Areenassa tiukan kamppailun, mutta valtaosa heistä joutui pettymään, kun Gulls tuli ja otti erinomaisella puolustuspelillä 54-70 (30-40) voiton.

Illan timattisimmat esitykset tarjosivat kolmesti esiintyneet Eira Nevanpään taideliikuntakoulun safiirit-ryhmä, jotka ottivat kentän haltuun esityksien ajaksi. Kauaksi siitä ei jäänyt timantin nimeltä Rene Rougeaun (19/9/4/3 riistoa/2 torjuntaa) esitys. Rougeau rankaisi kerta toisensa jälkeen kauhajokisten vaihtavaa puolustusta ja johti Gullsien hyökkäyspelaamista. Kiistatta pelin parasta antia oli vieraiden puolustuspelaaminen. Helsinkiläiset eivät missään kohtaa päästäneet isäntiä oma pelinsä päälle, josta kertoo Karhubasketin vain seitsemän syöttöä ja 30 prosentin tarkkuudella uponneet kakkoset sekä 29 prosenttisesti osuneet kolmoset. Seagullsien päävalmentaja Jussi Laakso oli asiasta samaa mieltä. – Olen todella tyytyväinen meidän esitykseen. Puolustuspään tekeminen lämmittää, kun Kauhajoki jää 54 pisteeseen. Ja kotijoukkueen 54 pisteestä iso osa oli vaikeista paikoista, meidän kättä vastaan. Olen todella todella ylpeä jätkistä ja heidän työmoraalista. Meidän tekemät suunnitelmat piti kauttaaltaan läpi koko ottelun ja tämä oli varmasti meidän paras puolustuspeli tällä kaudella, Laakso totesi tyytyväisenä.

Rene Rougeau (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Vielä avauskympillä oranssipaidat pitelivät johtoasemaa. Henri Kantosen (15/6) kakkonen ja heti perään uponnut kolmonen tekivät lukemiksi 14-7, kun peliä oli pelattu kuusi minuuttia. Gulls tuli pisteen päähän Antti Kanervon (6/1) johdolla, mutta Jeffrey Crockett (4/9) ja Daniel Dolenc (2/3/2) kasvattivat kotijoukkueen johtoaseman viiteen pisteeseen. Jeffrey Carrollin (13/8/3) kolmonen päätti avausneljänneksen lukemiin 18-16.

Toisen neljänneksen alku näytti suuntaviivat pelin viimeisille 30 minuutille. 0-7 alku, Rougeaun johdolla, vei vieraat johtoon. Cameron Jones (9/3/4) ja Kantonen pistivät vastaan, mutta kaksi minuuttia ennen taukoa oltiin lukemissa 28-35. Okko Järvi (8/2) kasvatti Gullsien johdon 10 pisteeseen. Severi Kaukiainen (10/2/1) huudatti kotiyleisöä kolmosella, mutta Lassi Nikkarinen (11/2/5) kuittasi sen omalla kaukoheitolla, ennen kuin joukkueet poistuivat puoliajalle.

Cameron Jones (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Lee Skinner (12/3) nostatti odotuksia kolmannen neljänneksen alussa, mutta turhaan. Gulls kasvatti etumatkansa 16 pisteeseen. Skinner toi isännät vielä 11 pisteen etäisyydelle, mutta Nikkarisen kova kakkonen päätti kympin lukemiin 42-55.

Päätösneljänneksen alussa Karhubasket käväisi 10 pisteen etäisyydellä, mutta vieraat tyrehdyttivät kotijoukkueen kirin heti alkuunsa Trey Hallin (7/3/2) tahdittamana. Loppu oli enää kosmetiikkaa ja IKH Areenan päätössummerin soidessa lukemat olivat 54-70.

Lee Skinner (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket sai ottelussa enemmän pallonhallintoja (KB 85 kpl, Gulls 79 kpl), mutta heikko heittopeli vieraiden puolustuksen puristuksessa ei tuonut tarpeeksi pisteitä. Kauhajokiset pysyivät alussa Gullsien kyydissä hakemalla hyökkäyslevypalloja, joita kertyi puoliaikaan mennessä 12 kpl. Helsinkiläiset paransivat levypallopelaamista pelin edetessä ja voittivat ne lopulta 39-46. Karhubasket menetti pallon 10 kertaa, mutta ei päässyt rankaisemaan vieraita 13 menetyksestä kuin kuuden pisteen edestä. Hyökkäyksen ongelmakohtiin valmennus pohtii varmasti finaalisarjan seuraavaan otteluun ratkaisut, mutta positiivista ottelussa oli se, että Gulls pysyi 70 pisteessä. Tuo lukema tarjoaa mahdollisuuden voittoon, toki pisteitä täytyy silti saada aikaiseksi vastustajaa enemmän.

– Toisella kympillä tuli puolustuspäässä mokia ja Gulls teki 24 pistettä, Janne Koskimies harmitteli pelin jälkeen. Vastustaja kuitenkin teki vain 70 pistettä, joten tämä oli meidän paras puolustuspeli heitä vastaan tällä kaudella. Mikä oli tänään positiivinen asia. Pelin edetessä emme löytäneet keinoja luoda etuja. Pieni syöttömäärä kertoo siitä, kuinka Seagulls onnistui meidät tänään eliminoimaan. Voimme tehdä hyökkäyspäässä asioita eri tavalla. Pitää analysoida peliä ilman kiirettä. Minusta meille on tosi tärkeää, että me puolustamme hyvin ja annamme sillä tavoin meille mahdollisuuden. Hyökkääminen oli tänään erittäin huonoa, mutta meidän pitää pystyä viimeistelemään paremmin ja olla kovempia. Toisella puoliajalla emme enää saaneet hyökkäyslevypalloja. Kun heitot lähtevät noista tilanteista ja tulee pakotettuja heittoja, niin emme ole hyvässä asemassa hyökkäyslevypalloihin. Reagointi levypalloihin on silloin vaikeampaa. Meidän pitää saada parempia heittopaikkoja, jotta saamme paremmat lähtökohdat hyökkäyslevypalloihin, Koskimies puntaroi.

Finaalisarja siirtyy nyt lukemissa 0-1 Seagullsien kotinäyttämölle. Mestaruuteen tarvitaan neljä voittoa ja täyteen myyty Kisahalli haluaa varmasti voimasuhteiden pysyvän samana. Joukkueet kohtaavat Töölön Kisahallissa perjantaina 5. toukokuuta kello 18.30, jossa oranssipaidat saavat hurjan tuen 100 päiseltä fanilaumalta. IKH Areenassa joukkueet kohtaavat seuraavan kerran maanantaina 8. toukokuuta ja liput tuohon kolmanteen finaaliin ovat myynnissä osoitteessa Lippu.fi.