UUTISET

29.06.2023

KARHUBASKET MUKANA BCL -KARSINNOISSA

Viime kaudella Korisliigan mitaliputkea hopealla jatkanut Karhubasket lähtee mukaan koripallon mestarienliigan karsintoihin. Paikka BCL:n karsinnoissa avautui, kun tuore mestari Helsinki Seagulls ei lähtenyt karsintoihin.

Viisi kertaa putkeen Korisliigan finaaleissa pelannut Karhubasket on mukana BCL:n karsinnoissa nyt neljättä kertaa. Viime syksynä karsintaturnaus Espanjan Malagassa jäi yhden pelin mittaiseksi, mutta BCL:n karsinnoista joukkue sai suoran paikan FIBA Europe Cupin (FEC) lohkovaiheeseen.

FEC:ssä oranssipaitojen otteet olivat loistavia. Karhubasket voitti alkulohkon ja jatkolohkon, joten paikka FEC:n pudotuspeleissä oli tosiasia. Eurotaival päättyi välierissä, kun koko FEC voittanut puolalainen Anwil Wloclawek oli molemmissa osaotteluissa parempi.

BCL:n karsinnoissa on mukana 24 joukkuetta, mutta vain kolmelle on luvassa paikka 17. lokakuuta käynnistyvään runkosarjaan. Runkosarjassa pelaa 32 joukkuetta, kahdeksassa neljän joukkueen lohkossa.

BCL:n karsinnat pelataan 25. syyskuuta alkaen. BCL:n runkosarjalohkot ja karsintalohkot arvotaan Sveitsissä FIBA:n tukikohdassa keskiviikkona 5. syyskuuta. Karsinnoissa ovat mukana:

Bakken Bears (DEN), BG Gottingen (GER), Caledonia Gladiators (GBR), Cholet Basket (FRA), CSM CSU Oradea (ROU), FMP Soccerbet (SRB), Happy Casa Brindisi (ITA), Heroes Den Bosch (NED), Ironi Hay Motors Ness Ziona (ISR), Jonava CBet (LTU), Kalev/Cramo (EST), Karhu Basket (FIN), Legia Warszawa (POL), Monbus Obradoiro (ESP), Mornar Barsko Zlato (MNE), Norrkoping Dolphins (SWE), Pallacanestro Varese (ITA), Patrioti Levice (SVK), Peja (KOS), Petrolina AEK LCA (CYP), Telenet Giants Antwerp (BEL), TSU Tbilisi (GEO), SIG Strasbourg (FRA), SL Benfica (POR).

BCL:n karsinnoissa tippuville on varattu 20 paikkaa FIBA Europe Cupin runkosarjaan.