UUTISET

26.04.2023

KARHUBASKET KORISLIIGAN FINAALEIHIN

(kuva: Janne Yli-Korhonen)

Puolustava Suomen mestari Karhubasket selvitti tiensä viidettä kertaa putkeen Korisliigan finaaleihin, kaatamalla välierissä Salon Vilppaan otteluvoitoin 4-1. Viimeinen ottelu IKH Areenalla päättyi kauhajokisten voittoon lukemin 100-88 (48-44).

Finaaleissa vastaan asettuu Helsinki Seagulls, joka voitti omassa välieräsarjassa joensuulaisen Kataja Basketin otteluvoitoin 4-0. Karhubasket, joka voitti ylemmän loppusarjan, on finaaleissa kotietu, joten finaalit aloitetaan IKH Areenassa tiistaina 2. toukokuuta kello 18.30.

Finaalien ohjelma:

#1 ti 2.5. kello 18.30, IKH Areena Karhubasket – Helsinki Seagulls

#2 pe 5.5. kello 18.30, Kisahalli Helsinki Seagulls – Karhubasket

#3 ma 8.5. kello 18.30, IKH Areena Karhubasket – Helsinki Seagulls

#4 to 11.5. kello 18.30, Kisahalli Helsinki Seagulls – Karhubasket

*#5 la 13.5. kello 17, IKH Areena Karhubasket – Helsinki Seagulls

*#6 ti 16.5. kello 18.30, Kisahalli Helsinki Seagulls – Karhubasket

*#7 pe 19.5. kello 18.30, IKH Areena Karhubasket – Helsinki Seagulls

* = tarvittaessa

Lipunmyynti Karhubasketin finaalien kotipeleihin on käynnissä osoitteessa Lippu.fi.

Vilppaalta puuttui kokoonpanosta edellisen välierän tapaan sentteri Ira Lee. Tämä kuormitti Keyshawn Feazellia (16/14/2), mutta hän selviytyi runsaan 34 minuutin urakasta hyvin. Avauspuoliskolla Vilppaan tehomiehenä hääri edellisen vierailun tapaan Remy Abell (22/2/2). Abell upotti taukoon mennessä peräti 20 pistettä. Takamies Quentin Goodin (22/3/4) tuotti läpi ottelun oranssipaidoille ongelmia, ajamalla päättäväisesti korille. Tarkkakätinen Mikko Koivisto (8/1/1) pääsi vauhtiin vasta viimeisellä kympillä, kun Vilpas onnistui pelaamaan hänelle parit heittopaikat. IKH Areenan suursuosikki Juho Nenonen (12/2) pelasi myös hyvän ottelun.

Kauhajokisten alkutahdit ottelulle löi kapteeni Cameron Jones (15/3/5). Daniel Dolenc (11/4/3) teki pisteensä ennen taukoa ja joukkueen parhaaksi piste- ja levypallomieheksi kohosi jälleen Jeffrey Crockett (20/11).

Karhubasket johti puoliajalla neljällä pisteellä ja onnistui tuplaamaan etumatkan kolmannella kympillä, kun sen jälkeen IKH Areenan videotaulut näyttivät lukemia 73-65. Viimeisen neljänneksen alussa oranssipaidat kasvattivat johtoasemansa suurimmilleen 14 pisteeseen, mutta Vilpas ei luovuttanut, vaan tuli vielä seitsemän pisteen etäisyydelle.

Severi Kaukiainen ja Lee Skinner tekivät tiistaina ratkaisevat pisteet (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Lopullisen sinetin Karhubasketin voitolle ja finaalipaikalle taiteili Severi Kaukiainen (19/1/5). Pari kovaa kolmosta sukkaan ja salolaiset joutuivat vain pyörittelemään päitään epäuskosta. 1771 katsojaa nautti Kaukiainen heittoshowsta ja meteli IKH Areenassa katsoi hurjaksi. Loppulukemat 100-88 tiesi sitä, että Vilppaan kausi päättyy Joensuussa pelattavassa pronssiottelussa ja Karhubasket jatkaa taistelua Suomen mestaruudesta helsinkiläisten kanssa.

Karhubasket jakoi ottelussa 25 syöttöä ja heitti kolmoset 44 prosentin tarkkuudella koriin. Pienen kaukoheitoissa olleen suvantovaiheen jälkeen, oranssipaidat ovat löytämässä oivallista virettä bonuskaaren takaa. Menetyksiä tuli vain yhdeksän kappaletta ja levypallot Karhubasket voitti 34-31. Henri Kantonen (12/2/8) jakeli palloja oivallisesti ja päätteli hyökkäyksiä ajoihin. Manny Patteron (12/4/2) jatkoi hyviä otteita ja Lee Skinner (9/4/2) kokosi yhdeksän pisteen saaliin. Kotijoukkueelta puuttuivat kokoonpanosta Joona Hakamaa ja Teemu Suokas.

Jeffrey Crockett oli välieräsarjan paras pelaaja (kuva: Janne Yli-Korhonen)

-Pelasimme välieräsarjan kaksi viimeistä ottelua hyvin joukkueena yhteen, Janne Koskimies analysoi ottelun jälkeen. Salossa heitto ei pudonnut, mutta teimme aika paljon pisteitä. Tänään jaoimme 25 syöttöä vastustaja 11 vastaan, mikä kertoo meidän maltista tällä hetkellä. Erittäin tärkeä voitto tänään, ettei tarvitse lähteä kuudenteen peliin Saloon, vaan saamme nyt huilata viikon verran. Toivotaan, että saamme kaikki pelaajat terveiksi finaalisarjaan, että pääsemme pelaamaan laajalla kokoonpanolla. Mitä pidemmälle saamme venytettyä finaalit, niin se rupeaa toimimaan meidän eduksi.

-Seagullseilta löytyy pelipaikoilta kaksi ja kolme todella paljon korintekovoimaa, Koskimies luonnehtii finaalivastustajaa. Helsinkiläisiltä löytyy Vilpasta enemmän nopeutta takakentältä ja levypallovoimaa. Gulls on rutinoitunut joukkue ja heidän ulkomaalaisosastolla on Vilpasta enemmän kokemusta. Rene Rougeau on kokenut kaiken ja toimii heidän johtajanaan. Finaaleissa on vastakkain Korisliigan kaksi parasta joukkuetta. Uskon, että materiaalin leveys ja intensiteetti ovat ne asiat, joilla olemme pärjänneet, emmekä rupea tässä kohtaa kautta mitään muuttamaan, Koskimies pohti finaalisarjan avainasioita.

Korisliigan finaalit alkavat IKH Areenassa tiistaina 2. toukokuuta kello 18.30. Nyt nopeasti ostamaan liput osoitteesta Lippu.fi.