UUTISET

18.04.2023

KARHUBASKET HAKI VOITON SALOHALLISTA – VÄLIERÄSARJA LUKEMISSA 2-0

Kapteeni Cameron Jones löi alkutahdit kauhajokisten vierasvoitolle (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Puolustava Suomen mestari Karhubasket siirtyi välieräsarjassa 2-0 johtoon, kun se haki tiistaina 74-82 (36-41) voiton Salon Vilppaasta. Kauhajokisten voiton takeena olivat jälleen levypallopeli ja Vilppaan menetyksistä rokottaminen. Karhubasket voitti levyrit 32-44 ja haki 16 hyökkäyslevypalloa, joista tehtiin 19 pistettä. Salolaiset menettivät pelivälineen 14 kertaa ja niistä kauhajokiset rankaisivat 24 pisteellä. Karhubasketille menetyksiä tuli vain yhdeksän kappaletta.

Karhubasket otti alussa 0-9 johtoaseman, kun kapteeni Cameron Jones (18/4/1) teki viisi ensimmäistä pistettä ja Jeffrey Crockett (25/12) neljä seuraavaa. Vilpas pysyi nollilla runsaat neljä minuuttia, ennen kuin Perttu Blomgren (14/1 syöttö) ajeli kotijoukkueen avauspisteet ja Mikko Koivisto (11/2/3) upotti kolmosen. Crockett jatkoi pisteiden tekoa, pussittamalla neljä seuraavaa pistettä, joten Jussi Savolainen kutsui Vilppaan aikalisälle lukemissa 5-14. Henri Kantonen (2/4/5) kasvatti vieraiden etumatkan 12 pisteeseen, mutta Remy Abell (11) vastasi seuraavista viidestä pisteestä. Karhubasket voitti avauskympin lukemin 10-21.

Jeffrey Crockett pelasi taas omissa korkeuksissaan (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Vilpas aloitti toisen neljänneksen 7-0 pisteputkella ja leikkasi eron neljään. Salohalliin kerääntyneet 1404 katsojaa näkivät pelin aaltoilevan puolelta toiselle, mutta Vilpas ei päässyt neljää pistettä lähemmäs. Mikko Koivisto oli hyvässä heittovireessä ja ikitaistelija Riku Laine (4/4) väänsi tärkeitä koreja. Karhubasketista esiin nousivat Daniel Dolenc (7/4/2 torjuntaa) ja Dikembe Dixson (11/5). Vilpas sai kaivattuja onnistumisia korin läheisyydestä sentteri Ira Leeltä (8/7/3), joten joukkueet poistuivat tauolle lukemissa 36-41.

Kolmas kymppi pelattiin läpi lukemin 20-20. Crockettin kolmonen neljänneksen puolivälissä muokkasi lukemiksi 41-51, mutta Blomgrenin korit ja Keyshawn Feazellin (6/7/1) pari perättäistä onnistumista leikkasivat eron nopeasti kolmeen pisteeseen. Jones ja Severi Kaukiainen (10/5/3) huolehtivat siitä, että vieraat pääsivät päätöskympille lukemista 56-61.

Vilppaan viimeistä hyökkäystä voittokamppailuun ei nähty, sillä kauhajokiset kontrolloivat ottelua loppuun asti, eivätkä isännät enää päässeet kuutta pistettä lähemmäs. Pari minuuttia ennen loppua oltiin lukemissa 68-78 ja Leen sekä Quentin Goodinin (11/3/4) kavennukset olivat vain kosmeettista, joten Crockett viimeisteli loppulukemat 74-82 vapariviivalta.

Lee Skinner (9/4) oli jälleen fantastinen (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket ei Salohallissakaan löytänyt sihtiä kaukoheitoissa. Kolmosten onnistumisprosentti jäi vain 24, kun kuusi otetusta 25 kolmosesta löysi tiensä sukkaan. Onneksi salolaisillakaan ei ollut paras heittopäivä, sillä Vilppaan osumatarkkuus kolmosissa jäi 33 prosenttiin. Vilpas oli kaivanut takataskusta fyysisemmän pelityylin, mutta sen merkit jäivät pieniä poikkeuksia lukuun ottamatta lähinnä Juho Nenosen liikkuviin skriineihin ja käsien heiluttamiseen. Itse Nenonen taasen keräsi pelikamoja kentän pinnasta pienen tönäisyn jälkeen.

-Voitimme selvästi pisteet hyökkäyslevypalloista ja menetyksistä, Janne Koskimies aloitti pelin jälkeisen analyysin. Meidän kaukoheittopeli oli edelleen nihkeää, joten olen tyytyväinen, että pystyimme ottamaan voiton tästä pelistä. Pitää katsoa vielä läpi meidän heittopaikat, mutta puoliajalla tuntui, että jos olisimme saaneet muutaman kolmosen enemmän sisään, niin johto olisi ollut isompi. Hyvät joukkueet pystyvät voittamaan, vaikka kaukoheitot eivät uppoa. Vilpas jäi 74 pisteeseen, mutta puoliaikaan mennessä heidän korinteon tehokkuus oli parempaa kuin ensimmäisessä ottelussa. He saivat Koivistolle hyviä heittopaikkoja, mutta meidän puolustus kesti hyvin, Koskimies päätti tyytyväisenä.

-Keskiviikkona vedetään kunnon teippitreenit ja haemme sitä kautta kovuutta torstain otteluun, Vilppaan päävalmentaja Jussi Savolainen lupasi ottelun jälkeen. Kauhajoki on kahdessa pelissä halunnut palloja enemmän, mutta kyseessä on lopulta vain tahtokysymys. Pitää myös olla pelissä sisällä, että muistat antaa sulkevan iskun. Alussa meille tuli muutama puolustusnukahdus, emmekä olleet valmiita pelaamaan, enkä tiedä mistä se johtui. Saimme alussa ihan ok -heittoja, mutta laitoimme ne ohi ja olimme pitkään pisteittä. Painotimme, että pääsisimme heti alussa rytmiin ja tappeluun mukaan, Savolainen harmitteli.

Ottelusarjan kolmas näytös on vuorossa torstaina, kun joukkueet kohtaavat IKH Areenassa. Ei liene epäselvää, että Vilpas ei halua torstain jälkeen olla otteluvoitoissa 3-0 tappiolla, kun neljällä voitolla etenee finaaleihin, joten Kauhajoella nähdään taisteleva salolaisryhmä. Yksikään joukkue ei ole noussut paras seitsemästä -sarjassa edes 2-0 tilanteesta voittoon (SSS/ Juha Tuuna 17.4.2023), mutta Vilppaan voitolla torstaina IKH Areenassa sarja saisi aivan uuden käänteen.

Torstaina kello 18.30 alkavaan otteluun liput ovat myynnissä osoitteessa Lippu.fi. IKH Areenan ovet avautuvat torstaina kello 16.30 ja samalla käynnistyy lipunmyynti.

Fanit olivat jälleen Karhubasketin tukena (kuva: Janne Yli-Korhonen)