UUTISET

02.06.2023

KARHUBASKET ON SOLMINUT PELAAJASOPIMUKSIA

Karhubasket on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen takamies Severi Kaukiaisen kanssa. Sopimus sisältää ulkomaanoption kesille 2023 ja 2024. Kaukiainen debytoi viime kaudella miesten maajoukkueessa ja palkittiin toista kertaa putkeen Korisliigan vuoden kuudentena pelaajana, sekä Korisliigan vuoden pelaajana. Severi pelasi 31 runko- ja jatkosarjan ottelussa 12,4 pisteen, 2,6 levypallon ja 5,4 syötön keskiarvoilla.

(Kuva: Janne Yli-Korhonen)

Kaikkiaan Kaukiainen pelasi Korisliigassa 45 ottelussa ja peliaikaa tuli 24,06 minuuttia ottelua kohden. Pistekeskiarvo kaikissa otteluissa oli 13, levyreitä kertyi 2,5, syöttöjä 5 ja päälle 1,1 riistoa per ottelu. 16 FIBA Europe Cupin ottelussa Severille tuli peliaikaa 23,5 minuuttia ja tilastoihin kirjattiin rivi 10,9 pistettä, 2,4 levypalloa ja 2,6 syöttöä. Karhubasket eteni FIBA Europe Cupissa aina välieriin saakka.

Uusina pelaajina oranssipaitoihin liittyvät Eemi Luukkonen ja Oliver Kandén. Luukkosen sopimus on mallia 2+1 vuotta ja viimeisellä eli kolmantena vuonna sekä seuralla että pelaajalla on optio viimeiseksi kaudeksi. 200 senttinen ja 95 kiloinen Luukkonen on Lahti Basketball juniorien kasvatti ja on pelannut Korisliigaa neljällä kaudella. Ensimmäisellä kaudella 2019-2020 pelejä kertyi vain yksi, mutta kolmen viime kauden aikana pelejä on tullut 88 kappaletta lisää. Viime kaudella Luukkonen teki tilastoihin noin 17 minuutin peliajalla rivin 4,8 pistettä, ja 2,8 levypalloa.

Eemi Luukkonen (kuva: Ville Vuorinen/ Korisliiga)

Viime kaudella Jyväskylän JBA:ssa pelannut Oliver Kandén on Loimaan Korikonkarien kasvatti. 198 senttinen laituri oli JBA:n kanssa keväällä divari A:n finaaleissa, mutta niissä Loimaa Bisons oli parempi. 32 divari A:n ottelussa Kandén teki 15,3 pistettä, poimi 5,5 levypalloa ja jakoi 1,6 syöttöä.  Kandénin sopimus on kolmivuotinen. – Hienot fiilikset päästä mukaan huippuorganisaatioon, josta olen kuullut paljon positiivista. Olen aina unelmoinut ammattilaisuudesta ja olen todella iloinen, että pääsen toteuttamaan sitä Karhubasketissa. On todella siistiä päästä pelaamaan oranssipaitaisen kotiyleisön eteen, Oliver kertoo. Myös Eemi Luukkonen on tyytyväinen sopimukseen. – Hienoa päästä Kauhajoen tasoiseen organisaatioon pelaamaan ja kehittymään. Odotan innolla ensi kautta ja tunnelmaa IKH-areenalla. Kovatasoiset europelit ovat myös mahtava juttu päästä kokemaan tässä vaiheessa omaa uraa. Muutto uudelle paikkakunnalle tulee olemaan myös kokonaan uusi ja jännittävä kokemus, Luukkonen kertoo.

Oliver Kandén Lohjalla koripallon PM-kisoissa. (Kuva: Vesa Koivunen)

Karhubasket on myös solminut jatkosopimukset Eero Innamaan ja Joona Hakamaan kanssa. Innamaan sopimus on mallia 1+1 ja molemmilla osapuolilla on optio toisesta kaudesta. Hakamaan sopimus on kaksivuotinen. Innamaa on Turun NMKY:n kasvatti ja aloittaa syksyllä jo kuudennen kauden oranssipaidoissa. Pelejä Korisliigassa on kertynyt 2023 kappaletta ja viime kaudella pistekeskiarvo Korisliigassa oli 3,1 ja lisäksi hän poimi 1,6 levypalloa. Hakamaa on Karhubasketin oma kasvatti, joka aloittaa myös kuudennen kauden pääsarjatasolla. – Tällä hetkellä tyytyväisin mielin jatkosta Kauhajoella, verkkotoimituksen tavoittama Joona kertoo. Mukava päästä syksyllä taas pelaamaan oranssin meren eteen. Omasta mielestä Kauhajoki oli paras vaihtoehto tässä vaiheessa itselle miettien oman pelaajauran kehitystä. Etenkin viime vuosi antoi paljon hienoja ja opettavaisia kokemuksia niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.

Joona Hakamaa torjumassa vastustajan heittoa FIBA Europe Cupin kotiottelussa (kuva: Janne Yli-Korhonen)

– Tämä jatkosopimus tuntuu poikkeuksellisen hyvältä. Hävityt finaalit jättivät paljon nälkää tulevaan, samoin kuin henkilökohtaisesti vaikeampi kausi neljän nousujohteisen vuoden jälkeen. Tavoitteena uran toistaiseksi paras kausi ja ensi kevään tärkein tavoite lienee Karhubasketin faneille selvä, Innamaa kertoo verkkotoimitukselle.

Eero Innamaa (kuva: Janne Yli-Korhonen)

– Severin nousujohteiset kaksi ensimmäistä vuotta Kauhajoella ovat hyvä osoitus toimivasta yhdistelmästä, jossa pelaajan korkea motivaatio, riittävän haastavasta ympäristöstä ja tietysti terveenä pysyminen, ovat kaikki toteutuneet, Janne Koskimies aloittaa keskustelun uusista sopimuksista. Seuraavaksi pitää pystyä ottamaan myös isompi johtajan rooli, jossa on tietysti ihan samalla tavalla mahdollisuus kehittää itseään kuin millä tahansa muullakin osa-alueella.

Eeron ja Joonan kohdalla uskon tulevan kauden olevan iso mahdollisuus. Tulemme tekemään joukkueen rakenteessa sellaisen muutoksen, että otamme nyt yhden pelaajan pelipaikoille 4-5 enemmän ja vastaavasti pelipaikkojen 1-3 rotaatiossa on yksi pelaaja vähemmän. Uskon tämän selkeyttävän rooleja. Yksi päättyneen kauden analyysin lopputulemista oli se, että Seven, Henkan ja Dolen takana emme löytäneet niin hyviä rooleja muille suomalaisille pelaajille kuin edellisellä kaudella.

Eemillä on odotuksiin nähden vaisummin sujunut kausi alla, jonka uskon olevan itse asiassa hyvä meidän joukkueelle. Uusi ja varmasti motivoitunut pelaaja tuo tarvittua energiaa sen lisäksi, että meillä on myös jatkuvuutta joukkueessa. Eemi tulee pelaamaan meillä 4-paikalla, johon meillä ei päättyneellä kaudella ollut suomalaista pelaajaa. Tämä auttaa tietysti tasapainoisen joukkueen rakentamisessa.

Oliver tulee puolestaan meille selvänä kehityspelaajana, jonka ensimmäisen kauden tavoite on totutella Korisliigatason pelin vaatimuksiin, kehittää fyysisiä ominaisuuksia ja saada suoritettua armeija samalla, joka väkisinkin tulee verottamaan panosta. Hän on ikäisekseen erittäin tasainen kolmen pisteen heittäjä, joka on tarkoittaa tietysti sitä, että puolustus ei pysty jättämään häntä vapaaksi.

Karhubasketilla on myös voimassa oleva pelaajasopimus Daniel Dolencin kanssa. Sopimuksessa on ulkomaanoptio kesäksi 2023. Karhubasketilla oli optiot myös Simeon Carterin ja Manny Pattersonin kanssa ensi kaudesta. Molempien kausi päättyi valitettaviin loukkaantumisiin. Pattersonin ylävartalovamma leikataan pelaajan omasta toivomuksesta USA:ssa, jonne mies on jo palannut. Koska edessä on pitkä toipumisjakso, niin seura ei käyttänyt optiota. Carterin kausi päättyi alavartalovammaan, joka on jo leikattu. Carterin kuntoutus on päässyt Kauhajoella vauhtiin, mutta mies lähtee vierailulle kotimaahansa, kun kuntoutus sen sallii. Karhubasket neuvottelee parhaillaan Carterin sopimusta uudelleen, koska toipuminen vie pitkän aikaa ja oletettavasti sentteri on pelikuntoinen vasta marras- tai joulukuussa.

Karhubasket jatkaa jo käynnissä olevia pelaajaneuvotteluja ja toivomuksena on, että lisää tiedotettavaa saadaan lähiaikoina.