UUTISET

12.05.2023

KARHUBASKETIN KIRI EI RIITTÄNYT – MESTARUUS KATKOLLA GULLSEILLE LAUANTAINA IKH AREENASSA

Severi Kaukiainen johdatti Karhubasketin kiriin (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Torstaina Helsinki Seagulls ja puolustava Suomen mestari Kauhajoen Karhubasket iskivät yhteen neljännessä Korisliigan finaalissa. Täpötäysi Kisahalli sai todistaa tasaista ottelua, jossa molemmilla oli omat etsikkoaikansa.

Eero Innamaa (9) iski ottelun neljä ensimmäistä pistettä ja oranssipaidat johtivat parin minuutin jälkeen 0-4. Isännät nousivat peliin mukaan, mutta Lee Skinnerin (11/6/1) johdolla Karhubasket piti hallussaan avauskympin puolivälin jälkeen 9-14 johtoasemaa. Seagulls tuli pisteen etäisyydelle, kun pitkän uransa ensimmäistä mestaruuttaan metsästävä Timo Heinonen ((4/1/1) upotti kakkosen. Avausneljänneksen loppu meni vieraille 3-9, joten toiselle kympille lähdettiin lukemista 16-23.

Antti Kanervon (8/3/1) kolmonen, nopean takamiehen Lassi Nikkarisen (13/4 syöttöä) vaparit ja Rene Rougeaun (14/9/3) kakkonen tasoittivat lukemat hieman runsaassa minuutissa. Ote siirtyi hetkessä isännille. Gullsit ajoivat tuloksekkaasti korille ja Jeffrey Carrollin (13/2/2) johdolla upotettiin kovia heittoja. Cameron Jones (14/2/1) ja Henri Kantonen (9/9/6) pistivät hanttiin, mutta ero venähti jo 10 pisteen mittaiseksi, kun avauspuoliskoa oli pelaamatta runsaat kaksi minuuttia. Joona Hakamaa (5/1) ja Daniel Dolenc (12/4/3) leikkasivat puoliaikatilanteeksi 45-39.

Henri Kantonen pelasi 35 minuuttia (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Kolmannen neljänneksen alkupuoliskolla ero venähti 13 pisteeseen. Isännät saivat pisteensä helpolla, kun kauhajokisten oli taisteltava jokaisen pinnan eteen hurjasti. Kympin puolivälin jälkeen eroa oli 15 pistettä ja kauhajokisten kuoppa oli syvä. Severi Kaukiainen (14/3/1) herätti vieraat taisteluun ja Innamaan viisi perättäistä pistettä leikkasivat eron seitsemään pisteeseen. Robert Hallin (9/1) kakkosen jälkeen kymppi päätyi lukemiin 66-57.

Päätösneljänneksen alkuun Karhubasket sai kaivattuja onnistumisia kaukoheitoissa. Cameron Jones ja Henri Kantonen heiluttivat Kisahallin sukkaa, joten kahdessa ja puolessa minuutissa ero leikkaantui kahteen pisteeseen. Lukemissa 68-66 Jussi Laakso kutsui isännät aikalisälle. Daniel Dolenc pyörähteli pelin tasoihin. Jeffrey Crockett (5/5/1) poimi tärkeitä hyökkäyslevypalloja ja upotti kaksi kakkosta, vieden oranssipaidat 74-75 johtoon. Skinnerin kakkonen antoi vieraille kolmen pisteen etumatkan, kun peliaikaa oli jäljellä vajaat neljä minuuttia. Joukkueet keräsivät onnistumisia vuorotellen, joten viimeiselle minuutille lähdettiin lukemista 79-79.

Nikkarinen upotti tärkeät vaparit ja Okko Järvi (15/6/2) oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan, nostaen hyökkäyslevyrin jälkeen tilanteeksi 83-79. Tästä Karhubasket ei enää noussut, vaan Järvi viimeisteli loppulukemiksi 85-79 vapaaheittoviivalta.

Gulls nakutti kovia heittoja Jeffrey Carrollin johdolla (kuva:Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket voitti levypallot 31-37, mutta ratkaisuhetkillä pallot pomppivat vieraiden hyppysiin. 15 pisteen kuoppa kolmannella kympillä oli liian syvä, jotta voitto taisteluun olisi kunnolla päästy. Kiri takaisin johtopaikalle vei liikaa energiaa, joten ihan maaliviivalle asti ei jaksettu. Menetykset olivat jälleen isossa roolissa, sillä kauhajokisten 13 menetyksestä Seagulls rokotti 15 pistettä. Isännät menettivät pallon yhdeksän kertaa.

-Pelin ratkaisivat tänään Seagullsien hyökkäyslevypallot viimeisellä neljänneksellä, Janne Koskimies harmitteli pelin jälkeen. He taisivat saada niitä kuusi kappaletta. Emme löytäneet puolustukseen toisella kympillä tasaisuutta, kun meitä vastaan tehtiin 29 pistettä. Vähän sama tilanne, kun finaalisarjan kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Seagulls pystyi tekemään sellaisia koreja, mitä emme halua heille antaa. Hyvä nousu, mutta ratkaisuhetkillä kovempi ja kurinalaisempi joukkue voitti.

Finaalisarja on nyt lukemissa 1-3, kun mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa. Seagullseilla on ensimmäinen mahdollisuus ratkaista mestaruus lauantaina, kun joukkueet iskevät yhteen IKH Areenalla. Karhubasket lähtee venyttämään ottelusarjaa kuudenteen peliin, joka pelattaisiin tiistaina 16. toukokuuta Kisahallissa.

Liput lauantain finaaliin ovat myynnissä osoitteessa Lippu.fi.