UUTISET

22.04.2023

KARHUBASKET VOITTOON SALOHALLISSA – FINAALIPAIKKA VOITON PÄÄSSÄ

Joona Hakamaa ja oranssiasuiset fanit tuulettivat kauhajokisten kolmatta välierävoittoa (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Edellisen välierän kotona IKH Areenalla hävinnyt Karhubasket palasi lauantaina Salossa pelinsä kulmakiviin. Aktiivinen puolustus, joukkuepelaaminen ja hyökkäyslevypallot. Kotona näissä ei onnistuttu, mutta lauantaina tekeminen näytti taas paremmalta.

Aikaisemmin päivällä Karhubasket tiedotti, että Dikembe Dixsonin sopimus oli purettu kesken välieräsarjan. Miten tämä päätös todella vaikutti pelikentällä tai sen ulkopuolella, on vaikeasti mitattava asia, mutta päävalmentaja Janne Koskimiehen johdolla tehty päätös, ei joukkueilmeen kautta tutkittuna vaikuttanut ollenkaan huonolta. Ja tilalle kokoonpanoon astunut Manny Patterson pelasi huikean pelin.

Patterson (19/5/1 torjunta) oli tarvittava herättelijä ottelun alussa, kun oranssipaidat jälleen takkuilivat heittopelinsä kanssa. Edellisessä ottelussa Vilpas rokotti kauhajokisia luokattomasta heittopelistä, mutta nyt Karhubasket rynnisti hyökkäyspään kakkospalloihin Lee Skinnerin (4/8/1 torjunta) johdolla. Avauskympillä niitä haettiin peräti 12 kappaletta ja niiden ansiosta kauhajokiset pysyivät Vilppaan peesissä, kun avausneljännes päättyi lukemiin 16-15.

Daniel Dolenc ja Manny Patterson pelasivat hienosti (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Toisen kympin alkupuolella peli pysyi tasaisena, mutta sitten kauhajokiset keräsivät perättäisiä onnistumisia molemmin kenttäpäädyissä. Severi Kaukiainen (14/3/2) antoi vieraiden nykäisylle alkutahdit ja Jeffrey Crockett (14/8/2) jatkoi onnistuneiden suoritusten putkea. Karhubasket sai kokoonpanovaihdoksen myötä enemmän peliaikaa Eero Innamaalle (2/1 syöttö) ja Joona Hakamaalle (8/1 syöttö), jotka kiittivät vastuusta. Oranssipaidat veivät avauspuoliajan viimeiset viisi minuuttia 3-17 ja olivat pääsemässä jo 14 pisteen etumatkalla tauolle, mutta Perttu Blomgren (10/3/2) kavensi taukotilanteeksi 35-47.

Kapteeni Cameron Jones (20/5/2) kasvatti vieraiden etumatkan 18 pisteeseen. Karhubasketin faniryhmän vellikellojen kilinä sekä rumpujen pauke alkoivat pelitapahtumien kanssa vaikuttamaan jo joidenkin kotiyleisössä päivystäneiden lajiniilojen psyykkeeseen. Blomgren tarjosi mielipahaan parasta lääkettä, tuomalla kotijoukkueen 12 pisteen etäisyydelle, mutta siihen salolaisten ilonaiheet jäivätkin, Riku Laineen (9/1) tekemiä valonpilkahduksia lukuunottamatta.

Daniel Dolenc (10/6/4) nosteli pehmeitä kakkosia korilevyn kautta kuppiin ja Karhubasket kasvatti päätösneljänneksellä eron jo 31 pisteeseen. Päätöskymppi kirjattiin oranssipaidoille 8-23 ja koko ottelu lukemin 69-97, joten kauhajokiset johtavat välieräsarjaa nyt 3-1. Finaalipaikkaan tarvitaan neljä voittoa ja siihen tarjoutuu mahdollisuus tulevana tiistaina, kun joukkueet iskevät yhteen ensi tiistaina IKH Areenassa.

Severi Kaukiainen (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket voitti levypallot 25-47 ja haki 16 hyökkäyslevypalloa. Vilpas sai koko ottelussa 18 puolustuslevypalloa. Karhubasket jakoi ottelussa mukavat 19 syöttöä ja menetti pallon vain kahdeksan kertaa. Kauhajokiset upottivat kakkoset peräti 72 prosentin tarkkuudella, tehden 52 pistettä korin läheisyydestä. Oranssipaidat olivat tällä kertaa tarkempia kolmosissa, mutta onnistumisprosentti jäi silti alle 30 prosentin. Karhubasket upotti kolmoset 29 ja Vilpas 23 prosentin tarkkuudella.

-Teimme peliin kokoonpanomuutoksen ja kun saimme tietää, että Ira Lee on poissa, niin halusimme laittaa Feazelliin painetta ja pitää hänet liikkeessä, Janne Koskimies taustoittaa pelisuunnitelmaa. Meillä oli kuitenkin kolme miestä, jotka pystyvät pelaamaan vitospaikalla. Viimeisellä neljänneksellä vastustajasta näki, että paras terävyys oli hyökkäyspäässä poissa. Vilppaan materiaalin laajuus isossa päässä ei varsinkaan tällä hetkellä ole yhtä hyvä kuin meillä, joten sieltä pitää hakea etua. Kaukoheittopelissä olisi parannettavaa, mutta tälläkin heittopelillä voitamme ja hyvä niin. Puolustuspelikään ei ollut mikään superhyvä, sillä Vilpas heitti huonosti. Muutos kokoonpanossa muuttaa vähän meidän rotaatiota. Se avaa enemmän vastuuta triolle Hakamaa, Innamaa ja Marttinen, ja tuntui että meillä oli parempi rytmi pelissä. Pelasimme hyvällä itseluottamuksella ja onnistuimme pitämään vaihdot aika lyhyinä. Manny Pattersonilta hyvä peli. Hän on välillä istunut vaihdossa, mutta meidän kokeneemmat pelaajat sanoivat, että Manny kentälle, koska tiedämme, mitä häneltä saamme.

Karhubasket lähtee hakemaan neljättä ja viimeistä voittoa tiistaina kotona IKH Areenassa. Liput ovat myynnissä ennakkoon osoitteessa Lippu.fi. IKH Areenan ovet avautuvat tiistaina kello 16.30 ja samalla käynnistyy lipunmyynti.