UUTISET

16.05.2023

SEAGULLS ON SUOMEN MESTARI – KARHUBASKETILLE HOPEAA

Severi Kaukiainen oli kauhajokisten paras kuudennessa finaalissa (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Isoot onnittelut Helsinki Seagulls! Seagulls on uusi Suomen mestari ja pantteripatsasta nostellaan Helsingissä 25 vuoden tauon jälkeen. Edellinen pääkaupungin Suomen mestari oli ToPo vuonna 1998.

Paremmasta joukkueesta ei ollut epäilystä. Seagulls haki ensimmäisessä finaalissa 54-70 vierasvoiton IKH Areenasta. Sen jälkeen kolme kotivoittoa toivat mestaruuden otteluvoitoin 4-2. Isoimmat onnittelut lähtevät Timo Heinoselle, joka voitti ensimmäisen Suomen mestaruutensa 24 kauden päätteeksi. Korisliigassa Heinonen on nyt pelannut 975 pääsarjaottelua, joiden päätteeksi hänen kaulaansa ripustettiin kultainen mitali. Toinen pelaaja, joka on tavoitellut mestaruutta kauan, on Äänekosken Huiman kasvatti Antti Kanervo. Kausilla 2014-2015 ja 2015-2016 Kauhajoella pelannut Kanervo on pelannut 541 pääsarjaottelua, ennen ensimmäistä mestaruutta.

Onnittelut myös valmentaja Jussi Laaksolle, joka palautti mestaruuden pääkaupunkiin pitkän tauon jälkeen. Hän on kasannut valmennusryhmänsä kanssa maan parhaan joukkueen, joka dominoi finaaleja. Hattu päästä myös finaalien arvokkaimpana pelaajana palkitulle Rene Rougeaulle; neljä kautta Korisliigassa ja neljä mestaruutta. Rene on voittaja, ei kahta sanaa. Myös Okko Järvi oli isossa roolissa, unohtamatta muita joukkueen pelaajia, mutta erityisesti harmituksen keskellä voi iloita näiden ”omien miesten” puolesta.

Ratkaisevan kuudes finaali oli käytännössä pelattu ensimmäisen kympin jälkeen. Latautunut Seagulls toteutti omaa hyökkäyspeliin pilkuntarkasti ja puolustus oli sementtinen, eikä kauhajokiselle jätetty mitään mahdollisuuksia. Avausneljänneksen jälkeen lukemat olivat 28-12, eikä lokkien meno hidastunut toisella kympillä. Puoliajalla lukemat olivat 48-26, eikä oranssipaidoille ollut tarjolla kuin hopeaa, vaikka viimeisellä kympillä nähtiin pientä terävöitymistä.

Maan parhaan faniryhmän, joka on reissannut joukkueen mukana ympäri Suomen ja Euroopan, tukema Karhubasket ei päässyt missään vaiheessa uhkaamaan Seagullsien voittoa, joten loppunumerot kirjattiin luvuin 91-66.

Hopeaan päättynyt kausi oli Karhubasketilta hieno, joskin se oli tavoitteisiin nähden myös iso pettymys, kuten valmentaja Janne Koskimies lehdistöhaastattelussa pelin jälkeen totesi antaen kuitenkin Helsinki Seagullsille sen ansaitsemat kiitokset niin joukkueen, valmennuksen kuin taustaorganisaation tekemisen osalta. Koskimies kehui vastustajaa siitä, miten he olivat pelikirjallaan osanneet ottaa pois kaikki karhulaisten aseet. Peliasetelma oli niin ikään kääntynyt päin vastoin viime kevään kohtaamisista. Koskimies kehui sitä, miten Laakso oli koonnut hienon joukkueen, jolle voitto tässä finaalisarjassa kuului. Europelit veivät voimia, mutta kauhajokiset raivasivat tiensä FIBA Europe Cupissa neljän parhaan joukkoon, mistä coach Koskimies käytti ilmaisua ”eräänlainen tuhkimotarina”. Koskimies antoi lehdistötilaisuudessa vuolaat kiitoksen myös kotijoukkueen faneille ja kävipä hän vielä erikseen kiittämässä faneja fanibussissakin. Simeon Carterin loukkaantuminen oli iso kolaus, mutta hänen mukana olonsa ei varmaan olisi finaalisarjan lopputulosta muuttanut, niin hyvä Seagulls oli.

Päivien saatossa hopea kirkastuu ja myös SM-hopea on juhlimisen arvoinen saavutus tämän kuitenkin monin tavoin suomalaisiin historiankirjoihin jääneen kauden päätteeksi. Onnea Karhubasket ja isosti onnea Helsinki Seagulls! Teillä siellä juhlat ovat varmasti käynnissä ja jatkuvat vielä pitkään – olette sen ansainneet.

Ensi kaudella pantteri jälleen kotiin?

Jeffrey Crockett teki viimeisessä finaalissa 16 pistettä ja poimi yhdeksän levypalloa (kuva: Janne Yli-Korhoen)