UUTISET

09.05.2023

KARHUBASKET KAVENSI FINAALISARJAA IKH AREENASSA

(kuva: Janne Yli-Korhonen)

Kahdessa ensimmäisessä finaalissa hävinnyt Karhubasket oli pakkovoiton edessä maanantaina, kun Helsinki Seagulls saapui IKH Areenaan hakemaan jo kolmatta kiinnitystä mestaruuteen. Oranssipaidat olivatkin kuin eri joukkue ja finaalisarjan avausvoitto tuli ennätysyleisön (2131) edessä pistein 96-72 (49-35).

Lee Skinner (14/11/1) teki Karhubasketin viisi ensimmäistä pistettä. Kapteeni Cameron Jones (9/3/5) upotti kolmosen, joten isännät johtivat kolmen pelatun minuutin jälkeen 8-3. Jeffrey Carroll (9/4/1) kavensi kolmosella, mutta Severi Kaukiaisen (21/3/4) onnistunut kolmosen ja Jonesin tuloksekas ajo kasvattivat kotijoukkueen etumatkan seitsemään pisteeseen. Lukemissa 13-6 Jussi Laakso kutsui Gullsit aikalisälle. Vieraat tulivat vielä neljän pisteen etäisyydelle, mutta Jeffrey Crockettin (14/8/2) ja Daniel Dolencin (17/3/1 torjunta) johdolla oranssipaidat pitivät johtopaikkaa lukemissa 23-15, kun ensimmäinen kymppi päättyi.

Lee Skinner poimi 11 levypalloa ja niistä viisi hyökkäyspäässä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket piti yllä etumatkaa toisen neljänneksen alussa Kaukiaisen johdolla. Rene Rougeau (10/1/1/3 torjuntaa) oli väkisin punnertamassa vieraita mukaan, mutta Henri Kantonen (14/1/3) teki viisi perättäistä pistettä, joten parin minuutin jälkeen lukemat olivat 35-23. Gulls oli hiipimässä iskuetäisyydelle, kun puoliaika lähestyi, mutta Kaukiaisen kolmonen ja vapari, sekä Crockettin and1 suoritus päättivät avauspuolikkaan lukemiin 49-35.

Runsaassa minuutissa Crockett ja Dolenc kasvattivat kauhajokisten etumatkan 20 pisteeseen (55-35) ja Jussi Laakso pyysi aikalisää. Se ei voimasuhteita kääntänyt, vaan pian isännät kiskaisivat parin minuutin jakson peräti 16-0. Lukemat heilahtivat tilanteesta 58-39, numeroihin 74-39 ja peli oli taputeltu. Gulls ei toki luovuttanut, mutta paras terä taistelusta kirposi ja viimeiset 16 minuuttia vain pelailtiin. Loppulukemat IKH Areenassa olivat 96-72.

Severi Kaukiainen johdatti oranssipaidat finaalisarjan avausvoittoon (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Jos kahdessa aikaisemmassa finaalissa Gullsien avausviisikko oli ollut 18 ja 15 pinnaa kauhajokisten avausta parempi, niin nyt kauhajokisten viisikko vei pisteen 54-41. Taisteluilme tarttui koko joukkueeseen ja hyökkäyspelaaminen oli iloita. Kauhajokiset onnistuivat kakkosissa 54 ja kolmosissa 42 prosentin tarkkuudella. Levypallot menivät kotijoukkueelle 44-31 ja menetyksiä tuli vain kahdeksan kappaletta.

-Muutimme otteluun vähän rotaatiota ja tasapaino säilyi, joten meillä oli kentällä parempia viisikoita, Janne Koskimies taustoitti voittoa. Menimme vähän pienemmällä viisikolla, joten Gullsien puolustajat joutuivat reagoimaan. Ja kun vertailee meidän isojen pelaajien pisteitä vastustajan isoihin, niin tilanne kääntyi ympäri. Myös meidän kaukoheitot upposivat tänään, vaikka ne ovat olleet hukassa. Kolmannella kympillä saimme hyvän putken päälle ja peli ratkesi siihen. Kolmen pelin jälkeen meillä on vasta yksi voitto, mikä ei ole meille hyvä tilanne, mutta tästä on helpompi lähteä Helsinkiin ja meillä meidän pitää siellä voittaa.

Finaalisarjassa ei ole kuin isoja pelejä. Seuraava ottelu pelataan Kisahallissa torstaina ja kauhajokiset lähtevät hakemaan avausottelussa menetettyä kotietua takaisin. Helppoa se ei tule olemaan, sillä Gulls on viimeksi hävinnyt kotiluolassaan lokakuun 18. päivä, kun kauden toistaiseksi ainokaisen vierasvoiton Kisikseltä haki Lapuan Kobrat.

IKH Areenassa pelataan seuraava finaaliottelu lauantaina 13. toukokuuta kello 17. Liput tulevat ennakkomyyntiin osoitteeseen Lippu.fi pian, joten olkaa valmiina, että oma paikka areenalle varmistuu.

Daniel Dolenc hallitsi korinalustaa (kuva: Janne Yli-Korhonen)