UUTISET

20.03.2023

KARHUBASKETILLE TAPPIO SALOSTA

(kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket käväisi lauantaina Salossa ylemmän loppusarjan viimeisessä vierasottelussa. Kauhajokisilla oli kokoonpanossa poissaoloja, eikä ottelun lopputuloksella ollut merkitystä viimeiselle kierrokselle. Vilpas käytti nämä lähtökohdat hyväkseen ja otti voiton lukemin 93-77 (49-40).

Kauhajokiset pitivät johtopaikkaa ensimmäisillä minuuteilla. Mikko Koiviston (6/3/3) kolmonen tasoitti lukemiksi 11-11 neljän minuutin kohdalla. Pari minuuttia mentiin tasatahtiin, mutta kun Riku Laine (7/1/1) vei isännät johtoon, ei Vilpas enää luovuttanut johtopaikkaa pois. Avauskymppi päättyi lukemiin 25-19.

Dikembe Dixson (9/4/2) ja Cameron Jones (17/3/3) pitivät kauhajokisia iskuetäisyydellä toisen neljänneksen alussa. Roope Ahonen (9/3/5) ja sentteri Ira Lee (17/4/2 torjuntaa) askartelivat salolaisille yhdeksän pisteen etumatkan, kun Leen donkki pyöräytti Salohallin tulostaululle lukemat 38-29. Severi Kaukiainen (13/4 syöttöä) ja Manny Patterson (6/2) toivat vieraat vielä seitsemän pisteen päähän, mutta Remy Abell (19/4/2) kasvatti sen 12 pisteeseen. Jeffrey Crockettin (15/11) kolmonen lähetti joukkueet puoliajalle tilanteessa 49-40.

Kolmannen neljänneksen puolivälin jälkeen eroa oli 15 pistettä. Miikka Marttisen (3/1) sekä Teemu Suokkaan (5/2 syöttöä) perättäiset kolmoset leikkasivat eroa ja Crockettin kakkosen jälkeen tilanne oli 68-59. Kympin päättyessä eroa oli tuo yhdeksän pistettä, kun lukemat olivat 70-61.

Päätösneljänneksen alkupuolella Joona Hakamaan (4/2) kakkosen leikkasi eron viiteen, mutta Abell vastasi kahdella onnistuneella kolmosella, joten Vilpas kasvatti etumatkansa yhdeksään pisteeseen. Kolmisen minuuttia ennen päätössummeria salolaiset olivat 12 pisteen etumatkalla, Keyshawn Feazellin (13/4) korinalusoperoinnin jälkeen. Kaukiainen yritti pitää Karhubaskettia mukana, mutta Quentin Goodinin (14/4/6) kolmonen teki loppulukemiksi 93-77.

Daniel Dolenc teki Salossa 5 pistettä, poimi 9 levyriä ja torjui kaksi heittoa (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Vilpas upotti kakkoset 66 ja kolmoset 47 prosentin tarkkuudella. Salolaiset rokottivat vieraita 15 menetyksestä 26 pisteellä ja kun kauhajokisten kolmoset osuivat vain 22 prosentilla (6/27), niin Vilppaan voitto oli ansaittu. Karhubasket voitti levypallot 31-33, eikä antanut Vilppaalle kuin neljä hyökkäyspään kakkospalloa, mutta se oli laiha lohtu.

-Vilpas pelasi ensimmäisellä puoliajalla hyökkäyspäässä erittäin hyvin, emmekä tehneet yhtään mitään, millä olisimme koittaneet heitä häiritä, Janne Koskimies harmitteli pelin jälkeen. Kotijoukkue heitti kakkoset yli 80 prosentilla ja he pääsivät koko ajan palloskriinitilanteista hyviin heittopaikkoihin. Meiltä puuttui kokoaan pelimme perusasiat, pallon paine ja aktiivisuus. Ensimmäinen puoliaika oli pettymys. Meiltä puuttui kokoonpanosta pelaajia, emmekä saaneet täyttä miehitystä kentälle. Vilpas oli hyvä ja eroa olisi voinut enemmänkin tauolla. Pyrimme lisään joukkueeseen atleettisuutta ja kaukoheittovoimaa. Vaikka heitimme tänään kolmoset 22 prosentilla, niin joukkue on heittovoimainen. Haluamme korille ajotilanteissa mielummin syöttää ulos heittopaikkaan, kuin pakottaa ratkaisua. Tänäänkin pelaajat halusivat parantaa toiselle puoliajalle, kun faneja oli saapunut tänäänkin Salohalliin.

Vilpas oli jo ennen lauantain ottelua varmistanut kotiedun pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle. Keskiviikon päätöskierroksella salolaiset matkaavat Joensuuhun ja lauantain voiton myötä, heille riittää kolmospaikkaan kahdeksan pisteen tappiokin.

Kauhajoella IKH Areenassa nähdään keskiviikkona taistelu ylemmän loppusarjan voitosta, kun Helsinki Seagulls saapuu päätöskierroksen kamppailuun. Ottelun voittaja nappaa loppusarjan ykköspaikan ja varmistaa kotiedun kaikkiin kevään pudotuspelisarjoihin. Panosta siis riittää. Lippukauppa käy kuumana osoitteessa Lippu.fi, joten nyt kannattaa nopeasti varmistaa itselleen paikka kauden toistaiseksi tärkeimpään otteluun.