UUTISET

29.03.2023

KARHUBASKET HÄVISI FIBA EUROPE CUPIN VÄLIERÄAVAUKSEN PUOLASSA

(kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket aloitti keskiviikkona FIBA Europe Cupin välierät Puolassa. Isäntäjoukkue Anwil Wloclawek oli matkassa hyvällä aktiivisuudella hyökkäyslevypalloissa ja käytti hyväkseen vieraiden vaihtavaa puolustusta, luoden etua korin läheisyyteen tai vapaita heittopaikkoja kaarelle. Anwil johti puoliajalla 43-37, mutta vei kolmannen neljänneksen 27-13 ja eteni lopulta 90-71 voittoon.

Välierien toinen osaottelu pelataan ensi keskiviikkona eli 5. päivä huhtikuuta IKH Areenalla. Puolalaiset pääsevät toiseen osaotteluun 19 pisteen etumatkalta, joten kauhajokisten on voitettava ottelu vähintään 20 pisteellä, jotta finaalipaikka irtoaa. Jos ensi keskiviikon kamppailu päättyy Karhubasketin voittoon 19 pisteellä, edessä on viiden minuutin jatkoaika. Liput ensi keskiviikon FIBA Europe Cupin toiseen osaotteluun ovat myynnissä osoitteessa Lippu.fi.

Anwil meni runsaassa kahdessa minuutissa 7-0 johtoon Phillip Greenin (16) koreilla. Jeffrey Crockett (14(8/3) aloitti oranssipaitojen pisteiden teon upottamalla kolmosen ja heti perään kakkosen. Sitten isännät nykäisivät 9-0 jaksolla lukemiksi 16-5. Henri Kantonen (8/6/1) ja Joona Hakamaa (2/1 syöttö) herättelivät vieraiden kiriä, joten 10 pisteen takamatka leikkaantui viiteen pisteeseen. Manny Patterson (6/5) upotti kakkosen, mikä muokkasi tilanteeksi 22-17. Lopulta avauskymppi päättyi lukemiin 24-17.

Phillip Greene sai kohtuullisia heittopaikkoja ja löi Anwilin ensitahdit pelille (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Lee Skinnerin (7/3) kakkonen aloitti toisen neljänneksen. Hetkeä myöhemmin Kantosen kolmonen leikkasi eron kahteen pisteeseen ja oranssipaitojen fanit virittelivät äänijänteitään ääriasentoon niin peliareenassa kuin kotikatsomoissa. Nopeasti isännät repivät taas eroa, kun ensin Greene ja sitten Kamil Laczynski (3/1/4) upottivat kolmoset. Kympin puolivälissä kauhajokiset tulivat vielä kolmen pisteen etäisyydelle Severi Kaukiaisen (13/3/4) kolmosella. Vain pari minuuttia myöhemmin eroa oli taasen 10 pistettä, mutta Karhubasket leikkasi tilanteeksi 43-37, kun joukkueet poistuivat puoliajalle.

Kuuden pisteen tappioasemaa puoliajalla voitiin pitää torjuntavoittona. Anwil oli upottanut kolmoset 41,7 prosentilla ja johti levypalloissa 21-16. Menetysherkkä Karhubasket oli hassannut kahdeksan palloa, mutta onneksi puolalaiset kadottivat pelivälineen seitsemän kertaa. Mutta tämä oli vain tyyntä myrskyn edellä.

Ottelun hahmo Michal Nowakowski oli isosti esille ratkaisevalla kolmannella kympillä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Kauhajokiset eivät saaneet kolmannella kympillä millään levypalloja omalla korillaan. Anwil pyöritti ja pyöritti omaa peliään ja lopulta Michal Nowakowski (16/2/2) tai joku muu nosti pallon lähietäisyydeltä koriin. Karhubasket juuttui lähes neljäksi minuutiksi 41 pisteeseen, joten Anwil kasvatti etumatkansa jo 16 pisteeseen. Daniel Dolencin (5/2) viisi pistettä antoivat vieraille toivonkipinää, mutta Victor Sandersin (19/3/3) kaksi perättäistä kolmosta ja jälkimmäisen jälkeen upotettu bonusvapari tekivät lukemiksi 66-46, kun kymppiä oli jäljellä alle kaksi minuuttia. Lopulta ottelun ratkaissut kolmas neljännes kirjattiin isännille 27-13 ja päätösneljännekselle lähdettiin lukemista 70-50.

Ottelun voittaja oli jo selvillä, mutta kauhajokiset lähtivät kaventamaan lukemia, jotta takamatka toiseen osaotteluun ei olisi liian pitkä. Cameron Jones (16/2/3) upottikin nopeasti viisi pistettä, mutta kun puolalaiset saivat nostaa aivan vapaita koreja, niin Janne Koskimies kutsui joukkueensa aikalisälle. Severi Kaukiaisen johdolla ero saatiin leikattua 12 pisteeseen, mutta Karhubasket jämähti kuudeksi minuutiksi 65 pisteeseen, joten Anwil kasvatti etumatkansa taas 20 pisteeseen. Viimeisellä minuutilla Luke Petrasek (7/3/2) upotti kolmosen, joten tilanne oli 90-67, mutta kauhajokiset onnistuvat leikkaamaan eron 19 pinnaan, joten toiseen osaotteluun lähdetään lukemista 90-71.

Severi Kaukiainen oli rakentamassa kauhajokisten kiriä, mutta se jäi vajaaksi (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Anwil heitti kakkoset 50 ja kolmoset 46,2 prosentin tarkkuudella. Iso osa isäntein kaukoheitoista tuli vapaista paikoista, kun kauhajokisten puolustus pakotettiin liikkumaan. Puolalaiset voittivat levypallot 43-34 ja hakivat 15 hyökkäyslevyriä, joista he tekivät 17 pistettä. Karhubasketin osumatarkkuus kolmosissa jäi 29 prosenttiin, eikä kakkosissakaan onnistuttu kuin 47,1 prosenttisesti. 13 menetystä oli yllättävän vähän, kun pelin jälkeen tilastoja lukaisi, joten siihen voi olla suht tyytyväinen, mutta Anwil kuitenkin rokotti niistä 18 pisteellä.

Karhubasket palaa Puolasta torstaina ja matkustaa lauantaina Tampereelle, jossa pelataan lauantaina Korisliigan puolivälieräsarjan toinen ottelu Pyrintöä vastaan. Puolassa kauhajokisia oli kannustamassa omiaan noin 50 henkilö ja Tampereelle lauantaina on lähdössä kaksi bussia.

Ensi keskiviikkona FIBA Europe Cupin välierän toinen osaottelu IKH Areenalla kello 18.30. Liput ovat myynnissä ennakkoon osoitteessa Lippu.fi.