UUTISET

11.03.2023

OTTELUENNAKKO: KARHUBASKET – KTP

Lauantaina IKH Areenassa Karhubasket kohtaa KTP:n kello 19 alkavassa Korisliigan ylemmän loppusarjan ottelussa. Matkaa pudotuspeleihin on kolme ottelua, mutta sarjataulukon tasaisuuden takia, kaikki sarjasijoitukset ovat vielä auki. Karhubasket ja Seagulls ratkovat loppusarjan kärkipaikan kahdestaan. Kaikki on pedattu niin, että viimeisellä kierroksella 22. maaliskuuta, joukkueet kohtaavat IKH Areenassa ja silloin ratkaistaan sarjan kärkipaikka sekä kotietu pudotuspelien päätyyn saakka.

KTP taistelee kärkikaksikon takana sijoituksista kolme-kuusi yhdessä Vilppaan, Katajan ja Kouvojen kanssa. Kataja hävisi perjantaina Gullsien vieraana ja Vilpas voitti kotonaan Kouvot, joten nelospaikkaa oli kotkalaisille tarjolla lauantaina. On hyvin mahdollista, että kaksi tai useampi näistä neljästä joukkueesta on tasapisteissä sarjan päättyessä, jolloin keskinäiset kohtaamiset runkosarjassa sekä loppusarjassa nousevat ratkaisevaan osaan. Runkosarjan kolmonen kohtaa pudotuspeleissä kuudenneksi jäävän joukkueen ja nelonen sekä vitonen iskevät yhteen omassa puolivälieräsarjassa. Kolmonen ja nelonen saavat kotiedun pudotuspeleihin, joten kaikissa otteluissa on iso panos.

Karhubasket – KTP ottelu alkaa IKH Areenassa lauantaina kello 19. Liput ovat myynnissä osoitteessa Lippu.fi ja R-Kioskeissa kautta maan. IKH Areenan ovet aukeavat lauantaina kello 17 ja samalla käynnistyy lipunmyynti. Areenalta voi myös ostaa lippuja ensi keskiviikon FIBA Europe Cupin puolivälieräsarjan toiseen osaotteluun. Keskiviikon ottelu alkaa kello 18.30. Kauhajokiset hakivat keskiviikkona Portosta voiton lukemin 80-81, mutta jatkopaikka välieriin ratkaistaan kahden ottelun yhteistuloksella, joten joukkueet ovat vasta taistelun puolivälissä. Myös FIBA Europe Cupin toiseen puolivälieräotteluun voit ostaa lippuja osoitteesta Lippu.fi.

Lauantaina ennen Karhubasket – KTP ottelua IKH Areenassa on luvassa kello 17 alkaen pelailua ja ohjelmaa lapsille sekä nuorille. Kun kello 19 alkava ottelu on saatu pelattua, niin IKH Areenan ravintolassa on Pertsan tietovisaa ja fanitapaaminen, jossa on mahdollista tavata ja ottaa vaikka yhteiskuvia oman oranssipaitaisen pelaajan kanssa.

Karhubasket lähtee lauantain kamppailuun suosikkina, sillä se ei ole hävinnyt IKH Areenassa vielä yhtäkään Korisliigakamppailua. 14 kotipelistä on tullut 14 voittoa. Kauhajokisten kauden kaikki viisi tappiota ovat tulleet vieraissa. Gullseille on hävitty kaksi kertaa ja Kouvolasta, Espoosta ja Lapualta on lähdetty kotimatkalle ilman sarjapisteitä.

Viidestä viimeisestä ottelusta Karhubasket on voittanut neljä ja 10 edellisen kamppailun saldo Korisliigassa on kahdeksan voittoa – kaksi tappiota. Karhubasket ja KTP ovat kohdeaneet kaudella kolme kertaa. Lokakuun lopussa kauhajokiset voittivat kotona pistein 100-95. Tammikuun alussa oranssipaidat hakivat Kotkan Steveco areenalta voiton lukemin 89-111. Edellisen kohtaaminen Kotkassa oli trilleri. Peli siirtyi juuri ennen sen alkamista perjantailta lauantaille, kun korilevy oli rikki. Lopulta summerin soidessa peli päättyi Karhubasketin 87-88 voittoon. Kaikkiaan Karhubasket ja KTP ovat kohdanneet Korisliigassa 69 kertaa. Kauhajokiset ovat näistä kohtaamisista voittaneet 41 ottelua. Oranssipaidat pääsevät lauantain kamppailuun kolmen keskinäisten otteluiden voittoputkessa ja Karhubasket on voittanut viimeisitä 10 kohtaamisesta yhdeksän.

Ennakkokommentit päävalmentaja Janne Koskimies: – FIBA Europe Cupin pudotuspeliavaus Portossa oli keskiviikkona kauden intensiivisin peli. 14 tunnin paluumatkan jälkeen olimme kotona Kauhajoella vasta perjantaina aamuyöstä, joten lauantain otteluun valmistautuminen menee tällä kertaa 100 prosenttisesti palautumisen merkeissä. KTP on pelannut viimeksi viikko sitten eli ovat varmasti hyvin valmistautuneita ja tarvitsevat voittoja lopuista peleistä saavuttaakseen pudotuspelien kotiedun. Meidän kokoonpanomme tarkentuu vielä pelipäivänä.

Kokoonpano: Jones (GTD 75%), Kantonen, Dolenc, Suokas, Patterson (GTD 25%), Kaukiainen, Innamaa, Marttinen (GTD 25%), Hakamaa, Crockett (GTD 25%), Carter (GTD 75%), Skinner (GTD 75%), Dixson (GTD 75%).

KTP saapuu IKH Areenan nälkäisenä ja se haluaa taistella pudotuspelien kotiedusta. Kotkalaiset ovat voittaneet kaksi edellistä otteluaan. Noin viikko takaperin KTP voitti kotona Steveco Areenassa Vilppaan pistein 109-105 ja sitä edelsi 102-114 vierasvoitto Joensuusta. Aikaa Joensuun vieraspelistä on kulunut kolme viikkoa, joten pelitahti ei ole kotkalaisilla ollut hurja.

KTP on Vilppaan kanssa yläloppusarjan heikoimpia vierasjoukkueita. KTP on kaudella hakenut vain neljä vierasvoittoa. Joensuusta helmikuun puolivälissä haetun voiton lisäksi, sarjapisteet on otettu mukaan marraskuussa Espoosta ja lokakuussa kauden kahdesta ensimmäisestä vieraspelistä Kouvolasta sekä Uudestakaupungista.

Tilastollisesti joukkueet iskevät miltei saman verran pisteitä hyökkäyspäässä. KTP tekee 89,3 pinnaa ottelua kohden, kun oranssipaidat tekevät niitä 88,5 per ottelu. Toki vieraissa KTP on tehnyt pisteitä pikkuisen vähemmän eli 87,1 ottelua kohden. Eroa tulee puolustuspäästä. Karhubasket pitää vastustajat 76,4 pisteessä ja kotona IKH Areenalla lukema on vielä pienempi eli 68,7. Joukkueet ovat sarjan pallovarmimpia, sille menetyksiä tulee molemmille vain 11,6 ottelua kohden.

14 voittopelissä KTP on iskenyt 97,1 pistettä 57,1 prosentin kakkosilla ja 38,1 prosentin kolmosilla. Tappioita on siis 15 kappaletta, ja niissä pisteitä on tullut 82 ottelua kohden ja heittotarkkuudet ovat olleet huonompia. Kakkoset ovat osuneet 51,1 ja kolmoset 30,4 prosenttisesti.

KTP:n kokoonpano ja tilastot (pisteet/levyrit/syötöt):

#2 Brandon Sly, takamies, 180 cm. USA. (15,7/3/5,8)

#3 Brandon Tabb, laitahyökkääjä, 197 cm. USA. (17,9/3,9/1,8/1,9 riistoa)

#5 Joonas Timonen, takamies, 189 cm. (3,1/1,1)

#10 Vili Nyman, laitahyökkääjä, 198 cm. (11,2/4,4/1)

#17 Juho-Matti Henttonen, laitahyökkääjä, 202 cm. (4,7/3,2)

#20 Niko Mykrä, laitahyökkääjä, 189 cm. (0,3/0,4)

#21 Mubashar Ali, laitahyökkääjä, 213 cm. (9,1/5,8/0,8)

#22 Roydell Brown, laitahyökkääjä, 198 cm. USA. (14/7,7/1,5)

#23 Jordan Giles, laitahyökkääjä, 198 cm. USA. (11,9/5,8/2/1,3 riistoa)

#32 Topias Kuukkanen, takamies, 187 cm. (3,8/1/1)

#44 Joonas Lehtoranta, takamies, 194 cm. (6,2/1,6/1,9)

#50 Jasper Mussalo, takamies, 183 cm. (3/0,5)

KTP:n avainpelaajat ovat 197 senttinen laituri Brandon Tabb, joka KTP:n ja Karhubasketin ensimmäisessä kohtaamisessa mätti 36 pistettä, mutta jäi toisessa keskinäisessä vain kahdeksaan pisteeseen. Kolmannessa ottelussa Tabb askarteli 11 pistettä. Tabb ottaa peräti 7,6 kolmosta ottelua kohden ja upottaa ne 35,8 prosentin tarkkuudella.

Takamies Brandon Sly tuottaa vastustajille ongelmia nopeudellaan. Hän jakaa 5,8 syöttöä ottelua kohden, mutta osaa heittää myös kolmosia ja keskimatkan kakkosia. Nuo keskimatkan kakkoset ovat tänä päivä harvinaisuuksia ja niiden kauhajokisten puolustuksen pitää pystyä reagoimaan.

Vili Nyman, joka pelaa uransa parasta kautta, on valitettavasti sivussa lauantaina ottelusta. Sanoin KTP:ltä puuttuu sentteri Mubashar Ali. Ali mukana puuttuu pituutta ja levypallovoimaa, jota KTP tarvitsee. Mutta Nyman kookkaana, ulottuvana ja nopeana on todella tärkeä joukkueelleen. Nähtäväksi jää, kuinka kotkalaiset pärjäävät ilman häntä.

Ennakkokommentit päävalmentaja Roope Mäkelä: – Olen erittäin ylpeä sarjasijoituksestamme tällä hetkellä. Moni pelaaja on ottanut isoja kehitysloikkia kauden aikana henkilökohtaisella tasolla. Nyt pitää ottaa iso loikka joukkueena, mikäli meinaamme Euroopassa mellastavan Karhun kaataa. Alin ja Nymanin poissa ollessa olemme aika pieniä mutta levypalloissa pitää silti pärjätä.

Kokoonpano: Lehtoranta, Timonen, Sly, Tabb, Henttonen, Brown, Kuukkanen, Giles, Mussalo (GTD 25%), Mykrä (GTD 25%).

Karhubasket – KTP lauantaina kello 19 IKH Areenassa.