UUTISET

12.03.2023

KARHUBASKET KAATOI KTP:N IKH AREENASSA

Daniel Dolenc teki lauantaina 26 pistettä, mikä on miehen uusi Korisliigaennätys (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket palasi Korisliigan ylemmän loppusarjan kärkipaikalle lauantaina, kun se otti 102-65 (52-30) voiton KTP:stä 1433 katsojan edessä IKH Areenassa. Oranssipaidat ja Seagulls jatkoivat voittokulkuaan, joten loppusarjan huipennus Kauhajoella keskiviikkona 22. maaliskuuta ratkaisee sarjan voiton lopullisesti.

Karhubasketin valmennus oli antanut lepovuoron kapteeni Cameron Jonesille. Myös Manny Patterson huilasi ottelun ja poissaoloihin kuului myös alavartalovammasta kärsivä Miikka Marttinen. Lämmittelyn aikana Henri Kantonen kärsi huonovointisuudesta, joten hän ei ollut pelaavassa kokoonpanossa. KTP:ltä poissa olivat huikean kauden pelannut Vili Nyman ja sentteri Mubashar Ali.

Peli ehti vanheta IKH Areenassa vain 15 sekuntia, kun Simeon Carterin peli päättyi alavartalovammaan. Areena hiljeni ja kesti tovin, ennen kuin Carter saatiin kannettua pukuhuoneen puolelle, odottamaan ambulanssia. Carter vietti yön Seinäjoella sairaalla, josta pääsi pois sunnuntaina. Tarkemmat tutkimukset tehdään tiistaina, mutta todennäköisesti miehen kausi päättyi lauantaina.

Karhubasket kokosi itsensä järkytyksestä hyvin, vaikka KTP tekikin neljä ensimmäistä pistettä. Kolmen minuutin kohdalla tupla-tuplan tehnyt Jeffrey Crockett (14/12/4 riistoa) vei isännät johtoon ja ensiesiintymisensä kotiyleisön edessä tehnyt Dikembe Dixson (20/10/2 torjuntaa) muovasi kakkosella lukemiksi 10-6. Teemu Suokas (8/3/4) teki seuraavat viisi pistettä, joten tilanteessa 15-6 Roope Mäkelä kutsui joukkueensa aikalisälle. Brandon Sly (10/1/2) kavensi ja aivan avausneljänneksen lopussa Roydell Brownin (21/6) neljä pistettä kutisti oranssipaitojen johtoaseman pisteeseen. Dixsonin kakkonen päätti kympin lukemiin 22-19.

Dikembe Dixson esiintyi lauantaina ensimmäistä kertaa IKH Areenan yleisölle (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Daniel Dolencin(26/10)  johdolla isännät nykäisivät toisen neljänneksen alkuun 11-0 jakson, joka huipentui Eero Innamaan (5/3) kolmoseen ja jälleen oli KTP:n aikalisän vuoro. Se ei kotkalaisten kurssia kääntänyt, vaan neljän minuutin jälkeen tilanne oli 38-19, kun Severi Kaukiainen (10/2/5) upotti kolmosen. Lee Skinner (13/7/4), joka sijaisti Jonesia kapteenina, teki puoliaikalukemiksi 52-30.

Toisella puoliajalla Dolenc jatkoi tarkkaa heittopeliä ja ero kasvoi 30 pisteeseen. Ero käväisi 33 pisteessä, mutta kolmannen neljänneksen päättyessä tilanteeseen 78-47, kaikki tiesivät taistelun voitosta olevan ohi. Viimeisellä kympillä ei mullistavia asioita tapahtunut, joten kauhajokiset nappasivat kauden 25 voiton lukemin 102-65.

Lee Skinner upottamassa kakkosta (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket voitti levypallot murskaavasti 53-34 ja haki peräti 21 hyökkäyslevypalloa. Kauhajokiset upottivat kakkoset 63 prosentin tarkkuudella ja menettivät pallon 11 kertaa. KTP:lle menetyksiä tuli 15 kappaletta ja joukkueiden suuren piste-eron varmisti kotkalaisten huono heittopäivä kaaren takaa, kun kolmoset osuivat vain 11 prosentin tarkkuudella.

-Olen tyytyväinen joukkueen peliin, Janne Koskimies kertoi pelin jälkeen. Kantonen tuli huonovointiseksi lämmittelyssä ja jäi sitten pois. Simeonin kausi päättyi loukkaantumiseen, mikä oli shokeeraava tilanne. Hän oli tehnyt todella paljon töitä paluun eteen ja on halunnut auttaa joukkuetta. Kasasimme siitä itsemme, vaikka kolme avauksen pelaajaa puuttui, niin ratkaisijoita löytyi. Toki vastustajan huono heittopäivä auttoi meitä ja ero kasvoi isoksi.

Karhubasket siirtää fokuksen seuraavaksi FIBA Europe Cupin pudotuspeleihin. Keskiviikkona IKH Areenassa pelataan jälkimmäinen osa puolivälierästä portugalilaista FC Portoa vastaan. Oranssipaidat pääsevät toiseen osaotteluun pisteen etumatkalta, mutta mikään ei ole vielä varmaa, sillä kahden ottelun yhteistulos ratkaisee sen, kumpi joukkueista etenee FIBA Europe Cupin välieriin eli neljän parhaan joukkoon. Keskiviikon ottelu alkaa kello 18.30 ja liput ovat ennakkomyynnissä osoitteessa Lippu.fi ja R-Kioskeissa kautta maan.

Häjyt Pohjalaaset toivat väriä ja ääntä IKH Areenan lehtereille (kuva: Janne Yli-Korhonen)