UUTISET

21.03.2023

KARHUBASKET TEKI JATKOSOPIMUKSET ROUSKUN JA STEFANOVIN KANSSA

Risto-Matti Rousku jakamassa ohjeita (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Tulevana keskiviikkona Korisliigan ylemmän loppusarjan voitosta IKH Areenalla pelaava puolustava Suomen mestari Karhubasket on tehnyt yksivuotiset jatkosopimukset Risto-Matti Rouskun ja Raimo Stefanovin kanssa. Myös päävalmentaja Janne Koskimiehen sopimus kattaa tulevan 2023-2024 kauden.

Kotietu Korisliigan pudotuspeleihin on käden ulottuvilla ja sitä kauhajokiset lähtevät hakemaan keskiviikkona, kun ilman tappioita koko loppusarjan pelannut Helsinki Seagulls liitelee vieraaksi IKH Areenaan.

Karhubasket on onnistunut loistavasti Korisliigan lisäksi myös europeleissä. FIBA Europe Cupin alkulohkon oranssipaidat voittivat saldolla viisi voittoa ja yksi tappio. Meno jatkui samanlaisena myös Europe Cupin jatkolohkossa, sillä paikka pudotuspeleihin eli kahdeksan parhaan joukkoon varmistui myös viidellä voitolla ja yhdellä tappiolla.

Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Karhubasket voitti portugalilaisen FC Porton yhteispistein 156-145, kun kaksiosaisen ottelusarjan avauksessa vierasvoitto haettiin Portosta lukemin 80-81. Jatkopaikka varmistui kotiottelussa, kun yli 2000 katsojan edessä oranssipaidat voittivat Porton lukemin 75-65.

FIBA Europe Cupin välierissä Karhubasket kohtaa puolalaisen Anwil Wloclavekin. Kaksiosainen välieräsarja alkaa keskiviikkona 29. maaliskuuta Puolan Wloclawekissä ja jälkimmäinen osa pelataan IKH Areenassa keskiviikkona 5. huhtikuuta kello 18.20 alkaen. Finaalipaikka irtoaa kahden ottelun yhteistuloksella.

Risto-Matti Rousku oli Janne Koskimiehen työparina jo viime kaudella, kun kauhajokiset ottivat seurahistorian kolmannen Suomen mestaruuden. Jälki on ollut kovaa valmennuskaksikolla. Kahden kauden aikana oranssipaidat ovat pelanneet 63 runkosarja tai loppusarjaottelua ja voittaneet niistä 50. Viime kevään pudotuspeleissä ottelusta Karhubasket voitti 11 ottelua ja hävisi kaksi. Tämän kauden 15 europelistä kauhajokiset ovat voittaneet 12 ja hävinneet vain kolme ottelua.

-Oli helppo valinta jatkaa Kauhajoella, Risto-Matti Rousku kertoo. Seura haluaa jatkuvasti kehittyä ja mennä eteenpäin niin pelillisesti kuin organisaatiotasolla ja on hienoa, että he kokevat tärkeäksi asiaksi oman jatkoni myös osana tätä kehittymisprosessia. Olemme Jannen ja Raimon kanssa muodostuneet erittäin toimivaksi staffiksi ja on ilo päästä jatkamaan hommia molempien kanssa myös ensi kaudella.

Fysiikkapuolen erikoimies Raimo Stefanov liittyi joukkueeseen viime kaudella. Voi helposti todeta, että jälki on ollut hyvää, sillä suuresta pelimäärästä huolimatta pelaajat ovat olleet kunnossa. Tietysti kaikenlaista pientä kolhua ja kuhmua mahtuu mukaan, mutta niille tai flunssalle ei kukaan voi mitään. Kolmikko Koskimies-Rousku-Stefanov toimii eriomaisesti yhteen.

-Päätös jatkaa Kauhajoella oli helppo. Karhubasketissa asiat hoituvat juuri niin hyvin, kuin kansainvälisen tason ammattilaisorganisaatiossa pitääkin. Osaava, vaativa ja kunnianhimoinen valmennus, taitavat ja kehityshaluiset pelaajat, Suomen parhaat fasiliteetit ja korvaamattoman hienot fanit antavat vähintäänkin riittävän monta syytä pysyä Kauhajoella myös ensi kauden ajan, Stefanov toteaa.

Raimo Stefanov (kuva: Janne Yli-Korhonen