UUTISET

05.03.2023

KARHUBASKET JATKAA IKH AREENASSA ILMAN TAPPIOITA

Severi Kaukiaisen kaksi perättäistä kolmosta sinetöivät voiton oranssipaidoille (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Lauantaina IKH Areenassa nähtiin viikon toinen Karhubasketin ja Kataja Basketin kohtaaminen. Keskiviikkona Joensuussa kamppailu oli tasainen ja kauhajokiset nousivat reilulta takamatkalta voittoon toisella puoliajalla. Lauantaina oranssipaidat ottivat pelin komentoon ensimmäisellä puoliskolla.

Cameron Jonesille ei löynyt pysäyttäjää ottelun alussa (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Cameron Jones (17/2/1/4 riistoa) iski isäntien ensimmäiset seitsemän pistettä. Tuomas Hirvosen (3/3/3) kolmonen, Rahlir Hollis-Jeffersonin (9/9/2) donkki ja sentteri Galin Smithin (18/8) and1 suoritus antoivat Katajalle 7-8 johtoaseman kolmen ja puolen minuutin kohdalla. Sitten Karhubasket nykäisi 6-0 jakson Daniel Dolencin (8/4) johdolla. Vieraat pysyivät kyydissä, mutta minilomalta tositoimiin palannut Severi Kaukiainen (14/4/7) ja Simeon Carter (16/8/2 torjuntaa) olivat pääosissa, kun isännät päättivät avausneljänneksen lukemiin 25-15.

Karhubasket tiivisti puolustustaan toisella kympillä. Kataja ei tuntunut saavan hyökkäyspeliään rullaamaan millään ja jäivät neljänneksellä vain yhdeksään pisteeseen. Teemu Suokkaan (3/2) ja Jonesin kolmoset kasvattivat oranssipaitojen etumatkan 16 pisteeseen runsaassa minuutissa ja Katajan valmentaja Petri Virtanen pyysi aikalisää. Henri Kantonen (13/5/4) askarteli isännille viisi pistettä putkeen ja kympin puolivälin jälkeen eroa oli jo 20 pistettä (40-20). Kun puoliajalle siirryttiin lukemissa 44-24, niin vierailla oli tauolla miettimistä, kuinka peli saadaan rullaamaan.

Galin Smith pussitti 18 pistettä ja tuotti läpi pelin vaikeuksia isäntien puolustukselle (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Tauon jälkeen kentälle palasi Kataja, joka oli päättänyt taistella. Aktiivinen kokokentänprässi alkoi tuottaa tulosta ja Karhubasketin peli passivoitui. Vieraat hyökkäsivät kohti koria ja Amanze Egekeze (8/4/2) teki vahvoja ajoja. Joona Tuomalaan (3) kolmonen kavensi eron 10 pisteeseen ja Janne Koskimies komensi joukkueensa aikalisälle. Ero kävi kahdeksassa pisteessä, kun isännät eivät saaneet nopeaa Lamonte Turneria (13/2/4) kuriin. Simeon Carter pääsi pyörähtelemään koreja, joten Karhubasket pääsi viimeiselle neljännekselle 10 pisteen etumatkalla (58-48).

Sebastian Lindberg pelasi hyvän ottelun (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Galin Smith jatkoi vahvaa pelaamista korin läheisyydessä ja Sebastian Lindberg (7/1) kavensi lukemiksi 58-52. Jones ja Kantonen johdattivat kauhajokiset 7-0 jaksolla 13 pisteen etumatkalle. Sitten päätösneljänneksen puolivälissä Severi Kaukiaisen kaksi perättäistä kolmosta oli lopullinen niitti pelille. Isäntien etumatka kasvoi 17 pisteeseen ja vaikka Kataja taisteli, niin enää ei ollut paukkuja eron kuromiseen umpeen. – Peli kulminoitui ensimmäiselle puoliajalla, Katajan valmentaja Petri Virtanen harmitteli pelin jälkeen. Pystyimme keskiviikkona kotona vastaamaan Karhubasketin intensiteettiin läpi koko ottelun, ja nyt kuvittelimme, että se onnistuisi helpolla myös täällä IKH Areenassa. Kirimme kolmannella kympillä, mutta siihen meni niin paljon energiaa, ettei meillä ollut paukkuja loppuun saakka. Karhubasketin kauden 14 kotivoitto kirjattiin lukemin 79-64.

Molemmat joukkueet tuskailivat kaukoheittojensa kanssa. Onnistumisprosentit kolmosissa olivat identtisiä, sillä joukkueet saivat sisään vain viisi kolmosta 22 yrityksestä (22,7 %). Kataja menetti pallon 18 kertaa ja niistä isännät rokottivat 21 pisteellä. Kauhajokiset tekivät Simeon Carterin johdolla 52 pistettä korin läheisyydestä, 63,4 prosentin tarkkuudella. Oranssipaidat voittivat levyrit 41-36, mutta joensuulaiset hyödynsivät 10 hakemaansa hyökkäyslevyriä ja tekivät niistä 12 pistettä.

Simeon Carter (kuva: Janne Yli-Korhonen)

-​Puhuimme puoliajalla, että haluamme parantaa hyökkäyspään toteutusta, Karhubasketin valmentaja Risto-Matti Rousku jutteli pelin jälkeen. Tulimme tauolta aika huonolla toteutuksella ja Katajan kokokentänprässi passivoi meitä. Se vaikeutti meidän pääsyä omiin hyökkäyssetteihin. Katajan fyysisyys sai meidän vähän pois raiteiltaan. Keskiviikkona meitä odottaa Portugalissa hyvin heittävä joukkue, jonka pallonliikettä lähdemme hidastamaan omalla puolustuspelillä, Rousku kertoi tulevan keskiviikon vastustajasta.

Karhubasket jatkaa Korisliigan kärjessä. Seagulls on toisena vain voiton eli kaksi sarjapistettä perässä. Pelit sujuivat lauantaina suunnitelmien mukaan ja ylemmän loppusarjan viimeisellä kierroksella, 22. maaliskuuta IKH Areenassa pelattavassa ottelussa Karhubasket – Seagulls on todennäköisesti panoksena sarjan ykköspaikka, joka samalla toisi kotiedun kaikkiin kevään pudotuspelisarjoihin. Liput tuohon huipennukseen ovat ennakkomyynnissä osoitteessa Lippu.fi.

Ensi keskiviikkona Karhubasket kohtaa Portugalin Portossa FIBA Europe Cupin puolivälierän avausottelussa FC Porton. Välieräpaikka irtoaa kahden ottelun yhteistuloksella. Toinen osaottelu pelataan IKH Areenassa keskiviikkona 15. maaliskuuta kello 18.30 ja tuonkin ottelun liput ovat myynnissä osoitteessa Lippu.fi.

Kahden euro-ottelun välissä Karhubasket kohtaa kotona IKH Areenassa KTP:n. Lauantaina 11. maaliskuuta pelattava ottelu alkaa IKH Areenassa kello 19 ja liput saa ostettua Lippu.fistä tai R-kioskeilta kautta maan.