UUTISET

16.03.2023

KARHUBASKET FIBA EUROPE CUPIN VÄLIERIIN

Karhubasketin fanit pääsivät jälleen tuulettamaan voittoa europelissä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket selvitti tiensä FIBA Europe Cupin välieriin eli neljän parhaan joukkoon, voittamalla portugalilaisen FC Porton IKH Areenalla 2075 katsojan edessä lukemin 75-65 (42-28). Jatkopaikka selvisi kahden ottelun yhteistuloksella ja nämä pisteet olivat kauhajokisten eduksi 156-145, kun ensimmäinen ottelu Portossa päättyi pistein 80-81.

Karhubasket otti runsaassa minuutissa 7-2 johtopaikan, kun Daniel Dolenc (14/4/2 torjuntaa) ajoi tuloksekkaasti korille, kapteeni Cameron Jones (12/2/6) onnistui kolmosessa ja Jeffrey Crockett (5/16/3) paukautti donkin. Vieraiden illan pisteykkönen Brian Conklin ((22/7) nosti vieraat takaisin peliin. Parin kotijoukkueen menetyksen jälkeen Porto johti kolmen minuutin kohdalla 7-8. Avausneljänneksen puolivälissä portugalilaiset johtivat 11-15, kun Michael Finke (10/5) teki viisi pistettä putkeen. Daniel Dolencin ja Dikembe Dixsonin (18/5) perättäiset kolmoset siirsivät oranssipaidat johtoon, kun kymppiä oli jäljellä kaksi minuuttia. Dixson jatkoi isäntien pisteputkea vaparilla ja Lee Skinnerin (6/6) kolmonen päätti kympin 10-0 jaksolla lukemiin 24-19.

Porton #13 Marvin Clark (4/7/2) donkkaamassa palloa koriin (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasketin tiivis puolustus tuotti vieraille ongelmia, eikä heidän hyökkäyspeli löytänyt uomiaan. Toisen neljänneksen ensimmäisten viiden minuutin aikana Porto sai tehtyä vain yhden pisteen, joten Karhubasket karkasi 16 pisteen etumatkalle, lukemien ollessa 36-20. Henri Kantonen (12/4/3) oli sähäkällä pelipäällä, ja hänen kolmosensa päätti avauspuoliajan lukemiin 42-28. Pelin ratkaissut toinen neljännes kirjattiin isännille luvuin 18-9.

Karhubasket piti hallussaan läpi kolmannen kympin reilua 10 pisteen johtoasemaan. Porto käväisi tasan 10 pisteen päässä, mutta oranssipaidat kasvattivat sen takaisin 15 pisteeseen. Viimeiselle neljännekselle lähdetiin lukemista 60-48.

Daniel Dolenc jatkoi fantastisia otteluita europeleissä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Viimeisellä kympillä Porto ei päässyt uhkaamaan kotijoukkueen voittoa. Portossa Max Landis (3/2) oli tehnyt tarkalla heittopelillä 18 pistettä, mutta nyt IKH Areenalla miehelle ei annettu tuumaakaan ylimääräistä tilaa, joten Landis sai avauspisteensä vasta muutama minuutti ennen loppua. Portugalilaisten osumatarkkuus kolmosissa oli 22,2 prosenttia. Kun kakkosetkin osuivat ainoastaan 38,9 prosentilla, niin Karhubasketin voitto oli oikeutettu. Loppunumerot olivat 75-65.

Porto voitti levypallot 43-44 ja vieraat hakivat 13 hyökkäyslevypalloa. Kauhajokiset menettivät palloa 11 kertaa, mutta niistä Porto ei päässyt rokottamaan tarpeeksi pisteitä. Karhubasket upotti kakkoset 53,6 prosentin ja kolmoset 34,4 prosentin tarkkuudella. Vaparit olisi voitu laittaa tarkemmin koriin, sillä niissä osumatarkkuus oli vain 52,2 prosenttia (12/23).

-Saavutimme Portugalista kotikenttäedun mukaan tänne kotipeliin, Janne Koskimies aloitti pelin jälkeisen jutustelun. Onnistuimme tänään hyvin Porton kovimman pistemiehen Max Landisin puolustamisessa, mistä kertoo se, että hän teki ensimmäiset pisteensä viimeisen kahden minuutina aikana. Kokonaisuudessaan Porto sai vain neljä kolmosta sisään, vaikka heillä oli vapaitakin paikkoja. Pelasimme riittävän hyvin, vaikka varsinkin hyökkäyspäässä esitys oli keskiverto. Toisen puoliajan ohi heitetyt vapaaheitot eivät tänään kostautuneet, kun vastustaja ei osunut kaaren takaa, muuten peli olisi voinut mennä jännäksi. Matkustamisen kannalta olen tyytyväinen, että vastustajaksi välierään tuli Wloclavek. Minua vähän huolestuttaa, että pelaamme samaan aikaan sekä FIBA Europe Cupin että Korisliigan pudotuspelejä, sillä pelejä kertyy paljon.

Dikembe Dixson oli oranssipaitojen pisteykkönen 18 pisteellä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasketin pelit FIBA Europe Cupissa jatkuvat välierissä, joissa vastaan tulee tuttu puolalainen Anwil Wloclavek. Anwil voitti eilen ottelun Turkissa 75-91, joten yhteispisteet Gaziantepiä vastaan kirjattiin 175-160. Karhubasket kohtasi Anwilin FIBA Europe Cupin alkulohkossa kahdesti ja molemmat joukkueet voittivat kertaalleen vieraissa. Välierät alkavat keskiviikkona 29. maaliskuuta Wloclavekissä ja ratkaiseva toinen osaottelu pelataan IKH Areenassa keskiviikkona 5. huhtikuuta.

Ennen FIBA Europe Cupin jatkumista Karhubasket saattaa Korisliigan ylemmän loppusarjan päätökseen. Kahdessa viimeisessä ottelussa oranssipaidat kohtaavat vieraissa tulevana lauantaina Salon Vilppaan ja päätöskierroksella IKH Areenaan saapuu Helsinki Seagulls. Todennäköisesti loppusarjan voitta ratkaistaan Gulls ottelussa, joka pelataan keskiviikkona 22. maaliskuuta kello 18.30 alkaen. Liput ennakkoon osoitteesta Lippu.fi.

Korisliigan pudotuspelit alkavat lauantaina 25. maaliskuuta. Kun vastustaja puolivälieräsarjaan on selvillä ja ottelupäivät ja -ajat on lukittu, niin lipunmyynti pääsee vauhtiin. FIBA Europe Cupin välieräsarjan kotiottelun lipunmyynti alkaa myös lähiaikoina.