UUTISET

01.04.2023

KARHUBASKET OTTI 2-0 JOHTOASEMAN PUOLIVÄLIERISSÄ

Kauhajokiset pääsivät tuulettamaan toista voittoa Pyrinnöstä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket lähti lauantaina hakemaan toista kiinnitystä välieräpaikkaan, kun ohjelmassa oli puolivälierien toinen ottelu Pyrintöä vastaan Pyynikillä. Kauhajokiset saivat loistavaa tukea paikalle saapuneista oranssipaitaisista faneistaan. Fanit eivät joutuneet pettymään, kun Karhubasket nappasi toisen voiton lukemin 100-116 (45-54).

Ottelun alku ei luvannut samanlaista pistetehtailua kuin ottelusarjan avausottelussa nähtiin. Avauspisteitä saatiin odottaa miltei kolme minuuttia, ennen kuin illan hahmo Jeffrey Crockett (28/12/2) rikkoi kuparisen. Ike Smith (31/3/2) kuittasi sen kolmosella, mutta upean pelin pelannut Manny Patterson (19/7/1 torjunta) ja Eero Innamaa (3/1) veivät vieraat 3-7 johtoon. Pyrintö kampesi tasoihin ja nappasi 15-13 johtopaikan Smithin kolmosella, kun avauskymppiä oli pelaamatta alle kolme minuuttia. Kauhajokiset veivät neljänneksen loppuhetket 2-9 Severi Kaukiaisen (12/3/7) johdolla ja pääsivät toiselle neljännekselle tilanteesta 17-22.

Manny Patterson pelasi loistavasti (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Vaikka Karhubasketin menoa häiritsivät lukuisat menetyksen, niin hallitsemalla levypalloja he pystyivät kontrolloimaan peliä. Palloa saatiin pelattua runsaasti korin läheisyyteen, josta viimeistely oli tarkkaa. Toisella neljänneksellä kauhajokiset venyttivät johtoon ja sen jälkipuoliskolla oltiin lukemissa 36-51. Miikka Marttisen (3/1) kolmosen venytti eron 16 pisteeseen, mutta Pyrintö vei lopun 7-0 LJ Thorpen (17/4/6) neljällä pisteellä ja Tomas Pihlajamäen (23/2) kolmosella. Joukkueet poistuivat tauolle lukemissa 45-54.

Kolmannen kympin alussa Cameron Jones (20/3/9) ja Henri Kantonen (8/4/5) muokkasivat lukemiksi 47-67, joten 20 pisteen tappioasemassa Pyrinnön valmentaja Miikka Sopanen kutsui joukkueensa aikalisälle. Ero ei enää kasvanut, mutta kauhajokiset pysyttelivät turvallisen tuntuisessa johtoasemassa. Kolmas neljännes päättyi lukemiin 68-84.

Päätösneljänneksen aluksi Tylan Birts (12/1/3) ja Smith tekivät vajaaseen minuuttiin viisi pinnaan. Eron kutistuttua vajaassa minuutissa 11 pisteeseen, niin Janne Koskimies reagoi nopeasti ja pyysi aikalisän. Smith toi tamperelaiset yhdeksän pisteen etäisyydelle, mutta Lee Skinner (15/5/2) ja Crockett rauhoittivat tilannetta. Pisteitä taottiin hurjalla tahdilla ja kolme minuuttia ennen loppua oltiin numeroissa 91-107. Tahti jatkui samana päätössummeriin saakka, jolloin lukemat Pyynikin valotaululla kertoivat Karhubasketin ottaneen voiton lukemin 110-116.

Jeffrey Crockett oli Karhubasketin johtohahmo (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket voitti levypallot peräti 16-43 ja haki 14 hyökkäyslevyriä, kun Pyrintö sai koko ottelussa ainoastaan 11 puolustuslevypalloa. Karhubasket jakoi 26 syöttöä ja palloa pystyttiin pelaamaan sisälle hyviin tekopaikkoihin. Korin läheisyydestä kauhajokiset tekivät 68 pistettä, upottivat kakkoset hurjalla 80 prosentin tarkkuudella. Kolmosetkin upposivat mukavasti 43 prosenttisesti, mutta peräti 19 menetystä piti kotijoukkueen tuntumassa läpi ottelun. Menetyksistä Pyrintö rokotti 23 pisteellä.

-Ottelussa oli kaikki katastrofin ainekset, Janne Koskimies aloitti pelin jälkeisen lehdistötilaisuuden. Puolasta palatessa lento oli pahasti myöhässä. Tänään hajosi bussi ja sopivasti aprillipäivän takia meitä ei uskottu, emmekä meinanneet saada uutta bussia tilalle. Olimme vasta tuntia ennen peliä perillä. Pelasimme riittävän hyvän pelin, että voitimme. Olimme selvästi parempia levypalloissa ja pystyimme käyttämään kokoylivoimaa. Tärkeitä asioita olivat myös pallomenetykset ja yksi vastaan yksi puolustus, mutta niissä emme tänäänkään onnistuneet. Pyrintö asettaa meille kovan haasteen, kun haluamme lähettää kaikki viisi pelaajaa hyökkäyslevypalloihin, mutta Pyrintö iskee nopeasti hyökkäyksiin. Huomenna huilataan ja sitten aloitetaan keskittyminen keskiviikon europeliin.

Puolivälieräsarja on nyt lukemissa 2-0, jatkopaikkaan vaaditaan kolme voittoa. Karhubasketilla on mahdollisuus varmistaa välieräpaikka seuraavassa ottelussa, joka pelataan IKH Areenalla pääsiäislauantaina 8.4. kello 16. Lippuja voi ostaa ennakkoon osoitteesta Lippu.fi. Pääsiäislauantaina IKH Areenan ovet avautuvat kello 14 ja samalla käynnistyy myös lipunmyynti.

Ennen seuraavaa puolivälierää Karhubasket pelaa keskiviikkona 5.4. kello 18.30 IKH Areenalla FIBA Europe Cupin välierien toisen osaottelun. Avauskamppailussa puolalainen Anwil Wloclawek oli parempi pistein 90-71. Karhubasket lähtee siis 19 pisteen takamatkalta kotiotteluun. Finaalipaikka ratkaistaan kahden ottelun yhteistuloksella, joten kirittävää riittää. IKH Areena on täyttymässä hyvin välieräpeliä varten, joten liput otteluun kannattaa varmistaa nopeasti osoitteesta Lippu.fi.

Fanit olivat jälleen loistavasti kauhajokisten tukena (kuva: Janne Yli-Korhonen)