UUTISET

27.03.2023

KARHUBASKET ALOITTI PUDOTUSPELIT KOTIVOITOLLA

Karhubasket heitti Miikka Marttisen johdolla tarkasti (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket aloitti pudotuspelit kotivoitolla Tampereen Pyrinnöstä. Alemman loppusarjan kakkosena tamperelaiset saivat vastaansa runkosarjan sekä ylemmän loppusarjan voittaneen oranssipaitaisen karhulauman, joka ei lauantaina antanut mitään mahdollisuuksia Pyrinnölle.

Karhubasket johti avausneljänneksen puolivälissä 15-6 ja meni sitten menojaan, nykäisemällä siitä 11-0 jakson. Kauhajokiset tekivät avauskymppiin peräti 39 pistettä ja numerot olivat sen päättyessä 39-15. Kotijoukkue hölläsi puolustustaan, joten Pyrintö sai onnistumisia Tylan Birtsin (31/5/5) ja LJ Thorpen (25/6/6) toimesta. Kaikki kotijoukkueen 10 pelaajaa pääsivät pisteiden makuun jo avauspuoliskolla ja Karhubasket johti tauolla lukemin 72-43.

Tylan Birts oli Pyrinnön pisteykkönen 31 pisteellä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Toinen puolisko olikin sitten vain pelailua, eikä voimasuhteissa tapahtunut mitään mullistavaa. Jeffrey Crockett (27/8/4) keräsi kotijoukkueen muhkeimman pistesaaliin, mutta Severi Kaukiainen (17/4/5) ja Cameron Jones (17/1/5) antoivat hyvin tulitukea. Karhubasket nakutti kakkoset sukkaan 72,3 ja kolmoset 51,7 prosentin tarkkuudella. Heittopaikkoja haettiin hyvällä pallonliikkeellä, josta kertoo peräti 35 jaettua syöttöä. Ahkerimmin syöttöjä jakeli Henri Kantonen (72/11), joka kirjasi tilastoihin 11 passia. Loppulukemat IKH Areenalla olivat 124-103.

Severi Kaukiainen ajamassa korille (kuva: Janne Yli-Korhonen)

-Pyrintö jätti isot pelaajat Lawrencen ja Peltokankaan penkille toisella puoliajalla, Janne Koskimies aloitti jutustelun pelin jälkeen. He jatkoivat viidellä ulkopelaajalla, sekä pelasivat todella suoraviivaista yksi vastaan yksi hyökkäyspeliä. Tämä ei ollut tällä kaudella ensimmäinen kerta, kun meillä oli sellaista vastaan vaikeuksia. Tietysti eroa oli paljon, mikä oli hyvä asia. Pyrintö lähti ottelusarjaan altavastaajana, joten jotain heidän piti keksiä. Tulemme varmaan jatkossa näkemään toisen puoliajan tyylisen Pyrinnön ja meidän pitää olla siihen valmiina.

Joona Hakamaa (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket johtaa nyt puolivälieräsarjaa otteluvoitoin 1-0. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa. Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran Tampereella ensi lauantaina, kun pallo nousee ilmaan Pyynikillä kello 16. IKH Areenassa joukkueet kohtaavat pääsiäislauantaina 8. huhtikuuta kello 16. Tuohon kolmanteen pudotuspeliin voi jo ostaa lippuja osoitteesta Lippu.fi.

Ennen seuraavaa Korisliigan pudotuspeliottelua Karhubasket matkustaa tiistaina Puolaan. Anwil Wloclavek isännöi kauhajokisia keskiviikkona FIBA Europe Cupin välierin avausosassa. Europe Cupin finaalipaikka ratkaistaan kahden ottelun yhteistuloksella ja toinen osaottelu pelataan IKH Areenassa keskiviikkona 5. huhtikuuta kello 18.30. Liput toiseen välieräotteluun ovat myynnissä osoitteessa Lippu.fi.