UUTISET

27.02.2023

KARHUBASKET TEKI PELAAJASOPIMUKSEN DIKEMBE DIXSONIN KANSSA

Karhubasket on solminut 1 + 1 mallisen pelaajasopimuksen 26-vuotiaan Dikembe Dixsonin kanssa. 201 senttinen ja 91 kiloinen laituri saapuu Suomeen Italiasta, jossa on pelannut tällä kaudella Enel Brindisi joukkueessa. Sopimuksen +1 tarkoittaa seuran optio kuluvan kauden jälkeen ensi kaudesta. Myös pelaajalla on kesällä mahdollisuus siirtyä nimettyihin Euroopan pääsarjoihin.

Dixson pelasi NCAA yliopisto koripalloa kaudet 2015-2018 Illinois-Chicagon joukkueessa. Kaikkien kolmen kauden ajan hän kuului joukkueensa avausviisikkoon. Viimeisellä yliopistokaudella 2017-2018 Dixson teki keskiarvoiksi 32 ottelussa 14,2 pistettä, 3,5 levypalloa ja 1,3 riistoa. Peliaikaa ottelua kohden tuli 29 minuuttia.

Dixsonin ammattilaisura alkoi G-liigassa, jossa kaudella 2018-2019 kertyi 12 ottelua. Samalla kaudella ura jatkui Libanonissa. Kaudella 2019-2020 Dixson pelasi Brasiliassa ja kaudella 2021-2022 hän pelasi 24 ottelua Sveitsin liigaa BBC Monthey joukkueessa, tilastoilla 16,8 pistettä, 5,7 levyriä ja 1 syöttö. Ja ehti hän pelata samalla kaudella myös kahdeksan ottelua Luxemburgin liigaa.

Tämän kauden Dixson aloitti Italian pääsarjassa, jossa Enel Brindisin joukkueessa pelejä tuli Italian sarjassa kahdeksan kappaletta (2,3/1,3) ja Europe Cupissa kolme ottelua (4,3/2,7). Dixson saapuu Italiasta Kauhajoelle mahdollisimman pian ja on edustuskelpoinen FIBA Europe Cupissa sekä Korisliigassa heti, kun paperiasiat ovat kunnossa.

-Kun tieto Kuanyn pitkästä poissaolosta tuli meille, niin emme olleet ensin tuomassa uutta korvaavaa laituria enää joukkueeseen, Karhubasketin päävalmentaja Janne Koskimies kertoo. Syyt tähän oli se, että emme yksinkertaisesti uskoneet löytävämme enää sopivaa pelaajaa, joka on valmiiksi Euroopassa ja täydessä pelikunnossa.

Kuultuamme Dikembe Dixsonin olevan mahdollisesti lähdössä Italiasta, niin aloimme kuitenkin harkitsemaan asiaa ja lopulta päädyimme tähän ratkaisuun. Dikembe pystyy ulottuvana ja atleettisena pelaajana täydentämään joukkuetta tuomalla meille lisää korille ajouhkaa 3-paikalle, ja on myös sopiva pelaaja puolustuskonseptiimme. Tärkeää oli myös se, että sopimus sisältää joukkueen option ensi kaudesta 2023-2024, joka helpottaa ensi kauden joukkueen rakentamista.

Kuany Kuanyn pelaajasopimus on purettu

Samalla Karhubasket tiedottaa, että se on purkanut yhteisymmärryksessä Kuany Kuanyn pelaajasopimuksen. Kuany pelasi oranssipaidoissa 12 Korisliigan kamppailussa ja teki niissä tilastoihin 7,5 pistettä, 2,1 levyriä ja 1,3 syöttöä. 11 FIBA Europe Cupin ottelussa Kuany teki keskiarvoiksi 11,5 pistettä, 2,5 levypalloa ja 1,1 syöttöä.

Kuany oli viikonloppuna johdattamassa kapteenina Etelä-Sudanin koripallon MM-kisoihin. Perjantaina Etelä-Sudan voitti Senegalin lukemin 83-75 ja jo tämä voitto sinetöi Etelä-Sudanin historiallisen MM-kisapaikan. Tuossa ottelussa Kuany teki vajaassa 17 minuutissa neljä pistettä, poimi neljä levypalloa ja jakoi kaksi syöttöä. Lauantaina Etelä-Sudan voitti Kongon 82-61 ja kohtasi sunnuntaina karsintojen päätösottelussa Egyptin. Lauantaina Kuany huilasi, mutta sunnuntaina Egyptiä vastaan Kuany teki runsaan 30 minuutin peliajalla 22 pistettä, kun Egypti kaatui lukemin 97-77. Etelä-Sudan voitti karsintalohkonsa 11 voitolla ja kärsi ainoastaan yhden tappion.

Kuany sai valitettavan diagnoosin alavartalovammasta juuri ennen maaottelutaukoa. Totaalista taukoa harjoittelusta ja pelaamisesta olisi pitänyt pitää ainakin neljä viikkoa. Ymmärrettävästi Kuanylla oli kova halu olla edustamassa maataan karsinnoissa kapteenin ominaisuudessa. Tämä ratkaisu kuitenkin vaaransi miehen terveyttä siinä määrin, että osapuolet päättivät yhteisymmärryksessä purkaa kauden loppuun saakka ulottuneet sopimuksen.

Karhubasket kiittää Kuanya isosta panoksesta joukkueen menestykseen niin kotimassa kuin eurokentillä ja toivottaa hänelle sekä koko Etelä-Sudanin maajoukkueelle menestystä tulevissa MM-kisoissa.

Kuany Kuany (kuva: Janne Yli-Korhonen)