UUTISET

19.02.2023

KARHUBASKET MAAOTTELUTAUOLLE KOTIVOITOLLA

Keskiviikkona Korisliigan ylemmän loppusarjan kärkiottelun Seagullsien vieraana Kisahallissa hävinnyt Karhubasket palasi lauantaina kotiin IKH Areenaan, jonne lauantaina oli vieraaksi saapunut Kouvolan Kouvot.

Kouvot saapuivat Kauhajoelle vain seitsemän pelaajan kokoonpanolla, kun loukkaantumiset olivat pakottaneet miehiä telakalle. Alussa rosterin kapeutta ei kenttätapahtumissa huomannut. Kouvot ottivat hieman vajassa neljässä minuutissa 6-11 johtopaikan. Oranssipaitojen kaikki pisteet alussa nosteli sentteri Simeon Carter (22/9/2). Kentälle vaihdettu Severi Kaukiainen (9/5/8) latasi heti kolmosen säkkiin ja ero leikkaantui kahteen pisteeseen. Vieraat jatkoivat muutaman pisteen johtoasemassa, kunnes Austin Butler (36/12/4) teki viisi pistettä putkeen ja Kouvot johtivat 13-20. Janne Koskimies kutsui joukkueensa aikalisälle, jonka jälkeen kauhajokiset tulivat tasoihin Joona Hakamaan (5/1/1) johdolla. Kouvojen Joel Mäntynen (15/4/2) teki avausneljänneksen viimeiset pisteet ja kymppi päättyi lukemiin 20-23.

Kouvot nappasivat kuuden pisteen johtopaikannen, ennen kuin Miikka Marttinen (9/3) ja Kaukiainen siivittivät isännät johtoon 8-0 jaksolla. Cameron Jones (20/4/3) ja Daniel Dolenc (11/6) vankistivat Karhubasketin otetta pelistä, mutta Kouvot eivät luovuttaneet. Cameron Jones muokkasi lukemiksi 40-33, mutta isännät pääsivät puoliajalle neljän pisteen johdossa, kun Mäntynen päätti toisen kympin onnistuneeseen kolmoseen.

Karhubasket upotti avauspuoliskolla kolmoset 25 prosentin tarkkuudella (4/16), mutta kolmannella neljänneksellä tarkkuus parani. Kouvojen kapea rosteri olisi kaivannut huiliminuutteja, mutta kun niitä ei järjestynyt, niin isännät kasvattivat etumatkaa tasaisesti. Austin Butler roikotti Kouvoja jotenkin mukana, mutta sai tulitukea vain Mäntyseltä ja John Meeksiltä (17/2/1). Kolmas neljännes päättyi lukemiin 74-55.

Päätösneljänneksellä Karhubasket kasvatti etumatkansa 24 pisteeseen (81-57), mutta Kouvot jaksoivat yrittää loppuun saakka, joten ottelu päättyi lukemiin 92-75. Karhubasket voitti levypallot 45-36 ja jakoi 31 syöttöä. Kolmosten onnistumisprosentti ei päätä huimannut, mutta 34 prosentin tarkkuus riitti voittoon, kun menetyksiä tuli vain 11 kappaletta.

-Alussa emme päässeet puolustuksessa vaihtotilanteissa kiinni vastustajaan, kun meidän isot sentterit joutuivat kaarella hankaliin paikkoihin, Karhubasketin päävalmentaja Janne Koskimies harmitteli pelin jälkeen ottelun alkua. Meidän isojen pitää pystyä puolustamaan myös kaarella, mikä kuuluu meidän systeemiin, mutta varsinkin Kouvoja vastaan se ei ole helppoa. Koko pelissä meillä oli paljon kaukoheittopaikkoja, mutta vasta kolmannella kympillä aloimme saada niitä sisään ja silloin eroa alkoi tulla. Kouvot tulee olemaan täysin erinäköinen joukkue pudotuspeleissä, joten isoja johtopäätöksiä tästä ottelusta ei voi tehdä, Koskimies painotti.

Korisliiga jää nyt parin viikon maaottelutauolle. Karhubasketille tauko on lyhyempi, sillä europelin alta siirretty peli Joensuussa pelataan keskiviikkona 1. maaliskuuta. Kauhajokisten asema tauolla poikkeaa muista joukkueista siinäkin, että maajoukkueessa on mukana kolme pelaajaa, joten joukkueharjoitusten suorittaminen on haastavaa. Ja Kuany Kuany on mukana Etelä-Sudanin maajoukkueessa ja Manny Patterson tekee pikavisiitin Yhdysvaltoihin, joten viisi pelaajaa on pois harjoituksista. Miten tämä vaikuttaa joukkueen pelaamiseen, nähdään keväämmällä.

Maaottelutauon jälkeen matkaa pudotuspeleihin on viisi ottelua. Ylemmän loppusarjan voiton ratkaisevat Karhubasket ja Seagulls. Tämä taistelu saattaa huipentua päätöskierroksella 22. maaliskuuta, kun joukkueet kohtaavat IKH Areenassa. Ylemmän loppusarjan ykkönen kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella alemman loppusarjan kakkosen ja ylemmän loppusarjan kakkonen alemman loppusarjan voittajan. BC Nokia on vahvasti kiinni alemman loppusarjan voitossa, kun taas kakkospaikasta eli viimeistä pudotuspelipaikasta kamppailevat Lapuan Kobrat ja Tampereen Pyrintö.

Jaossa on vielä kaksi muuta kotietupaikkaa pudotuspelien avauskierrokselle. Näistä viimeisillä kierroksilla taistelevat Kataja, Kouvot ja Vilpas. Joukkueet ovat nyt tasapisteissä. Ja taistelussa on mukana myös KTP, joka viikonloppuna haki tärkeän vierasvoiton Katajasta, nousten siten kahden pisteen päähän edellä menevästä kolmikosta.