UUTISET

20.03.2022

KARHUBASKET VARMISTI JATKOSARJAN VOITON

Cameron Jones ja Karhubasket varmistivat kotiedun kevään pudotuspeleihin (kuva: Riku Laukkanen)

Karhubasket sinetöi ylemmän jatkosarjan voiton itselleen lauantaina Helsingissä, kun se haki voiton Kisallista lukemin 72-82 (27-43). Oranssipaitojen etumatka sarjassa toisena olevaan Kouvoihin venähti voitolla kahdeksaan pisteeseen. Jäljellä on kolme kierrosta, joten Kouvot eivät enää kauhajokisia kiinni saa.

Karhubasket oli matkassa vajaalla joukkueella. Henri Kantonen on vielä sivussa alavartalovamman takia ja Kalle Peltonen sekä Miikka Marttinen kärsivät koronasta. Korona piti sivussa myös valmennuskaksikko Janne Kosmies – Risto-Matti Rousku, joten Marcos Santos Alija heilutti tahtipuikkoa nyt toisessa ottelussa putkeen.

Vielä ennen peliä oli epävarmaa pystyvätkö Teemu Suokas ja Joona Hakamaa pelaamaan. Mutta he pystyivät ja hyvä niin. Karhubasket otti pelin haltuun toisella kympillä, jonka he voittivat 15-29. Ensimmäisellä puoliajalla kauhajokisten vaihtomiehet tekivät 22 pistettä, joista Hakamaa (14/4) teki 10 ja Suokas (9/2/3) yhdeksän. Eero Innamaa (3/3) täydensi tuota saldoa yhdellä kolmosella.

Karhubasket oli viime otteluissa tuskaillut kaukoheittojen kanssa. Nyt kolmosissa ei arkailtu ja heitot otettiin, kun paikkoja tuli. Avauspuoliskolla kolmoset upposivat 47 prosentin tarkkuudella (9/19). Gulls oli saanut otteluun täyden miehistön, mutta nimekkäät helsinkiläiset eivät keksineet lääkkeitä Karhubasketin puolustuksen murtamiseen. Gulls jäi avauspuolikkaalla 27 pisteeseen ja avauspuoliavan kuusi viimeistä minuuttia menivät oranssipaidoille 2-21.

Toisella puoliajalla voimasuhteissa ei sen suurempaa muutosta tapahtunut. Gulls paransi hieman peliään, mutta eivät nousseet uhkaamaan Karhubasketin kauden 24 voittoa. Tuukka Kotti (6/4) livahti pari kertaa vapaasti korille ja Zaccheus Darko-Kelly (13/3/2) väläytteli heittotaitoaan. Darko-Kelly oli kotijoukkueen paras pistemies 13 pinnalla. Yli 10 pisteen pääsi myös Joe Lawson (10/6) ja oli yhdessä Timo Heinosen (5/1) kanssa ainoat, jotka pääsivät +/-tilastossa plussalle. Heinosen saldo oli 13 minuutin peliajalla +6, kun Lawsonin lukema oli +2.

Kuva: Riku Laukkanen

Karhubasketista kaikki kahdeksan pelaajaa pääsivät pisteiden makuun. Hakamaa pussitti 14 pistettä, joka on miehen ennätys pääsarjassa. Simeon Carter (14/7/3 riistoa) ja Lee Skinner (14/5/3) tekivät myös 14 pistettä mieheen. Karhubasket hallitsi tuttuun tapaansa levypalloja. Ne voitettiin 30-42 ja Gullseille annettiin vain kaksi hyökkäyslevypalloa. Karhubasket haki yhdeksän hyökkäyspään kakkospalloa ja teki niistä viisi pistettä. Oranssipaitojen onnistumisprosentti kolmosissa hieman laski toisella puolikkaalla, mutta 40 prosentin osumatarkkuuteen voi olla tyytyväinen. Loppulukemiksi kirjattiin 72-82.

-Toteutimme hyvin meidän puolustussuunnitelmaa, Joona Hakamaa aloitti pelin jälkeisen lehdistötilaisuuden. – Vaihdoimme paljon skriinejä ja siitä huolimatta hallitsimme levypalloja, Karhubasketin parhaana palkittu Hakamaa kiteytti pelin ratkaisukohdat.

– Pelasimme erittäin hyvällä intensiteetillä, Marcos Santos Alija kertoi. – Pelasimme vaikean pelin kolme päivää sitten Vilpasta vastaan ja meiltä puuttuu kokoonpanosta pelaajia. – Erittäin hyvä voitto yhtä sarjan parhaista joukkueista. – Meidän intensiteetti, puolustaminen ja pelisuunnitelmassa pysyminen olivat avainasioita tässä voitossa. – Meille on kuitenkin tärkeää, että saamme kaikki pelaajat mukaan, Santos jatkoi.

Karhubasketilla on jäljellä ylemmässä loppusarjassa kolme ottelua. Kotiluolaan saapuvat Tampereen Pyrintö ja Kouvot, välillä vieraillaan Kotkassa KTP:n vieraana. Sarjasijoituksen muodossa kauhajokisilla ei peleissä enää ole panosta, mutta huhtikuussa alkavat pudotuspelit, jolloin pelin pitäisi olla parhaassa terässä, joten tekemistä riittää.

Kouvot ovat tällä hetkellä vahvasti kiinni sarjan kakkospaikassa. Kouvolalaisilla on ero takana olevaan Vilppaaseen neljä pistettä eli kaksi voittoa, kun pelaamatta on kaikilla kolme ottelua. Vilpas on kiinni kolmospaikassa ja KTP neljäntenä, mutta sen takana ensimmäisen pudotuspelikierroksen kotietua kärkkyy Gulls.

Karhubasketin seuraava ottelu on kotiluolassa tiistaina. Vieraaksi saapuu Tampereen Pyrintö. Ottelu alkaa koulukeskuksen liikuntahallissa kello 18.30. Lippuja saa ennakkoon Kauhajoen Kesportista ja osoitteesta ennakkolippu.com. Tiistain kamppailuun Veikkaus tarjoaa liput puoleen hintaa 50 nopeimmalle etuasiakkaalle. Etu on lunastettavissa salilla lipunmyynnistä, joka aukeaa tiistaina kello 17. Lue lisää edusta täältä: Veikkaus